zadyma1991 Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Witam Mam problem z nawiewem na nogi, powietrze leci na szyby i na kratki lecz powietrze nie leci na nogi . Czytalem na forum juz o tym, odkrecilem schowek i o to co uzyskalem: I pytanie jest co jest nie tak z tym?
ogion Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Najlepiej było by sprawdzić błędy vagiem. Najprawdopodobniej klapka się zacięła. Można spróbować przeprowadzić vagiem nastawy, może się rozrusza klapka, ale o tym już było na forum
Lu-Gi Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Najlepiej było by sprawdzić błędy vagiem. Najprawdopodobniej klapka się zacięła. Można spróbować przeprowadzić vagiem nastawy, może się rozrusza klapka, ale o tym już było na forum Czego Ty chcesz sprawdzić nastawy? pokręteł? :gwizdanie:[br]Dopisany: 27 Październik 2011, 19:34_________________________________________________Moim zdaniem zacieła sie tak klapka co puszcza powietrze na nogi, musiał bys rozebrać i to obadać innego wyjścia nie widze, vag nic tu nie pomoże
ogion Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Faktycznie nie zauważyłem, sorry mój błąd
zadyma1991 Opublikowano 27 Października 2011 Autor Opublikowano 27 Października 2011 nie mam zielonego pojecia jak to zrobic jakies wskazowki? co tam trzeba odkrecac? i od czego zaczac?
MalyBuli Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Kolego poradziłeś sobie bo jak nie to mogę pomóc bo dziś właśnie sobie naprawiałem miałem identyczne objawy cool1 Jak coś to pisz do mnie
Danny Way Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 No to napisz na forum, nie kryj się tak :gwizdanie:[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 23:40_________________________________________________Co do klapek to niestety trzeba zrzucać deskę
Ja_Sha_Taan Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 u mnie klapka nogi szyba jest po stronie kierowcy przy grodzi blisko pedału gazu. Ale deska out... do pozostałyk silniczków mam dostęp
MalyBuli Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 panowie ja dostałem siętylko do tych pokręteł i okazało się że linka zamiast się chowac w pancerz to sie wyginała i tym samym nie ruszała klapy póżniej wrzuce zdjecia
oneone123 Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 panowie mam pytanie nie będę zakładał nowego tematu wiec spytam tutaj nawiew na przednią szybę działa na kratki też a na nogi już nie jak ustawie na nogi to mi wieje na przednią szybę czemu?
Ja_Sha_Taan Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 jesli masz klimatronika to jest jeden silniczek odpowiadający za nawiew na szybe i nogi, widocznie się zablokował. Zobacz co vag pokaze .
Pawełek Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 dlatego wieje ci na szybe a nie na nogi bo w panelu pokręteł są linki i ta co odpowiada za ogrzewanie na nogi nie chowa się w pancerz tylko wygina i nie ruszy klapa. Wystarczy odkręcić ten panel, troche go wysunąć i np płaskim śrubokrętem nacisnąć na tą wygiętą linkę żeby się troche wygieła w drugą stronę. Oczywiście jeżeli nie masz klimatronika. żeby dostać się do tego musisz- wyjąć radio, odkręcić 4 śruby, zdjąć 3 pokrętła pociągając do siebie, tam zobaczysz 2 śruby na gwiazdkowy, ściągasz ten panel i masz 4 śruby od tego panelu sterowania nawiewami, odkręcasz i masz go już. robiłem to ostatnio w ciągu 5minut pod sklepem jak dziewczyna po sałate była.
konus Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Jak się raz wygięła to pewnie się i kiedyś powtórzy to samo ja tą linkę wyprostowałem i chodziła jak należy do czasu gdy wszystkiego do kupy nie złożyłem
Pawełek Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 też to przerabiałem, jak wyprostowałem to pomogło ale za jakiś czas też troszkę nie do końca się chowała linka. Wygiełem mocniej w drugą stronę i nie ma siły żeby było nie tak, już długo tak jeżdze i jest ok, a często kręce tym pokrętłem
largovinch Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 Rozebrałem to dzisiaj i się okazuje że linka się urwała zaraz przy tym metalowym uchwycie który zaklada się na tą przekladnie którą się rusza pokrętłem. Moje pytanie brzmi gdzie ją moge kupić? Oraz jak to wymienić Przypominam że chodzi o linkę na nawiew nog...
Rekomendowane odpowiedzi