SebMis Opublikowano 7 Marca 2008 Opublikowano 7 Marca 2008 Chciałbym się tylko upewnić, jeśli "pstryka" przy przyspieszaniu na skręconych kołach to przegub zewnętrzny do wymiany? Drugie pytanie czy warto kupić przegub lobro z allegro np: http://www.allegro.pl/item324720315_lobro_przegub_napedowy_audi_a4_a6_vw_passat_skod.html ? no i najważniejsze pytanie czy ten lobro 301961 to odpowiednik 4D0 498 099, bo nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi?
chudineze Opublikowano 7 Marca 2008 Opublikowano 7 Marca 2008 Chciałbym się tylko upewnić, jeśli "pstryka" przy przyspieszaniu na skręconych kołach to przegub zewnętrzny do wymiany? Tak to przegub do wymiany. Co do reszty to nie moge nic powiedzieć ja kupowałem firmy Febi.
krzysiek23 Opublikowano 7 Marca 2008 Opublikowano 7 Marca 2008 lobro jak najbardziej godna firma ,sam mam z allegro tylko spidana i nienarzekam b.dobrze sie trzyma
andrekk25 Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 Mam pytanko odnośnie wymiany przegubu. Nie wymienialem jeszcze samodzielnie wiec pytanko czy jest to skomplikowane? Można samemu wymienic czy raczej jechać do mechanika? Jesli mechanik to jakie są przybliżone koszty? Pozdrawiam
chudineze Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 Mam pytanko odnośnie wymiany przegubu. Nie wymienialem jeszcze samodzielnie wiec pytanko czy jest to skomplikowane? Można samemu wymienic czy raczej jechać do mechanika? Jesli mechanik to jakie są przybliżone koszty? Pozdrawiam Z tego co sie przygladałem mechanikowi to myśle że nie jest jak ktoś ma narzedzia. Trzeba odkęcić przegub nastepnie rozpiąć dwa wahacze te od strony pasażerskiej dolny i górny. Potem wyjąć przegub no i w odwrotnej kolejności założyć. Ja zapłaciłem u mechanika 40 zł za robociznę no ale co mechanik to inna cena.
YATES Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 Ja zapłaciłem 30zł,a mechanik robił mi to dwa razy gdyż za pierwszym razem przegub nie pasował do półośki :>
krzysiek23 Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 zrobisz to sam i nietrzeba wypinac wachaczy na 1 raz -max.2h opis w dziale warsztat,a fotki moge ci podeslac na pw
andrekk25 Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 Ok dzięki za info jutro się za to zabiorę krzysiek23 jak możesz to podeślij fotki będe wiedział czego się spodziewać
szogun0 Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 zrobisz to sam i nietrzeba wypinac wachaczy na 1 raz -max.2h opis w dziale warsztat,a fotki moge ci podeslac na pw Sorry, ale za 30-40 zł to nie chciało by mi się rąk myć ze smaru do przegubów. A jeszcze bym się kawy w tym czasie napił.
andrekk25 Opublikowano 15 Marca 2008 Opublikowano 15 Marca 2008 szogun0 tu nie chodzi o kase ale o to ze przy swoim aucie mozesz coś zrobic sam i miec satysfakcje z wykonanej pracy.[br]Dopisany: 11 Marzec 2008, 22:11 _________________________________________________Nie było łatwo ale się udalo przegub wymieniony Dzięki za podpowiedzi pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi