YOGI3000 Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Popełnił bląd nie ustalając ceny minimalnej a za błędy trzeba płacic, dodatkowo wystawił z konta ojca więc strasz gówniarza może nauczy sie odpowiedzialności za swoje czyny. Jak zmięknie to kupisz felgi albo mozesz mu napisac żeby zapłacił Ci np 100-200zł rekompensaty jak nie to odpuść bo dalej nie warto ciągnąc sprawy bo sie nie opłaca (ale wydaje mi sie że jest do wygrania). Koniec kropka. Co zrobisz to napisz a temat do zamknięcia. Pozdro
pawel1380 Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja napisałem że można wygrać ale za 200-300 sie nie opłaca. Słyszałem taką historie że ktoś zalicytował jakis dobry samochód za 1tys a był warty np 10tys. Zadzwonił bo tej osoby i powiedział że wygrał licytacje za 1tys i kiedy może odebrać samochód, usłyszał że to pomyłka i powinno byc 10tys wiec stwierdził że moze sie zgodzić na np 3tys lub żeby jej zapłacił np 2tys to sie wycofa i podkreślił żeby sie zgodzić na jego warunki bo jak nie to sprawa trafia do sądu i że on żyje z takich "okazji". Nie wiem jak sie sprawa skończyła i jaki dokładnie były kwoty dlatego pisałem "np 1tys". Jeśli uważacie że sprawa nie jest do wygrana to po co cały ten regulamin allegro i innych portali aukcyjnych? Już dawno by była afera stulecia i by zabronili takiego handlu. na takie akcje wnieśli poprawke w regulaminie na pewne działy w tym motoryzacyjny, tak jak ktos wczęsniej wspomniał skończyły sie łodzie za złotówke :gwizdanie: Kolego nie powinieneś się wypowiadać w tym temacie bo jesteś lekko mówiąc niekompetentny Tu nie ma żadnej pomyłki,jest licytacja bez ceny minimalnej za tyle się sprzedaje. W ten sposób nikt nie ustalałby cenny minimalnej a jeśli kwota by go nie satysfakcjonowała mówiłby o pomyłce. Są zasady które obowiązują zarówno Sprzedającego jak i Kupującego. Powinien oddać te koła za taką cenę. Tyle że to jakiś idiota więc szkoda marnować na niego czasu,negatyw i tyle.Co by przestrzec innych przed takimi frajerami. Nie raz wystawiałem nawet auta od złotówki(jakieś stare robocze samochody) Zawsze sprzedawałem za ile wylicytowali,nawet nie godziłem się na zakończenie aukcji wcześniej. tak z pewnoscia oddałeś je za grosze pare razy maiłem taki dym na poczatku tez walczyłem o to żeby zabrać za tyle za ile wygrałem :gwizdanie: skończyło sie tak ze nic nie dostawałem a wymiana pogładów przechodziła na mailach wiec wiem jak jest w praktyce, skoro ktos nie jest zadowolony wylicytowanej ceny to nie odda za grosze tego bo regulamin każe, bla bla do sądu i sie sądować za 500zł wygracie z pewnoscią, donoscie do alegro napewno wam pomoze w hooj, rower tak kupiłem ze do dzisiaj nie dojechał, bo sprzedajacy wiedział ile jest wart i porostu za śmieszne pieniadze mi go nie odda i mozesz sie kłócić z takim a i tak nie wexniesz go za tyle Twoje historie i wywody mnie nie interesują. Są uczciwi ludzi i są oszuści. Sprzedawałem za tyle za ile ktoś wylicytował. Specjalnie z tego powodu nie płakałem. Po to jest aukcja bez ceny minimalnej,czasem wyjdziesz na tym lepiej (jak licytanci chwycą rywalizacyjnego bakcyla) a czasem taniej jak się nie uda. Od tego to jest.
majuDJ Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Opublikowano 8 Listopada 2011 Załatwiłem już ze sprzedającym ze odpali mi na dobrą flaszkę i ja zapominam o tej całej sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi