Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uważajcie z xenonami bez spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to ja też krótko i na temat :kox: : wiśnowo-ceglaste modeo mk3 KVV 196? -- bardzo czesto pokazuje sie na obwodnicy i kawałku dwupasmówki do Wieliczki. :bag:

Opublikowano

No to ja też krótko i na temat :kox: : wiśnowo-ceglaste modeo mk3 KVV 196? -- bardzo czesto pokazuje sie na obwodnicy i kawałku dwupasmówki do Wieliczki. :bag:

Już ich poznałem :)

Opublikowano

Podam taki przykład w tamtym roku we Wrocku w godzinach nocnych miała miejsce typowa stłuczka po przyjezdzie miśków,

sprawca wypadku oznajmił że został oslepiony przez pojazd jadący z naprzeciwka i z tego powodu

zjechał na przeciwległy pas i otarł się o ten pojazd, oczywiście nic go nie oslepiło bo było to w centrum miasta (oswietlenie)

ale powiedział tak bo ten pojazd miał nieorginalne xenony jak się okazało HIDY.

Miski stwierdziły że auto z HIDAMI nie spełniałnia warunków technicznych i uznali go za winnego, oczywiście on się z tym nie zgodził

sprawa trafiła do sądu Grodzkiego , jaki bedzie tego finał napisze za jakieś 1.5 roku bo tyla sie czeka we Wrocku na sąd grodzki.

I jeszcze jedno ponoć firmu ubezpieczeniowe zaczeły się temu problemowi bacznie przyglądać bo ponoć auto z nieorginalnymi Xenonami

to auto technicznie nie sprawne i jest podstawa do odmowy wypłaty odszkodowania.

Opublikowano

trochę OT, ale jak masz felgi o nieodpowiednim rozmiarze (lub przyciemnione szyby z przodu niefabrycznie) to też ubezpieczalnia ma podstawy do niewypłacania odszkodowania.

Opublikowano

Firmy ubezpieczeniowe jak widzą chociaż cien szansy na niewypłacenie lub odłożenie w czasie wypłate odszkodowania

to bądz pewien ze z tego korzystają.

Opublikowano

Więc zaraz po stłuczce trzeba wymieniać na ori H7 :tongue4:

Opublikowano

Podam taki przykład w tamtym roku we Wrocku w godzinach nocnych miała miejsce typowa stłuczka po przyjezdzie miśków,

sprawca wypadku oznajmił że został oslepiony przez pojazd jadący z naprzeciwka i z tego powodu

zjechał na przeciwległy pas i otarł się o ten pojazd, oczywiście nic go nie oslepiło bo było to w centrum miasta (oswietlenie)

ale powiedział tak bo ten pojazd miał nieorginalne xenony jak się okazało HIDY.

Miski stwierdziły że auto z HIDAMI nie spełniałnia warunków technicznych i uznali go za winnego, oczywiście on się z tym nie zgodził

sprawa trafiła do sądu Grodzkiego , jaki bedzie tego finał napisze za jakieś 1.5 roku bo tyla sie czeka we Wrocku na sąd grodzki.

I jeszcze jedno ponoć firmu ubezpieczeniowe zaczeły się temu problemowi bacznie przyglądać bo ponoć auto z nieorginalnymi Xenonami

to auto technicznie nie sprawne i jest podstawa do odmowy wypłaty odszkodowania.

Zgadzam się z kolegą, taka sytuacja miała miejsce i kolega wygrał...

Sam mam hidy z nowymi kloszami i nikogo nie oślepiają, mało tego, ubrudziłem je umyślnie i tez nie oślepiały. Być może to soczewki brudne oślepiają.

Opublikowano

dzis gadalem z gosciem na stacji diagnostycznej i mowie ze chce hid zamontowac a on ze nie przejdzie przegladu bo musza bys spryskiwacze i system samopoziomujacy <spryski bym zamontowal > ale z tym systemem to jzu gorzej :confused4: ma on prawde ?? czy sciemnia troche ?

Opublikowano

dzis gadalem z gosciem na stacji diagnostycznej i mowie ze chce hid zamontowac a on ze nie przejdzie przegladu bo musza bys spryskiwacze i system samopoziomujacy <spryski bym zamontowal > ale z tym systemem to jzu gorzej :confused4: ma on prawde ?? czy sciemnia troche ?

prawda prawda - musi być komplet

Opublikowano

a ile kosztuje taki samopoziom ?? cos czuje ze sie nieoplaca wstawiac jak sa takie problemy ;( a przydal by sie HID bo ladnie sie prezentuje ale moga byc klopoty :wallbash:

Opublikowano

System samopoziomujący to kilka urządzeń m.in. centralka, czujniki przy wachaczach i inne. Ogólnie gra nie warta świeczki - koszt dosyć spory. Ja kupiłem nie HIDy tylko przetwornice z Avensisa Koito - pasują w A4 w miejsca ori przetwornic Hella, żarnik ori Osram 4300k, plus spryski - myślę, że nikt sie nie będzie czepiał i patrzył czy jest samo poziomowanie czy nie. Zobaczymy :th:

Opublikowano

a ile kosztuje taki samopoziom ?? cos czuje ze sie nieoplaca wstawiac jak sa takie problemy ;( a przydal by sie HID bo ladnie sie prezentuje ale moga byc klopoty :wallbash:

nie nie ...zakładałem bi-xenon w Focusie i koszty były takie:

kompletne reflektory - 1800 pln

system spryskiwaczy ( pompka, przewody, kable, złączki etc ) 2000

a poziomowanie sobie darowałem - ok 10 000 pln ha ha :decayed: przerobiłem tylko piny tak że regulacja wysokości działała jak przy standardowych reflektorach H7.

do poziomowania nikt się nie czepiał nawet na przeglądach ( tym bardziej że w MK1 nie było dynamicznego ) czego nie można powiedzieć o spryskiwaczach na które Policaj czasem zwraca uwage. I jak się chcą przyczepić to zabiorą dowód :gwizdanie:

komuś z klubu zabrali - pisał o tym niedawno

Opublikowano

nie wiem ja u Was ale ja byłem niedawno na przeglądzie i nic nawet nie wspomniał gość o HIDach mimo że mam

i nie mam żadnego systemu poziomującego a nawet spryskiwaczy

Opublikowano

mam kilku kolegów diagnostów, oni nie chcą czasem widzieć wszystkiego - tak naprawdę 25% aut nie spełnia norm. Problem polega na tym, ze oni maja prowizję od każdego przeglądu i jak nie podbiją tobie albo zabiora dowód to na przyszły rok pojedziesz gdzie indziej.

Opublikowano

no i o to właśnie chodzi

więc nie widzę powodu panikowania :polew:

Opublikowano

nie wiem ja u Was ale ja byłem niedawno na przeglądzie i nic nawet nie wspomniał gość o HIDach mimo że mam

i nie mam żadnego systemu poziomującego a nawet spryskiwaczy

Do mnie na przeglądzie sie przywalił .. dyskusje o brak sprysków sobie darował( zahaczył temat) , ale do samopoziomowania miał jakies "ale" ... powiedziałem ze mam poziomowanie w pokrętle na desce :tongue4:

Opublikowano

W Wawie jeżdża przynajmniej 2 Mondeo nieoznakowane policyjne i oba mają wstawione ori lampy ksenonowe ale żaden z nich nie ma sprysków w zderzaku... :rolleyes:

Opublikowano

W Wawie jeżdża przynajmniej 2 Mondeo nieoznakowane policyjne i oba mają wstawione ori lampy ksenonowe ale żaden z nich nie ma sprysków w zderzaku... :rolleyes:

jasne :polew:

• 3 lata później...
Opublikowano

Panowie co do samo poziomowania można założyć coś takiego: http://www.xenonowe.pl/index.php?MENU=oferta&id=78

cena w miarę przystępna tylko jak to się będzie sprawowało? Chyba że ktoś już to montował u siebie i może się wypowiedzieć :) Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem tego.

PS.

HEHE ale odświeżyłem starego kotleta :)

Opublikowano

ale kotleta odgrzałeś :polew: