Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie ogrzewania tylnej kanapy *

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak się zastanawiam, co ma na celu połączenie bezp. 44 z klimatronikiem??

a no to jest zasilanie do grzanych dupsk , wyciągasz bezpiecznik i nie podpieczesz dupala(innymi słowy zabezpieczenie przeciw zwarciowe):wink:

Opublikowano

a no to jest zasilanie do grzanych dupsk , wyciągasz bezpiecznik i nie podpieczesz dupala(innymi słowy zabezpieczenie przeciw zwarciowe):wink:

Czyli to klimatronik steruje tym wszystkim, bo jakoś do końca nie mogę tego skapować.

Bezp 44 połączony ze stykami 1 regulatorów, to wiadomo ale zadanie klimatronika w tym mnie nurtuje....

Opublikowano

Też mnie to zastanawia, prawdopodobnie poprzez ten obwód i klimatronik są zasilane maty foteli kierowcy i pasażera.

Mam grzane przednie fotele i ten obwód już jest.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od czego jest ten ten przycisk na środku ?

blokowanie centralnego zamka - występuje w wersji na USA/Mexico

Opublikowano

Od czego jest ten ten przycisk na środku ?

blokowanie centralnego zamka - występuje w wersji na USA/Mexico

po raz kolejny Turzol dzięki :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Bartku masz schemat (dokladnie kolory pinow w kostce 12 PIN kanapy) :wink: znajomek kupił taką ale wszystko ma pociete :kwasny:

Opublikowano

2, 5, 8, 11 to masa, więc będą brązowe. Pozostałe dochodzą do pokręteł regulacji. Sprawdzę jak wrócę z roboty... :P

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano
2, 5, 8, 11 to masa, więc będą brązowe. Pozostałe dochodzą do pokręteł regulacji. Sprawdzę jak wrócę z roboty... :P

Jak znajdziesz to wrzuć :wink:

Opublikowano

Według schematu z 1-go posta i z tego co wylukalem w pokretlach:

1 - czarno-żółty

2 - brązowy

3 - biało-żółty

4 - żółty

5 - brązowy

6

7 - czarno-zielony

8 - brązowy

9 - biało-zielony

10 - zielony

11 - brązowy

12

Opublikowano
  • Autor

Dodałem kolory przewodów do schematu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładał ktoś u siebie maty grzania do zwykłej kanapy?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Panowie, jak najłatwiej i najszybciej sprawdzić czy moja kanapa ma wbudowane i niepodłączone maty ? Z przodu mam grzanie siedzeń. Tapicerka skórzana.

Opublikowano
  • Autor
Witam

Panowie, jak najłatwiej i najszybciej sprawdzić czy moja kanapa ma wbudowane i niepodłączone maty ? Z przodu mam grzanie siedzeń. Tapicerka skórzana.

Grzany przód nie determinuje grzanego tyłu zatem na 99% nie masz kanapy z matami. No ale jeśli koniecznie chcesz sprawdzić to podnosisz siedzisko kanapy i sprawdzasz czy są pod nim jakieś kable/wtyczki.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

słuchajcie czy na pewno wszystkie panele 2 din z funkcją grzania przednich siedzeń obsłużą tylną grzaną kanapę?? Mam w planach taką założyć oraz przy okazji chciałbym dołożyć czujnik jakości powietrza.

W wątku Wrclaguny http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-montaz-dzialanie-czujnika-jakosci-powietrza-154332/index2.html jest wymieniony ten klimatronic 8E0 820 043 BR jako obsługujący czujnik jakości powietrza oraz grzaną kanapę- to znaczy, że muszę konkretnie szukać tego klimatronica żeby obsłużyć tylną grzaną kanapę oraz czujnik jakości powietrza czy wystarczy że znajdę jakikolwiek 2 din z czujnikiem jakości powietrza i grzanymi stołkami przód?

Opublikowano
  • Autor
słuchajcie czy na pewno wszystkie panele 2 din z funkcją grzania przednich siedzeń obsłużą tylną grzaną kanapę?? Mam w planach taką założyć oraz przy okazji chciałbym dołożyć czujnik jakości powietrza.

W wątku Wrclaguny http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-montaz-dzialanie-czujnika-jakosci-powietrza-154332/index2.html jest wymieniony ten klimatronic 8E0 820 043 BR jako obsługujący czujnik jakości powietrza oraz grzaną kanapę- to znaczy, że muszę konkretnie szukać tego klimatronica żeby obsłużyć tylną grzaną kanapę oraz czujnik jakości powietrza czy wystarczy że znajdę jakikolwiek 2 din z czujnikiem jakości powietrza i grzanymi stołkami przód?

Każdy klimatronik posiadający pokrętła regulacji ogrzewania przednich siedzeń obsługuje tez ogrzewanie kanapy.

---------- Post dopisany at 11:27 ---------- Poprzedni post napisany at 11:25 ----------

8E0 820 043 BR to klima z B7 a więc nie będzie Ci śmigać prawidłowo w B6 (trzeba dołożyć przekaźnik dzięki któremu znów będzie grzać tylna szyba - szukaj modułów z B6).

Opublikowano

Każdy klimatronik posiadający pokrętła regulacji ogrzewania przednich siedzeń obsługuje tez ogrzewanie kanapy.

---------- Post dopisany at 11:27 ---------- Poprzedni post napisany at 11:25 ----------

8E0 820 043 BR to klima z B7 a więc nie będzie Ci śmigać prawidłowo w B6 (trzeba dołożyć przekaźnik dzięki któremu znów będzie grzać tylna szyba - szukaj modułów z B6).

Wiem :wink:, tylko z tego ca zauważyłem, to sporo jest modułów w takiej konfiguracji od B7, a od B6 jak na lekarstwo :thumbdown: więc myślę nad B7

Opublikowano
  • Autor

Wiem :wink:, tylko z tego ca zauważyłem, to sporo jest modułów w takiej konfiguracji od B7, a od B6 jak na lekarstwo :thumbdown: więc myślę nad B7

Napisz w tej sprawie do Siemiana.

Opublikowano

dzięki :giveheart: