majuDJ Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Ostatnio moja teściowa wyjeżdżała swoją nową Toyotą Auris o kolorze srebrnym z garażu i zawadziła o kosiarka i troszkę porysowała karoserię. Obiecałem , że jej teraz w ten weekend nawoskuje przed zimą twardym woskiem w płynie i usunę te rysy. Pytanie do was jak usunąć te rysy, znacie jakieś dobre pasty polerskie do kolorze srebrnym???? T-cut ( http://allegro.pl/pasta-lekkoscierna-t-cut-150g-na-zarysowania-i1887881009.html ) czy jakieś inne polecacie. Czy może macie jakieś inne niedrogie sposoby na to ? Jak usuwać te rysy by nie zniszczyć i zmatowić lakieru?
laki83 Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 wiesz pytanie jak głębokie masz te rysy?przydałoby sie jakieś zdjęcie jak bardzo masz to pokiereszowane
pawel1380 Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Daj zdjęcie rysy i nic nie rób na razie. Bez zdjęcia to jak wróżenie z fusów. Ta pasta to badziew.
majuDJ Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Opublikowano 7 Listopada 2011 Hmm niestety zdjecia nie zdobędę bo właśnie dziś teściowa dzwonił z płaczem. To podajcie coś na głębsze i płytsze rysy , a ja się dopytam przez telefon najwyżej jak to wygląda. pavel1380 ożywałeś tej pasty t-cut ??? Twierdzisz że to bubel.
pawel1380 Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Tego typu pasty podobnie jak i sławetne tempo to nie jest dobre rozwiązanie. Żeby usunąć rysę na ogół jedna pasta to mało. Potrzeba troszkę więcej sprzętu aby zrobić to porządnie
ajezier Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 na mniejsze ryski możesz skorzystać z opcji tańszej: pasta Farecla lub droższej opcji to: seria past Menzerna; no i oczywiście polerka (nie koniecznie maszynowa) na grupsze ryski... tutaj bez foty to jak przedmówca stwierdził wróżenie z fusów
kaj82 Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 jak nie widac podkładu to farecla zrobi robote, t-cut to badziew (ps. używałem :> )
junior_tdi Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 podpinając się pod temat - czy ta pasta FARECLA: http://allegro.pl/farecla-g3-250g-najlepsza-pasta-polerska-gratis-i1924955547.html poradzi sobie z rysami, które mi zrobił pies pazurami? (rysy nie są do podkładu)
ajezier Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 junior_tdi, jak nie są głębokie to tak... a jak grubsza sprawa to nie załamuj się, sa różne sposoby. polecam, zerknij tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/ tam goście mają bzika na punkcie czyszczenia, Twój problem to dla nich błahostka.
Lu-Gi Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 pierwsze co to należało by to zjechać delikatnie na mokro papierem 2.5k potem pasta (najlepiej z 3M albo NANOMAX) polerka maszynowa i oczywiście też na mokro.
Rekomendowane odpowiedzi