Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Seria + program by Rogal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dobra, czas na konkrety ile za:

- suszare BRD ( regenerowana/nowa ) podobno p&p

-suszare GT 22 ( regenerowana/nowa ) + szacowany koszt montażu samemu a ile w zakładzie by wzieli

Jakie są różnice parametrów pracy między jedną i drugą, dużo osób lata na gt'ku ? Chyba Adamoo taką miał lub ma dalej..

- wtryski, czy dobrze rozumiem, że chodzi o same końcówki?

- IC.. można samemu spawać/kupić zestaw gotowy/oddać firmie

Czy przy montażu FIMCa koniecznym jest deaktywacja EGR'a i usunięcie go. Gdybym się w to bawił, zależało by mi na zostaniu przy oryginalnym kacie, żeby auto nie było głośniejsze, nie telapaniu budą przy gaszeniu silnika i w miare predkim nagrzewaniu się silnika, czyli tym wszytskim za co poniekąd odpowiada ten zaworek.

- jeszcze koszt programu, w moim przypadku chyba korekty

Dobra to ile za to będzie ? :tongue4:

Aha, jeszcze pytanko, ori turbo z avf'a dmuchnie max do jakich mocy ?

Opublikowano

Aha, jeszcze pytanko, ori turbo z avf'a dmuchnie max do jakich mocy ?

max 180ps
Opublikowano
Program mocowo wylajtowany smiley 320d po lifcie po dobrym programie ma 7.6 7.7s do setki smiley

7.6 ale to czaisz z licznika? czy jakims g-techem czy racelogiem?

bo z tego ujecia kamery to ciezko zobaczyc kiedy wbija sie 100. + przeklamanie licznika :hi:

G-techem, jak znajde temat na bmw-sport to wkleje.

ja na tym filmie widzialem ~8s

No ja mówiłem o mocnym programie czyli takim pod ~195KM i 430Nm. U mnie licznikowo wychodzi 7.7 ale na aDyno wychodzi mi 7.9-8.0. Z tym że mój program jest lajtowy 2.6 w peaku.

DonDemon, jeszcze dołóż koszty sprzęgła/dwumasy.

Dobra, czas na konkrety ile za:

- suszare BRD ( regenerowana/nowa ) podobno p&p

-suszare GT 22 ( regenerowana/nowa ) + szacowany koszt montażu samemu a ile w zakładzie by wzieli

Allegro nie boli :)

Jakie są różnice parametrów pracy między jedną i drugą, dużo osób lata na gt'ku ? Chyba Adamoo taką miał lub ma dalej..

No tu chyba dużej filozofii nie ma. Gt22 wstaje później i więcej ładuje :)

Opublikowano

Z tym że mój program jest lajtowy 2.6 w peaku.

tez mi tyle dmucha wpeaku, 197 kucy tylko pewnie wazy mi ze 100kg wiecej niz Twoje , panorama i wyposazenie dodatkowe robi swoje :confused4:

Opublikowano

kata chcesz zostawic i gt22 wsadzac :kox: :kox:

jak nie bedzie kata to bedzie glosno chodzic? skad kurde czerpiesz takie nowiny?

Opublikowano

nie no nie gadaj bo katalizator trochę wytłumia :cool1: ale żeby grubsze mody robić i go nie wywalić to może być ciężko na górze.

Opublikowano

ja nie mam kata...i delikatnie głośniej ale tylko jak jadę jako pasażer... :drunk:

Opublikowano
  • Autor

ja nie mam kata...i delikatnie głośniej ale tylko jak jadę jako pasażer... :drunk:

A w jakim przedziale obrotów jest głośniej ? Tj. bardziej świst/gwizd czy pyr pyr (pierdzenie) ? :tongue4:

Opublikowano

mam pełny przelot i jest cicho :naughty:

No ja mówiłem o mocnym programie czyli takim pod ~195KM i 430Nm

to sie zgodze. Ja wykrecałem 7.9 na setupie 155 KM i 360 Nm :naughty:

pewnie polowa w to nie uwierzy :decayed:

Opublikowano

Jaka masa auta? I Jaka felga? U mnie 17cali 225/40. Masa 1490kg :)

W sumie te wyniki chyba są nawet niższe bo alpina d3(320D) która ma 200KM ta na jednej turbince :

Maksymalna prędkość 238 km/h

Przyspieszenie do 100km/h 7.4 s

Nie wiem jak inne auta się zachowują ale passat 1.9tdi podkrecony na 174KM zostaje w tyle na każdym kolejnym wbitym biegu ścigając się ze mną..

Opublikowano
Jaka masa auta? I Jaka felga? U mnie 17cali 225/40. Masa 1490kg smiley

225/40/18

B6 1380 KG :tongue4:

Opublikowano

Ja wykrecałem 7.9 na setupie 155 KM i 360 Nm :naughty:

pewnie polowa w to nie uwierzy :decayed

Czemu?, ważne żeby te niutony były jak najdłużej, bo z chwilowego uderzenie nie będzie dobrego czasu

Fajne macie masy a ja w quattro pomarzyć, musiał bym cały środek w garażu zostawić i pewnie jeszcze klapę tylną:)

Opublikowano

Nie mam koła zapasowego i innych zbednych pierdoł. dlatego taka masa

Czemu?, ważne żeby te niutony były jak najdłużej, bo z chwilowego uderzenie nie będzie dobrego czasu

wtedy tak samo i teraz od 2000-3200 jak od linijki :good:

Opublikowano

U mnie 17cali 225/40.

A nie powinieneś mieć profilu 45? przez to licznik zaniża i dodatkowo auto lepiej się odpycha [br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 21:51_________________________________________________

wtedy tak samo i teraz od 2000-3200 jak od linijki :good:

bo linia prosta to to co lubimy najbardziej na wykresie:)

Opublikowano

ludzie jezdza bez tlumikow,a komus od kata chodzi auto glosniej :kox: w kazdym aucie tne i nie widze roznicy poza odglosem turba.

Opublikowano
  • Autor

ludzie jezdza bez tlumikow,a komus od kata chodzi auto glosniej :kox: w kazdym aucie tne i nie widze roznicy poza odglosem turba.

Hehe dobre tylko a4 w budzie b6 nie bardzo mi podchodzi do ryczącego wydechu. Jeżeli słychać delikatny świst..ale to musiał bym na własne ucho real odsłuch wykonać.

A tak by the way.. ile cenią kata w skupie ? :decayed:

Opublikowano

Hehe dobre tylko a4 w budzie b6 nie bardzo mi podchodzi do ryczącego wydechu. Jeżeli słychać delikatny świst..ale to musiał bym na własne ucho real odsłuch wykonać.

Przyjedź na spota we wtorek :naughty: to posłuchasz na żywca dźwięku (bez kata) świszczącej BRD :kox:

Opublikowano

ja slyszalem jak chodzi B8 z wycietym DPFem i katem (czyli pelny przelot) ... i przyznam szczerze ze srednio to brzmi w takim samochodzie ... i jeszcze ten specyficzny zapach :decayed: .Ale co kto lubi w B5 tez bym wyciol :naughty:

Fajnie Wam waza te furaki ... jakby mi ktos z auta wyjol 200kg to bym zrobil spokojnie w 7s sete :decayed:

Tym bez tlumikow dziekuje :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Przyjedź na spota we wtorek :naughty: to posłuchasz na żywca dźwięku (bez kata) świszczącej BRD :kox:

Zamierzam właśnie wpaść ;-)

Opublikowano
B8 z wycietym DPFem i katem (czyli pelny przelot)

przelot jest jak nie ma tłumików :)