Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Wymiana rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam i proszę o poradę

chodzi o wymianę rozrządu w mojej audicy 1.9 tdi

co należy wymienić ile to może kosztować?

kto ewentualnie może to zrobić z okolic Krakowa?

Opublikowano

poszukaj dobrze było to już opisywane setki razy :hi:

Opublikowano

co do wykonania. jezeli koszty nie sa straszne ( ok 1500PLN) warto pomyslec o ASO. bedziesz mial wpis w ksiazke i baze serwisowa VAG. gdy przyjdzie czas na sprzedaz autka taki wpis jak znalazl. a i w przypadku problemow gwarancja.

Opublikowano
  • Autor

W ASO mają ceny kosmos, myślę że za 1500 to wymienię rozrząd orginał kpl. z pompą wody + olej i wszystkie filtry.

Jeśli ktoś z Was może mi podać numery części wchodzących w zestaw naprawczy rozrządu będe bardzo wdzięczny. Mam z tym mały problem bo chyba są dwa rodzaje i nie wiem, który jest poprawny!

Dodam że samochód jest z 2004r.

Nr. silnika AVF

Nr. nadwozia 8E45A005587

Opublikowano

038 109 119P - pasek rozrządu

038 109 243M - napinacz paska

038 109 454A - nakrętka napinacza

038 109 244J - rolka odwracająca

038 121 011 G lub GX - pompa wody

Zakończenie GX w przypadku pompy oznacza,że masz możliwość zwrotu starej w ASO i zakupu po niższej cenie.

Opublikowano
  • Autor

Teraz mi troszkę namieszałeś!

Ja znalazłem ETKE i tam jest numer paska 038 198 119 A.

I co teraz?

Może ktoś jeszcze ma jakieś dane odnośnie tego numeru?

Opublikowano

pasek rozrządu 028903137AR WYMIENIANE W ASO

Opublikowano

jezeli kupowalbys w ASO podasz VIN i otrzymasz odpowiednie czesci.

Opublikowano

lukas914 - trzecia grupa cyfr "198" to zestaw naprawczy a numer który znalazłeś to pasek i rolka napinająca. Natomiast numer podany przez dziuńka to pasek wielorowkowy - ciekawe jak w ASO wcisneli go na rozrząd?

Opublikowano
  • Autor

Panowie- widzę że każdy ma swoje zdanie na ten temat.

I bardzo dobrze.

Dziękuję za podpowiedzi zdecydowałem że pojadę do warsztatu o odpowiedniej renomie (ale nie ASO)

i im zaufam. Dają gwarancje na 60-80 tyś km. a co do ceny to jest przystępna- 700zł z wymianą.

Pasek Gates wzmacniany, rolka i napinacz SKF. Pompa wody- okaże się jak rozbiorą i sprawdzą.

Opublikowano

Fiu fiu 700 zł za komplet z wymianą taniocha. chyba nie wszystko w tej cenie wymieniają.

Żeby nie bylo. Jeszcze u siebie nie zmieniałem ale z tego co wcześniej czytałem to kokszty są chyba ciut większe.

Opublikowano

Ja placilem za wszystkie czesci, napinacze wszystkie , pompe wody, paski, rolki, filtry paliwa, powietrza, klimy, świece 1000 zł i robocizna 250 zł :th:

Opublikowano

Wojtas a naprawiłeś już ten napinacz ? Jak z gwarancją ? OT

• 1 rok później...
Opublikowano

Niedlugo czeka mnie wymiana rozrzadu w moim AVFie zatem odswiezam temat. Pisaliscie ze kupiliscie czesci we wlasnym zakresie i zawiezliscie do wymiany, gdzie kupowaliscie czesci i gdzie robiliscie wymiane? I co dokladnie wymienia mi w ASO w cenie 1500 pln jezeli zdecyduje sie na taka opcje?

Opublikowano

ASO robi Ci chyba sam rozrząd bez dodatkowych rolek i kółek. Części w Intercars lub gdzie znajdziesz taniej.

A ja robiłem u znajomego mechanika z ASO.

Opublikowano

Ja placilem za wszystkie czesci, napinacze wszystkie , pompe wody, paski, rolki, filtry paliwa, powietrza, klimy, świece 1000 zł i robocizna 250 zł :th:

Witam.

Za jakieś 4kkm czeka mnie wymiana rozrządu stąd moje zainteresowanie.

Gdzie we wrocku dostałes wszystkie graty za taką kasę i gdzie wymieniłes? :naughty:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzwonilem wlasnie do Audi Centrum Wroclaw gdyz i mnie czeka niebawem wymiana rozrzadu, a wiec wymieniaja tam caly KOMPLET, czyli wszystkie paski, rolki, pompe wodna itd. Niestety koszt przeraza.... 2600 pln to jednak troche sporo

Opublikowano

Dzwonilem wlasnie do Audi Centrum Wroclaw gdyz i mnie czeka niebawem wymiana rozrzadu, a wiec wymieniaja tam caly KOMPLET, czyli wszystkie paski, rolki, pompe wodna itd. Niestety koszt przeraza.... 2600 pln to jednak troche sporo

a to ciekawe :mysli: , u Świtonia zapłaciłem 1500 zł :gwizdanie:

Opublikowano

2600?

Masakra.Coś chyba pokręcili w tym ASO, chyba że z filtrami, olejem i przeglądem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ja jak szukałem serwisu do wymiany rozrządu to też się na dzwoniłem i w audi było najdrożej potem był vw a na końcu skoda,no i w skodzie za rozrząd z wymianą +napinacz paska wieloklinowego +pasek zapłaciłem 1700zł gdzie sam napinacz w ASO kosztuje koło 400zł no i wszystko ori i z gwarancją.