Mychu Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Hej, jest sens instalować takie żarówki LED-owe w przednich "halogenach" (czyli przeciwmgielnych)? http://allegro.pl/zarowki-led-hb3-hb4-18smd-xenon-do-jazdy-dziennej-i1882067003.html Głównie chodzi mi o to czy FIS nie będzie wariował i czy Policeman się nie przyczepi Co tam mają drodzy Forumowicze w swoich lampach, że im ładnie na biało świecą (a nie na żółto jak mi)?
junior_tdi Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 to i ja się podepnę pod temat - warto te żaróweczki kupić ? też mnie drażni żółta barwa przeciwmgielnych...
Lukasch44 Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 :gwizdanie:w B6 z can-em będzie to raczej ciężka sprawa. Ja mam ledy w postojówkach "specjalne" błędów co prawda nie wywala, ale jakość ich słaba i ciężko dobrać barwę świecenia do ori xenona.
domjenick Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 na pewno nie będzie spełniać roli oświetlenia-tylko fajnie wyglądać
domjenick Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 A jako dzienne by się spisało? w dzień słabo widać
marek_xtr Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 To chyba pozostaje założyć zestaw hidów, na allegro są już nawet po 80zł jakieś najtańsze
domjenick Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 To chyba pozostaje założyć zestaw hidów, na allegro są już nawet po 80zł jakieś najtańsze wal żółte hidy do mgielnych-3000K , ja mam takie i nie żałuję
Mychu Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Opublikowano 7 Listopada 2011 zapodajcie jakiegoś linka do aukcji jak to wygląda (te HIDy)
pastaldo Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 To chyba pozostaje założyć zestaw hidów, na allegro są już nawet po 80zł jakieś najtańsze wal żółte hidy do mgielnych-3000K , ja mam takie i nie żałuję chłopak założył watek bo chce białe nie żółte :gwizdanie:
kkam Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 ledy nie sprawdza się podczas mgły, będziesz miał jedynie ładny kolor przeciwmgielnych. domjenick - jak sie sprawują hidy 3000K? ja się zastanawiam czy dać hidy czy żółte żarówki - zależy mi na jak najbardziej żółtej barwie
Mychu Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Opublikowano 7 Listopada 2011 ledy nie sprawdza się podczas mgły, będziesz miał jedynie ładny kolor przeciwmgielnych. racja, w takim razie odpuszczam. To są światła, które mają pomagać a nie przeszkadzać.
domjenick Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 ledy nie sprawdza się podczas mgły, będziesz miał jedynie ładny kolor przeciwmgielnych. domjenick - jak sie sprawują hidy 3000K? ja się zastanawiam czy dać hidy czy żółte żarówki - zależy mi na jak najbardziej żółtej barwie w połączeniu z 6000k rewelka-podczas mgły, czy deszczu-na prawdę dobrze widać-oczywiście z lansem-nie ma to nic wspólnego,bo wygląda średnio, ale polecam 3000k w mgielne, tylko dla dobrej widoczności HIDy 3k ,wyglądem nie różnią się od żarówek, ale to zależy pod jakim kątem na nie spojrzysz-im niżej,tym barwa bardziej w żółtą przechodzi
marek_xtr Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 zapodajcie jakiegoś linka do aukcji jak to wygląda (te HIDy) Ja kupiłem ostatnio coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-hid-xenon-xenony-ksenony-h1-h3-h4-h7-h11-i1873611834.html
Rafal-L Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 ja zamontowalem w Przeciwmgielnych HIDY 4300k Slimy i swieca swietnie:)
MARCIN607 Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 To chyba pozostaje założyć zestaw hidów, na allegro są już nawet po 80zł jakieś najtańsze wal żółte hidy do mgielnych-3000K , ja mam takie i nie żałuję Dominik nie masz czasem jakiejś foty jat się to prezentuje? a 6000k spełni jeszcze w miarę ok funkcję świateł przciwmg..?
marek_xtr Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 a 6000k spełni jeszcze w miarę ok funkcję świateł przciwmg..? 6000k to już moim zdaniem za mocne światła na przeciwmgielne
domjenick Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 ]Dominik nie masz czasem jakiejś foty jat się to prezentuje? a 6000k spełni jeszcze w miarę ok funkcję świateł przciwmg..? prosz... barwa się zmienia w zależności od kąta a tu z 6000K
cool506 Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 u mnie ledy z poczatku wątku wygladaja całkiem fajnie i w dzień uzywam ich do jazdy dziennej, policemani jak narazie byli życzliwi..... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=178374.0 str nr5
Rekomendowane odpowiedzi