Kowi87 Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 nie wazne ze nie mam suba bedzie latac mówisz?? bo wszedzie w opisie podaja ze to jest pod suba tego Ci nie gwarantuje, bo sam mam avanta
bediks Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 to jest jakies zdjecie radia z allegro blaupunkta jak widac mozna podlaczyc ori instalacje naszych furek nie wiesz czy wszystkie blaupunkty maja takie wejscia czy tylko wybrane modele??
Kowi87 Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 Podobno niefabryczny bluapunkt ma to samo wejscie, kolega miał w A4 cos tej marki i nie musiał nic kupowac, ale czy tak jest z kazdym radiem B to nie wiem
TomMaster Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam Już nie mam sił do tego wszystkiego, ktoś mi mówił że jeszcze wrócę do oryginalnego radia i dziś miałem tak zrobić. Podłączyłem adapter , niebieski kabelek od uruchomienia wzmacniacza razem z anteną ni i sukces gra pięknie tył nawet nie za cicho. Po chwili chciałem się nacieszyć muzyką i podkręciłem lekko dźwięki ni i ciśnienie dalej mi wzrosło. Z głośników przy na pół pod głoszonym radiu słychać głośnie trzaski(głośniejsze niż muzyka), ori radio słuchałem dwa razy głośniej i nic nie trzaskało, mało tego wcześniej bez podłączenia adaptera (na samym przodzie) lepiej grało niż teraz. Co robić? |Czy przyczyną może być: -wadliwy adapter -podłączenie na wspólnym wyjściu anteny i wzmaka -nie polutowanie tego złącza trzech kabelków -czy radio Podpowiedzcie od czego zacząć sprawdzanie? I jak sobie z tym poradzić. Pozdrawiam Dzięki
bediks Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 jakie to radio?? ja adapter tez skrecilem niebieski razem z antena, nie lutowalem a gra, wiec to ze polaczone jest to razem to bym wykluczyl tak jak to ze nie jest zlutowane. obstawiam słabe radio na próbe podlacz jakies inne
Avancik Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 miałem kiedyś takie trzaski jak podłączyłem za mocne radio do lichych głośników...może wina leży po tej stronie że wsadziłeś jakieś radio o dużej mocy pod fabryczne słabiutkie głośniki
TomMaster Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2011 Radio :PIONEER DEH-4300UB Maksymalna moc wyjściowa MOSFET 50W x 4 ale sam przód bez adaptera gra dobrze i be połaczenia niebieskiego z adapterem dobrze, wzmacniacz ?
Kowi87 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Moc radia nie ma tu nic do rzeczy, to raptem 27W na kanał :gwizdanie: dwa radia mocne miałem podłaczone i trzasków nie było, ja anteny nie łaczyłem z tym kabelkiem niebieskim
bediks Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 nie laczyliscie anten w sensie zasilania separatora antenowego tak?? bo ja zasilanie separatora polaczylem z zasilnaniem adaptera a to lacznie polaczylem z nieco grubszym przewodem idacym do remote do radia i gra bajka kowi podlaczales separator antenowy nie podlaczajac jego zasilania i co normalnie wyszukuje elegancko stacje??
Kowi87 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 teraz to nawet separatora nie mam, i odbiera radia ale chyba nieco gorzej, musze kiedys pórwnac z jakims innym autem odbiór w jednym miejscu
Rekomendowane odpowiedzi