PeterA4B6 Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Dzis wracajac z marketu jak zaparkowalem, zauwazylem ze skas mi chyba woda wycieka... za mna slad wody byl... patrzac na linie wyglada jakby od strony kierowcy cieklo... tylko co ? Macie jakis pomysl co to moze byc ? Moze odplyw sie zapchal jakis i sie kumuluje woda a pozniej puszcza to ? Bo ciecz wyglada jak woda... tzn bez zapachu jest i przezroczysta... moze sprawdzic czy czegos nie ubywa ? Bo troszke mnie to zaniepokoilo
pepik Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Dzis wracajac z marketu jak zaparkowalem, zauwazylem ze skas mi chyba woda wycieka... za mna slad wody byl... patrzac na linie wyglada jakby od strony kierowcy cieklo... tylko co ? Macie jakis pomysl co to moze byc ? Moze odplyw sie zapchal jakis i sie kumuluje woda a pozniej puszcza to ? Bo ciecz wyglada jak woda... tzn bez zapachu jest i przezroczysta... moze sprawdzic czy czegos nie ubywa ? Bo troszke mnie to zaniepokoilo Oczywiście, że trzeba sprawdzić czy czegoś nie ubywa, szczególnie płyn od chłodnicy :gwizdanie:
PeterA4B6 Opublikowano 29 Października 2011 Autor Opublikowano 29 Października 2011 A jesli nic nie ubywa ? To co w takim razie ?
pepik Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 A jesli nic nie ubywa ? To co w takim razie ? W pierwszej kolejności sprawdz płyny w aucie bo opcja z odpływami dla mnie jest nierealna chociaż możliwa.
wrclaguna Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Sprawdz w podszybiu czy nie stoi tam woda ( wilgoc ) albo ze zbiorniczka spryskow wezyk strzelil
PeterA4B6 Opublikowano 29 Października 2011 Autor Opublikowano 29 Października 2011 Plunu do spryskiwaczy nalalem tydzien temu i jest , wiec to raczej nie spryskiwacze. Olej to napewno tez nie jest , bo by to nie zniknelo i bylo oleiste, a to jest jakby woda, szybko wyparowalo, bo plyn hamulcowy raczej by byl inny.
pepik Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 A płyn chłodniczy sprawdziłeś? Ubyło coś? Bo jak piszesz sporo wyciekło.
PeterA4B6 Opublikowano 29 Października 2011 Autor Opublikowano 29 Października 2011 Jutro sprawdze, bo dzis juz ciemno Ale watpie by to byl plyn chlodniczy.... kurcze brak mi pomyslow juz.
pepik Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Jutro sprawdze, bo dzis juz ciemno Ale watpie by to byl plyn chlodniczy.... kurcze brak mi pomyslow juz. Jeśli to nie był płyn chłodniczy, ani płyn hamulcowy to plama pod Twoim samochodem nie była Twoja tzn. z Twojego samochodu, no chyba, że historia z zatkanymi odpływami się sprawdzi. Myślę jednak, że gdybyś miał znaczny ubytek płynów to jakaś kontrolka by Ci się zaświeciła.
PeterA4B6 Opublikowano 29 Października 2011 Autor Opublikowano 29 Października 2011 Ale wygladalo to jakby to do mojego auta prowadzilo
pepik Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Czasami klima się skrapla ale to raczej w upalne dni
PeterA4B6 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Opublikowano 31 Października 2011 Ale klima to by byla racej po stronie pasazera ? Klimy nawet nie uzywalem , bo tylko do sklepu jechalem na duze zakupy i do spowrotem[br]Dopisany: 29 Październik 2011, 19:54_________________________________________________Dzis sprawdzilem wszystkie plyny i wszystko jest tak jak powinno byc... wiec coz to moze byc ?
pepik Opublikowano 31 Października 2011 Opublikowano 31 Października 2011 Hmm to albo motyw z zablokowanym odpływem, który się nagle odblokował wchodzi w grę albo ta plama to była tylko Twoja wyobraznia
PeterA4B6 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Opublikowano 31 Października 2011 A gdzie sa te odplywy wody ?> Jak sie do nich dostac ?
pepik Opublikowano 31 Października 2011 Opublikowano 31 Października 2011 W B5 są 2 jeden jest pod akumulatorem (trzeba go wyjąć razem z podstawą) a drugi w okolicach serwa, w B6 pewnie podobnie
Darek62 Opublikowano 31 Października 2011 Opublikowano 31 Października 2011 W B5 są 2 jeden jest pod akumulatorem (trzeba go wyjąć razem z podstawą) a drugi w okolicach serwa, w B6 pewnie podobnie Wystarczy wyjąć sam akumulator
pepik Opublikowano 31 Października 2011 Opublikowano 31 Października 2011 W B5 są 2 jeden jest pod akumulatorem (trzeba go wyjąć razem z podstawą) a drugi w okolicach serwa, w B6 pewnie podobnie Wystarczy wyjąć sam akumulator Pewnie tak, ale co to za problem wyjąć też podstawę? Masz wtedy lepszy dostęp żeby pozbyć się syfu
Biszczan Opublikowano 31 Października 2011 Opublikowano 31 Października 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=31565.0;highlight=czyszczenie+odp%B3yw%F3w Powinno się przydać
PeterA4B6 Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Opublikowano 1 Listopada 2011 Wyczailem, ze kapie mi z przedniego nadkola.... wiec macie pomysl jakis ? Ah i dzis jak jechalem to parowaly troszke szybki, dopiero po chwili jak z klima jechalem to przestaly , czy to objaw tego zapchanego otworu ?>
pepik Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 W B5 nad lewym nadkolem (od kierwocy) jest zbiornik płyny do spryskiwaczy, mógł Ci się rozszczelnić. Jeśłi chodzi o parujące szyby to zatkane odpływy mogą mieć na to wpływ, kiedy wymieniałeś filtr kabinowy?
Rekomendowane odpowiedzi