Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SSerwis Sopa-Rybnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam całkowicie inne zdanie o warsztacie Jana Sopy SSerwice . Nie pozwolę dotknąć nikomu mojej skrzyni multitronic za wyjątkiem tego warsztatu . Podejście do klienta jest niesamowite . Jan chciał wykonać naprawę na swój koszt by tylko naprawić moją skrzynie . Powiedział "zapłacisz pan jak będziesz miał " bo za miesiąc dwa cała skrzynia będzie do remontu . Prosta naprawa i skrzynia chodzi pięknie . Wreszcie mogę się cieszyć jazda "melexem" . Skrzynie naprawiałem w warsztacie w Częstochowie (ok 150 km od mojego miejsca zamieszkania ) . Po trzech reklamacjach nadal auto szarpało i przyjemność z jazdy była żadna , sprawa o mało nie oparła się o sąd i zwrot kosztów naprawy (wyjazd z warsztatu i na liczniku świeci się błąd i koleś z warsztatu ma wyłączony telefon , nie odbiera i tak 3 krotnie ) . Przyjazd z autem do warsztatu z reklamacją i bezradnie rozłożone rączki ..on nie wie co się dzieje , u innych zawsze się udawało . Okazało się że w skrzynia i sterownik był z audi A6 , brakowało połowy oleju a usterka która spowodowała rozerwanie kosza nie usunięta .

Żałuję że od razu nie trafiłem do SSerwice zaoszczędziłbym czas i kasę . Ludzie uczcie się na błędach innych , np. moich .

Co do cen nie są wygórowane .

P.S.

Artykuł niesponsorowany .

Ciekawe bo mnie SSerwis potraktował tak jak Ciebie ten w Częstochowie...

Opublikowano

A ja mam całkowicie inne zdanie o warsztacie Jana Sopy SSerwice . Nie pozwolę dotknąć nikomu mojej skrzyni multitronic za wyjątkiem tego warsztatu . Podejście do klienta jest niesamowite . Jan chciał wykonać naprawę na swój koszt by tylko naprawić moją skrzynie . Powiedział "zapłacisz pan jak będziesz miał " bo za miesiąc dwa cała skrzynia będzie do remontu . Prosta naprawa i skrzynia chodzi pięknie . Wreszcie mogę się cieszyć jazda "melexem" . Skrzynie naprawiałem w warsztacie w Częstochowie (ok 150 km od mojego miejsca zamieszkania ) . Po trzech reklamacjach nadal auto szarpało i przyjemność z jazdy była żadna , sprawa o mało nie oparła się o sąd i zwrot kosztów naprawy (wyjazd z warsztatu i na liczniku świeci się błąd i koleś z warsztatu ma wyłączony telefon , nie odbiera i tak 3 krotnie ) . Przyjazd z autem do warsztatu z reklamacją i bezradnie rozłożone rączki ..on nie wie co się dzieje , u innych zawsze się udawało . Okazało się że w skrzynia i sterownik był z audi A6 , brakowało połowy oleju a usterka która spowodowała rozerwanie kosza nie usunięta .

Żałuję że od razu nie trafiłem do SSerwice zaoszczędziłbym czas i kasę . Ludzie uczcie się na błędach innych , np. moich .

Co do cen nie są wygórowane .

P.S.

Artykuł niesponsorowany .

Ciekawe bo mnie SSerwis potraktował tak jak Ciebie ten w Częstochowie...

Jeżeli Sopa poległ na twoim aucie to aż się boje co by z robił z nim ten z Częstochowy . Może miałbyś A8 z A4 .

P.S.

Sopa sam się przyznał że jemu zdarzają się trudne przypadki , ale jak popatrzę na np. na warsztaty typu Midparts czy Warsztat w Józefowie to chyba wybrałbym Sopę .

Myślę że nie jeden z posiadaczy automatycznej skrzyni właśnie u Sopy poprawiał naprawę skrzyni u innych .

Powiedzmy sobie szczerze w Polsce nie ma warsztatu , który jest w stanie naprawić każdy automat .

Opublikowano

A ja już chyba zostanę stałym klientem SSerwis. Mam manuala ale swego czasu miałem dość wioskowych myslicieli odnośnie problemów z samochodem a w zasadzie z diagnostyką błachostki. Oni naprawili raz dwa. Teraz miałem do roboty rozrząd i kilka innych rzeczy i zrobili szybko i dokładnie. Cena... no cóż są napewno droźsi od garażowców ale jednak w wielu przypadkach tańsi niż ASO. Natomiast kompetencją biją wszystkie ASO na głowę i za to im chwała. Wiadomo, że nie będzie 100% przypadków zadowolonych ale tak to już jest. Jeśli chodzi o autoryzację to faktycznie swego czasu ją stracili natomiast od tego roku znowu są na jakiejś liście serwisów VW/Audi , nie wiem czy to jest równoznaczne z autopryzajcą ale wiem, że są zobowiązani do trzymania procedur audi przy przeglądach/naprawach i takich tam. Na przykład nie skasują inspekcji w kompie jeśli nie zrobisz przeglądu a tylko wymienisz olej - wygląda na to, że ich naprawy będą traktowane tak samo jakby były zrobione przez inne ASO

Opublikowano

a mi po ostatnich przygodach zdanie zmienilo sie o 180 stopni i juz wiecej tam nie pojade :wallbash:

Opublikowano

Podaj

a mi po ostatnich przygodach zdanie zmienilo sie o 180 stopni i juz wiecej tam nie pojade :wallbash:

Podaj proszę jakieś szczegółowe informacje co się stało, generalnie trudno budować opinię o serwisie na podstawie subiektywnych odczuć zamiast w oparciu o konkretne sytuacje.

Opublikowano

z tym warsztatem mam juz do czynienia kilka lat wiec nie jest to jakis foch z mojej strony...

co sie stalo, w sierpniu zeszlego roku robilem u nich caly rozrzad, olej i wszystko co z tym zwiazane, a pare tygodni temu zerwal mi sie pasek wielorowkowy bo napinacz strzelil ktory nie zostal wymieniony :blink: efekt koncowy brak reklamacji i rachunek na kwote prawie 500 zl

warsztat w tej chwili idzie na ilosc, a nie na jakosc jak to mialo miejsce kilka lat temu

Opublikowano

Arku nie żebym bronił Sope czy coś takiego, bo mam co do nich mieszane uczucia. Lecz w Twoim przypadku ktoś musiał zadecydować o tym żeby zostawić stary napinacz. Jeśli masz rachunek, to powinno być tam wypisane, co zostało wymienione, w ogóle to miałeś strasznego pecha, że tak bez wcześniejszych objawów strzelił Ci ten napinacz. Prawda jest taka, że jakbyś pojechał do innego mechanika, który najprawdopodobniej nasmarowałby Ci tylko rolkę z napinacza, a policzyłby za wymianę i po pół roku byłby ten sam efekt, to też byś miał do niego pretensje i znając życie też by Ci gwarancji nie uznał.

Co do ilości a nie jakości, to niema co się dziwić, bo warsztat znany i klienci zawsze są, a jak to w dzisiejszych czasach bywa, każdy chce mieć wszystko zrobione na wczoraj.

Opublikowano

pozostaje tylko zapomniec i poszukac jakiegos dobrego i zaufanego mechanika co jest baaaardzo trudne albo wyposazyc sobie domowy garaz i zaufac sobie ze sie samemu poradzi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Niestety ale po początkowym zachwycie nad SSerwis przyszedł czas na otrzeźwienie. Z przykrością trzeba stwierdzić, że idą na ilość coraz bardziej. Czas oczekiwania na wizytę 2-3 tygodnie po czym odwalają kaszanę aby tylko wyciągnąć pieniądze. Coraz mniejsze zaangażowanie w rozwiązywanie problemu a coraz większa pazerność. Z resztą przy tej ilości klientów kto by się nadmiernie starał...

Opublikowano

marekg masz jakieś nie miłe wspomnienia po wizycie u Sopy?

Opublikowano

marekg masz jakieś nie miłe wspomnienia po wizycie u Sopy?

No powiedzmy, że tym razem firma mnie rozczarowała a w zasadzie jej podejście. A żeby nie być gołosłownym to powiem że:

- mechanik odbierający samochód niewiele z tego co zgłaszałem przekazał temu, który się autem zajmował (może to po części moja wina bo w sobotę oddawałem auto umówione na poniedziałek - inaczej nie moge). na skutek tego ten ostatni nie bardzo wiedział co dokładnie dzieje się z samochodem tak samo jak nie miał pojęcia co było już w aucie robione a co nie i jak się ono zachowywało na innych oponach

- Panowie z SSerwis uwinęli się w pół dnia (jeśli nie szybciej) i z radością oznajmili telefonicznie, że auto jest do odbioru. Na moje pytanie co jest zrobione powiedzieli, że geometria zawieszenia. Wyraziłem powątpiewanie w trafność diagnozy ale nich im będzie, ponoć są dobrzy (i do tej pory byli). Skasowali 360 i do widzenia.

- dzwonię wczoraj do nich bo auto dalej nie jeździ jak trzeba a już właściwy dla sprawy mechanik pyta a co sie właściwie dzieje???!!! po wysłuchaniu pyta czy ja robiłem przegląd bo może amortyzatory są klęknięte???? to jak on ustawiał tę geometrię, że nie widział nowych amortyzatorów?

- najbliższy termin na 12 października, oczywiście "mój"mechanik jeszcze obiecuje zapytać szefa co dalej z tym autem robić i na kiedy można przyjechać. a ja w tym czasie boje się autem jeździć bo buja mnie na wszystkie strony.

Miał być zrobiony przegląd zawieszenia a tu się okazuje, że amory niesprawdzone, luzy zapewne tez nie bo w tym aucie przecież trzeba wiedzieć gdzie i jak szukać a tu pewno skończyło się na pobieżnych oględzinach.

I teraz już nawet nie wiem czy jest sens się bujać z Żor do Rydułtów bo skończy się na wymianie dosłownie wszystkiego za 2 razy większe pieniądze niż u innego mechanika. W sumie nie mam pretensji, że nie znaleźli od razu przyczyny ale mogli chociaż zadzwonić, podpytać co się dzieje skoro nie było to jasne. Auto mogło stać u nich dłużej tak aż znajdą co jest grane. Ale łatwiej było skasować 360 i odesłać w diabły a na kanał wziąć następnego klienta do zrobienia szybkiego i łatwego przeglądu za 500pln. I tak się ten biznes kręci. Korzystają z tego, że się ludzie napalili na OOOO jak szczerbaty na suchary i doskonale wiedzą, że mało kto tak naprawdę potrafi to naprawiać. Skutek jest taki, że mam zamiar sprzedać samochód po usunięciu problemu z zawiasem.

Opublikowano

Przykro mi to słyszeć, ale niema ludzi (mechników) doskonałych, choć w Twoim przypadku mogliby poprawić to co mieli zrobić i później sumiennie się rozliczyć.

Ja u niech byłem jakiś miesiąc temu w sprawie naprawy sterownika skrzyni i wymiany oleju w skrzyni. Auto naprawiał nejaki Piotrek (taki rudy kolo) póki co jestem zadowolony, a poza tym kosztowało mnie to tylko 1164zł, mówię "tylko" bo komuś z forum w innym warsztacie za taką naprawę zaśpiewali 2500zł...

Ale to nie koniec... jak u nich byłem to p. Sopa był zdziwiony kulturą pracy mojego silnika (BLB) i pochwaliłem się że ma wywalone wałki wyrównoważające i swap pompy, który wymyślił jaro4444 (wielkie dzięki mu za to :notworthy: ) strasznie ich to zaciekawiło i od kilku dni do mnie dzwonią, bo mają pacjenta Passat z silnikiem BLB o przebiegu 280kkm w którym wałki nadają się do wymiany. Nowe wałki to koszt ~4200zł + robocizna i de facto mogliby gościowi wcisnąć nowe wałki, skasować jak za zboże i dowidzenia... ale tak nie zrobili i chcą gościowi wstawić taki zestaw jak mam u siebie, z czego koszt samych części to ~1200zł + robota, więc to znów stawia ich w innym obliczu.

Opublikowano

Udało mi się pogadać z mechanikiem (Pan Jacek), załatwił z szefem, że mogłem zawieść samochód od razu bez czekania na termin i będą po prostu wnikać w temat. Wiadomo, że nie każda usterka jest prosta do zdiagnozowania i tak pewno jest u mnie tym razem tylko w sumie szkoda, że musiałem drugi raz zrywać się z rana, ganiać żonę drugim samochodem w te i nazad a potem spóźniać się do pracy.

Ale ciągle mam nadzieję, że znajdą co jest nie tak. Nie znam nikogo innego w regionie komu mógłbym zaufać, że wie co robi. Przynajmniej jeśli chodzi o Audi. Wydaje mi się, że Pan Sopa mocno siedzi w skrzyniach i silnikach i to jest właśnie jego mocna strona. Chociaż może też nie każdy przypadek trafia po prostu w ręce szefa. Napewno nie mam zamiaru tutaj na SSerwis wieszać psów bo nie mam ku temu powodu, do tej pory byłem zadowolony a suma sumarum dalej sprawdzają mi ten samochód.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Byłem u Sopy wczoraj: drobny problem z imo. Jak na razie wszystko hula w porządku. Ale nie o to mi chodzi.

Ceny u Sopy można dość mocno negocjować, co więcej, wydali mi auto bez uregulowanej zapłaty "na piękne oczy" :kox:.

To miło z ich strony, że ufają klientowi, bo w połączeniu z dobrze wykonaną usługą mogą liczyć na powrót klienta przy następnej awaryjnej okazji.

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam

Mam zamiar jechać tam na serwis multitronica w A4 B8 z 2014, szarpie mi przy ruszaniu pod górę, nawet zdarza mu się gasnąć, czy ten serwis nadal jest polecany? Jeśli nie ten to gdzie? Bo jestem zalamany :(

Opublikowano
W dniu 21.07.2018 o 14:39, Paramedic napisał:

Witam

Mam zamiar jechać tam na serwis multitronica w A4 B8 z 2014, szarpie mi przy ruszaniu pod górę, nawet zdarza mu się gasnąć, czy ten serwis nadal jest polecany? Jeśli nie ten to gdzie? Bo jestem zalamany :(

Nie mam dobrych wspomnień co do tego SSerwis. Szczerze odradzam. Co do mechanika od skrzyń automatycznych to widzę, że w Żorach na Pszczyńskiej jest coś takiego. Mają mnóstwo klientów, ale popytaj, czy warto. Ja ich nie znam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja bardzo polecam ten serwis. Miałem problem ze skrzynią biegów, podejrzany był sterownik. Pan Janusz z SSerwisu profesjonalnie podszedł do tematu i zamiast od razu zakładać najgorszy scenariusz(i najdroższy) czyli wymianę sterownika konsekwentnie sprawdzał wszystkie inne możliwe przyczyny usterki. Z racji tego, że skrzynia wariowała i potrafiła przez kilka miesięcy działać normalnie po czym problem się pojawiał, a następnego dnia znowu działało wszystko jak trzeba temat był najgorszym z możliwych, gdyż nie zna się rezultatu podjętych działań od razu. Zajęło to w sumie kilka wizyt w SSerwisie, finalnie co prawda zakończyło się na wymianie sterownika, ale za żadną poprzednią wizytę nie płaciłem nic bo jak to stwierdził Pan Janusz - Nic Pan nie płaci bo problemu nie rozwiązałem. Finalnie zapłaciłem za wymianę sterownika + sterownik + niezbędne części + olej mniej niż 1/6 ceny z ASO. 

U mnie wielki plus za podejście do sprawy i nie odpuszczenie tematu.  Pominę kwestię tego, że serwisant siedział przy moim samochodzie za każdym razem jakieś 2h i nie skasowali ode mnie ani grosza. Byłem w szoku.