Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dodatkowe głośniki A4 avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Być może podobny temat już tu był, ale niestety nie mam zbyt dużo czasu żeby szukać tego na forum :wallbash:. Mianowicie chodzi o dodatkowe głośniki w A4 avant. Mam standardowe 6 głośników + subwoofer w boczku bagażnika i tu pojawia się pytanie, ponieważ jestem totalnym laikiem w takich sprawach. Mam dwa ciekawe głośniki na zbyciu (chyba 16cm), bardzo przyjemnie grające i tu rodzi się pytanie: czy potrzeba jakiegoś wzmacniacza do tego żeby je zamontować i gdzie najlepiej je zamontować? Jakieś przeróbki są potrzebne? Prosiłbym kogoś ogarniętego o pomoc :> Próbowałem montować je w drzwiach, ponieważ padł jeden głośnik, tzn. zaczął rzęcholić i weszły na styk. Niestety po całkowitym zmontowaniu coś je ograniczało, w sensie prawdopodobnie plastik ograniczał drganie membrany. Dlatego włożyłem do przodu inny głośnik i te dwa czekają żeby coś z nimi zrobić, a zawsze to jakieś dodatkowe nagłośnienie ;) Wiem, że jakiejś kolosalnej różnicy mi to nie da, ale zawsze coś. A może ktoś poleciłby mi jakieś w miarę dobre i niedrogie nagłośnienie do A4? Szczerze to oryginalne nagłośnienie w porównaniu do passata ojca, czy leona, który nie tak dawno poszedł to jest do bani ;/ Z góry dzięki za pomoc ;) Pozdro.

Opublikowano

Nic lepszego nie zrobisz, ewentualnie BOSE ale i tak się nie opłaca. Jeśli ori Ci nie pasuje to wywal to w cholerę. Zrób dobry przód a do bagażnika suba i to Ci wystarczy. Tematy są w tym dziale jak to ogarnąć więc sobie :szukaj:

Opublikowano
  • Autor

W tej chwili byłbym raczej skłonny już zostawić tak jak jest i dołożyć te dwa głośniki dodatkowo. Pytanie gdzie i tak jak pytałem, czy potrzebny jakiś wzmacniacz czy coś. Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy i napisał albo podał link do tematu na forum to byłbym wdzięczny ;)

Opublikowano

W tej chwili byłbym raczej skłonny już zostawić tak jak jest i dołożyć te dwa głośniki dodatkowo.

Bez sensu. Myślisz, że więcej znaczy lepiej?

Co za głosniki w ogóle chcesz "dołożyć"?

Opublikowano
  • Autor

To są takie głośniki http://allegro.pl/2-glosniki-samochodowe-peiying-py-1610c-16cm-80w-i1889618185.html (identyczny wygląd), ale z Panasonica. Podłączałem je i grają naprawdę nieźle, więc w sumie dlaczego mają leżeć ? :decayed: Tak jak pisałem, żeby założyć je w drzwi musiałbym zrobić im jakąś obudowę, bo nie mieszczą się. Znalazłem coś takiego: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic923483.html Co mi radzicie? Dołożyć te głośniki (jeśli tak, to gdzie i w jaki sposóB), czy próbować montować je w drzwiach? Powiem tylko, że grają o niebo lepiej od standardowych Blaupunkta, które mam...

Opublikowano

Dalej uważam, że nie ma to sensu tym bardziej, że to głośniki dwudrożne.

Z przodu masz zestaw odseparowany więc jak chcesz cokolwiek polepszyć, to kup porządne woofery 130 albo 165 (tu trzeba rzeźbić), albo nic nie rób.

Opublikowano
  • Autor

kup porządne woofery 130 albo 165 (tu trzeba rzeźbić)

Jakie byś polecał? W rozsądnej cenie?

Opublikowano

Rozsądna cena to dla każdego inny zakres, ale minimum 200 na początek trzeba wyłożyć.

Poszukaj na forum co ludzie polecają (Hertz, PowerBass).

Opublikowano

Mam standardowe 6 głośników + subwoofer w boczku bagażnika

Czy w każdym avancie powinien być taki zestaw? U mnie nie ma głośników z tyłu :disgust:

Opublikowano

NIe w kazdym awancie byl ten "wypas" :)

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie - "wypas" :decayed:

Opublikowano

NIe w kazdym awancie byl ten "wypas" :)

A już myślałem, że mam tył dospawany z innego auta :decayed: dla mnie to bez różnicy bo i tak jeżdżę z przodu :polew: i słucham tylko RMF FM :>

Opublikowano
  • Autor

A mi jest mało :wallbash:

Opublikowano

Młody jesteś i potrzebujesz więcej "basu" :wink4::tongue4:

Opublikowano

Wywakić w cholere takie granie, zamontować sesnowne głosniki 16ki na przód i sub do bagaznika, a peingi to mozesz w garażu pod radio zamontować :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Młody jesteś i potrzebujesz więcej "basu" :wink4::tongue4:

Dokładnie :tongue4::naughty:

Kowi87 peyingi były tylko jako przykład wyglądu :> Mam dwie 16ki panasonica i głowie się co z nimi zrobić :) Do przodu tak jak pisałem mają problem się zmieścić, trzeba pokombinować :decayed:

Opublikowano

jesli grubosc(głebokosć) nie przekracza 60mm to spokojnie je zmieścisz :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wiesz co, nie wiem ile one tam dokładnie mają. Zmieściły się, ale po zmontowaniu drzwi coś je ograniczało, w sensie blokowało membranę i nie chciały wydobyć z siebie normalnego dźwięku. Prawdopodobnie spowodował to któryś z plastików czy cuś :mysli: Może to co już pisałem by pomogło: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic923483.html :)

Opublikowano

te same zdjecia są u nas w warsztacie :wink4: nie trzeba po elektrodzie szukać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jestem nowy, nie orientuję się jeszcze :>

@UP Jeśli upchnę te głośniki w drzwiach to potrzebna mi zwrotnica? Głośnik, który zamontowałem w miejsce zepsutego ori, już gra do bani :shocked: