luk_bubu Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 witam sprawa wyglada nastepujaco jak wrzucam jedynke to czuje opor tak jakby nie bardzo pasowalo ale jak mam wcisniete sprzeglo wrzuce na luz i potem wrzucam jedynke juz jest ladnie tak gladko (caly czas wcisniete sprzeglo), niezbyt ladnie wyglada wrzucenie z 1 na 2 i z 3 na 2. co to moze byc ubytek oleju czy cos innego?
pepik Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Mogą się kończyć synchronizatory w skrzyni albo olej już stary.
luk_bubu Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Opublikowano 6 Listopada 2011 to w takim razie podjade do mechanika zeby zobaczyl co i jak. a czy to nie ma zwiazku z konczacym sie sprzeglem?
pepik Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Hmm jeśli pozostałe biegi wchodzą ok to chyba nie Dlaczego myślisz, że sprzęgło Ci się kończy? Szarpie Ci na 1 po dłuższej jezdzie po mieście?
luk_bubu Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Opublikowano 6 Listopada 2011 nie nie szarpie ale jak ruszam z jedynki puszcze sprzeglo to czuje takie lekkie szarpniecie ale tylko pierwszym ruszaniu i wydaje mi sie ze wysoko bierze
pepik Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 To, że wysoko bierze to raczej standard Jeśli chodzi o synchronizatory to jeśli u Ciebie to będzie to niestety trzeba będzie wyciągać skrzynie
luk_bubu Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Opublikowano 6 Listopada 2011 to na poczatek wymienie olej i bede widzial a jak nie to nie bedzie to,to wtedy sie bede martwil
przepychacz Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 ...ja miałem tak w B5, ale niestety po wymianie oleju pogorszyłem sprawę, gościu który mi ją robił powiedział że nowy olej wypłukał synchronizatory..
addassko Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 obstawiam koncowke synchronizatorów
luk_bubu Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Opublikowano 8 Listopada 2011 podjade do mechanika niech zobaczy i powie ile by kosztowalo. dramatycznie nie jest mozna z tym jezdzic ale lekko mnie to denerwoje
nicramk Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 i jak luk-bubu udało ci sie ustalić coś?
luk_bubu Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Opublikowano 13 Listopada 2011 narazie nie ma mnie w kraju, ale rozmawialem ze znajomym mechanikiem i powiedzial ze to nie beda synchronizatory bo te skrzynie sa podobno nie zniszczalne. jak wroce do polski to umowie sie z nim ze by sie przejechal i sam ocenil
Rekomendowane odpowiedzi