Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmiana podświetlenia licznika na poliftowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam a4 z1999r jest niby po 2 fl ale podsietlenie zegarów jest czerwone i zastanawiam sie czy jest możliwość zmiany podświetlenia na bialo z tego co udalo mi się znaleś przed liftem nie było takiej możliwości.

Opublikowano

wydaje mi sie ze jezeli chcesz zeby bylo na bialo to wymiana licznika na taki z bialym podswietlaniem.

Opublikowano
  • Autor

nie da rady tam wymienić ledów ani nic takiego?

Opublikowano

Dasz radę zmienić ledy .

Opublikowano
  • Autor

a ile i jakie tam wchodzą i które wymienić jak co

Opublikowano

w dziale "zrob to sam" bylo cos takiego....

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie wczoraj siedzialem i szukalem pol dnia i nie znalazlem nic konkretnego

Opublikowano

ładuj od razu poliftowego fis

Opublikowano
  • Autor

raczej nie chce sie bawic w przekladanie licznika bardziej mnie interesuje czy jest możliwość przeróbki bo nie wiem czy dobrze myśle że licznik jest podświetlany ledami czy jeszcze żarówkami

Opublikowano

LED

Opublikowano
  • Autor

a może wie ktoś jakie to dokladnie są ledy jakiś link mile widziany :)

Opublikowano

ostatnio wymienialem podswietlenie i dokladnie chcialem zrobic to samo co i ty, nie da sie wymienic na biale bo sa czerwone oslonki a do podswietlenia ida zwykle zarowki 1,1w (w sprzedazy sa chyba 1,2) z oprawka, wiec jezeli chcesz miec biale podswietlenie czeka Cie wymiana zegarow:P

Opublikowano

Z tarcz można zdrapac czerwoną farbe i już nie ma czerwonego podświetlenia. Wymiana żarówek na diody i masz białe...

Opublikowano

Dokładnie, zmywacz do paznokci od Kobiety i jazda z czerwoną farbą.Sprawdzałem u mnie schodzi bez problemów.Potem diody zapodać i gotowe.

Opublikowano

To i tak nie będzie wyglądało jak ori, szkoda zachodu na takie rzeźbienie, lepiej wymienić zegary, a że drożej? Cóż, chce się odmładzać staruszka to trzeba płacić :wink4:

Opublikowano

wymień zegary na polift i będziesz miał super, to zawsze jest przeróbka widziałem taką jedną i nie zrobiłbym czegoś takiego u siebie :wink4:

Opublikowano

dokladnie, zmyjesz farbe i bedziesz mial gorzej od czerwonego bo bialego odieniu juz nie uzyskasz

Opublikowano

Kolega ma 99r więc żadnej farby na tarczach niema, problem jest jedynie w tym że pozostawiając czerwone diody od podświetlania wskazówek będą one rzucały czerwoną poświatę na tarcze, i trzeba je czymś osłonić, dryga sprawa to wskaźnik temp, i paliwa w nich nie zmieniamy diod bo są tylko dwie które podświetlają i tarczę i wskazówkę trzeba je osłonić aby podświetlały tylko wskazówkę i dołożyć kolejne dwie aby podświetlały samą tarczę ale jest to do zrobienia. Liczniki z FIS VDO poliftowe z zegarkiem analogowym mają nawet już przygotowane pod to ścieżki.

Diody tego typu http://allegro.pl/art-diody-led-smd-3528-ultra-white-cena-za-10szt-i1872445645.html

Opublikowano
  • Autor

dziekuje kolego taka odpowiedz mnie interesowala