Pakero128 Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Witam szanownych klubowiczów Mam do was takie pytanie odnośnie ustawienia kąta wtrysku w brata Audi A6 2,5 TDI . Mianowicie w czerwcu tego roku był wymieniany kompletny rozrząd i po sprawdzeniu kąta wtrysku w grupie 004 był ustawiony zgodnie z zaleceniami do tego silnika a mianowicie miał ustawione 2,0 ATDC w statycznych a w BS na LATE wahało się 2,0 - 1,8 ATDC niestety logów z tego sprawdzania nie mam bo uległy kasacji omyłkowo A teraz mamy październik i zaczął na zimnym dłużej kręcić zanim zapali i sprawdzając kąt wtrysku trochę zaszokowałem się bo wartości diametralnie pozmieniały się na ujemne wartości co zresztą zamieszczam w poniższych logach gr 004 statycznie i BS. Statycznie http://imageshack.us/photo/my-images/263/a6004bs.jpg BS http://imageshack.us/photo/my-images/88/a6004bss.jpg Moje pytanie brzmi czy możliwe jest że samemu mogło się coś poprzestawiać z kątem wtrysku przez ten okres?? Rozrząd był nie ruszany od wymiany czyli czerwca bieżącego roku I prosiłbym o sugestie w tej sprawie czy samemu przestawiać czy do tego mechaniora dawać i niech przestawia?? Pozdrawiam
przemik Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Zamiesc 000 Basic Settings oraz screen shota[obrazek] okna VAG a - grupa 004 Basic Settings w momencie kiedy nastawnik jest ustawiony na LATE....
Pakero128 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Opublikowano 24 Października 2011 Zamiesc 000 Basic Settings oraz screen shota[obrazek] okna VAG a - grupa 004 Basic Settings w momencie kiedy nastawnik jest ustawiony na LATE.... Oki postaram się to zamieścić jeszcze dzisiaj jak dorwę audicę brata , bo z tego co sobie przypominam to jak loguję statycznie w tej grupie to mi zmienia wartości z dodatniej na ujemną czyli widzę 2.0 ATDC a jak log robię to zmienia na -2.0 ATDC a w Basic Settings nie przyglądałem się temu I właśnie stąd też moje pytanko czemu tak to jest że zmienia na ujemną wartość ?? Dodam że mam Vag-COMa w wersji 704.1 .
przemik Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Jak masz 3.11 to sprobuj nim zrobic logi... albo wstaw obrazek...
Pakero128 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Opublikowano 24 Października 2011 okii Postaram się to zrobić w programie 3.11.... choć nie wiem czy Hex-Can pójdzie na tej wersji (spróbuję ) , a jak nie wyrobię się to aż za miesiąc będę działał z tym autem Dzięki za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi