Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odwieczny rebus - 17 czy 18???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znawców tematu, którzy wypróbowali obydwie wersje na naszych drogach, proszę o rady i sugestie. Czy oprócz wyglądu Niuni, komfort jazdy jest cały czas do zaakceptowania, czy jest wiele gorzej, czy trzeba się liczyć z częstszą wymianą podzespołów, dodatkowymi kosztami, itd

Wszelkie mądre sugestie - wskazane. :hi:

Zdrowaś

K.

Opublikowano

w b8 jest juz wyzszy profil niz w przypadku b5-b7

dla 18" zakladasz 225/45/18 lub 245/40/18 - wiec gumy jest calkiem sporo

dlatego najlepiej idz w 19" :naughty: 225/40/19 lub 255/35/19 i jest lux :th:

Opublikowano

myślę że przy twoim autku spokojnie możesz myśleć o 18 nie martwiąc się przy tym zbytnią utratą komfortu , mając 17 czy 18 i tak musisz uważać na dziury... ja jeździłem autem z 2005 na 17 225/45 cały zeszly sezon i było ok, teraz jeżdże autem z 2006 na 18 245/40 i też nie narzekam :), powiem Ci że bardzo dużo zależy od auta, w twoim przypadku, posiadając nowe auto nie musisz się aż tak bardzo martwić o komfort jazdy... nie jeździłem jeszcze B8 ale zapewne kierownica chodzi jak po maśle, obracać ją pewnie można jednym paluszkiem więc to nie bedzie taka sama jazda przy szerokiej oponie i niskim profilu jak w aucie kilku letnim... ja stawiam na 18...ale jesli jezdzisz czasami z rodzinką, "pełnym" autem to 19 raczej nie polecam, 18 będą optymalnym rozwiązaniem... a 17 troszkę małe ;) :th: