Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewane lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A wiec kontynuujac temat lusterek dzisiaj sprawdzalem i nie mam podgrzewania, tylna szyba juz zaczela plynać, a na lusterkach jak byl lód tak zostal. Lustra mam elektycznie sterowane. Troche skoda ze nie sa podgrzewane, brakuje mi tego i to dosc czesto.

a u mnie jest podgrzewanie i co dziwne uruchamaia sie na kilka minut po kazdym odpaleniu silnika a potem przez wlącznik ogrzewania tylnej szyby pozdrawiam. seba

Opublikowano

Takie maty się nadają bardzo dobrze wiem bo sam takie założyłem tylko trzeba otworki pod przewody nowe wywiercić w plastykowej osłonie szkła lusterka

Opublikowano

Kupiłem je , czekam na przesyłkę to zobaczę co są warte :wink:

Opublikowano

Dzis postanowiłem rozwiązać zagadkę i ... wyjąłem szkło lusterka , wystarczy ustawić lusterko w położeniu skrajnie prawym (dla strony kierowcy):

Oczom moim ukazał się jakże przyjemny widok (zdjecia celowo w wysokim rozmiarze, waga ok 0,8 MB):

Lustro od strony tylniej

Kolejne ujęcie

Wnętrze obudowy lusterka

Widok maty grzewczej oraz roku produkcji :)

Tak wygląda lusterko po 9 latach - oryginał ;)

Jutro sprawdzę jak działa układ ogrzewania i zdam raport :mrgreen:

PS: u mnie w kodach nie było ŻADNEJ dodatkowej informacji na temat podgrzewanych lusterek. ;)

Powodzenia przy rezaniu.

Opublikowano

Fajnie , że porobiłeś zdjątka , ale jak wkleić te maty :

http://moto.allegro.pl/item139767733_podgrzewane_lusterka_juz_teraz_mozesz_je_miec_.html

trzeba odkleić pierścień na środku szkła :idea:

[ Dodano: 17-11-2006, 21:02 ]

wyjąłem szkło lusterka , wystarczy ustawić lusterko w położeniu skrajnie prawym (dla strony kierowcy):

i co pociągnołeś za szkło i poszło :?:

Opublikowano
Fajnie , że porobiłeś zdjątka , ale jak wkleić te maty :

http://moto.allegro.pl/item139767733_podgrzewane_lusterka_juz_teraz_mozesz_je_miec_.html

trzeba odkleić pierścień na środku szkła :idea:

[ Dodano: 17-11-2006, 21:02 ]

wyjąłem szkło lusterka , wystarczy ustawić lusterko w położeniu skrajnie prawym (dla strony kierowcy):

i co pociągnołeś za szkło i poszło :?:

Tak. Wychodzi bez najmniejszego kłopotu , teraz wiem dlaczego złodzieje mają ułatwione zadanie :/

Sprawdziłem ciągłość obwodu maty grzewczej i niby jest ok ... ale nadal nie grzeje. Napięcie 12V dochodzi do luetrka od razu po przekręceniu kluczyka w stacyjce, wiec tym samym niechcący obaliłem mit o konieczności naciskania przycisku ogrzewania tylnej szyby ;)

W/g mnie wymienia się całe szkło, ale musze sie dokształcić i dowiedzieć. Na pierwszy rzut oka mata jest sklejona na amen ze szkłem.

Na dziś tyle. Dziękuję za uwagę :mrgreen:

Opublikowano
niechcący obaliłem mit o konieczności naciskania przycisku ogrzewania tylnej szyby

baskecior, moze w modelowo 98 juz robili zalanczanie z tylnia szyba bo u mnie po zalaczniu zaplonu niestety nie grzeja. :razz: Dopiero wraz z tylnia szyba.

Wiec cos musieli pozmieniac.

Opublikowano
niechcący obaliłem mit o konieczności naciskania przycisku ogrzewania tylnej szyby

baskecior, moze w modelowo 98 juz robili zalanczanie z tylnia szyba bo u mnie po zalaczniu zaplonu niestety nie grzeja. :razz: Dopiero wraz z tylnia szyba.

Czyli pewnie masz rację.

Opublikowano

Witam Panowie! do zainteresowanych podaje rozmiar naszych szkielek, tak podaje etos 175x100mm w angolach obydwa lusterka sa w tym samym rozmiarze! jade w poniedzialek na zlomowisko kolo oxfordu pochodze a moze znajde cos przydatnego! te dodatkowe maty mozna nakleic na te juz istniejace, tylko trzeba odkleic plastkik, ktory trzyma szklo w odudowie i jakos wylamac piny do podpiecia kabli, tak swoja droga to strasznie slabe te maty, te na allegro podobno maja zabezpieczenie przed przegrzaniem! u mnie jak sprawdzilem miernikiem obwod mat to opor sie pojawia ale nie jest on wystarczajacy aby miernik zapiszczal ( bo piszczy jak obwod jest zamkniety). Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano
w angolach obydwa lusterka sa w tym samym rozmiarze!

jesteś w błędzie a przy najmniej nie wszystkie, mam jednego takiego angola na placu i lewe jest takie jak u nas prawe (krótsze)

Opublikowano

moj angol ma takie same obydwa, po przylozeniu do siebie szkla sa identyczne! i wszystkie jakie widzialem a widzialem ich sporo tak maja jak ja! tylko na kontynecie widzialem roznice, tzn lusterko pasazera jest mniejsze, nie wiem dlaczego! pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

ten angol którego mamy na placu jest z wyspy i jest to juz trzeci z tamtąd i wszystkie miały lewe lusterka mniejsze :cool:

Opublikowano
ten angol którego mamy na placu jest z wyspy i jest to juz trzeci z tamtąd i wszystkie miały lewe lusterka mniejsze :cool:

Bo to chyba od rocznika zależy. Nowsze miały równe lusteka, tak się mi wydaje.

Opublikowano
jest to juz trzeci z tamtąd i wszystkie miały lewe lusterka mniejsze
jeszcze nie widzialem zadnego RHD audi z malym lewym lusterkim, moj tez ma dwa takie same
Opublikowano

Czyli pewnie masz rację.

Auto 2000r. i załancza sie po odpalaniu rano autka - załancza sie automatycznie zawsze poniżej 8 st.C (jeśli sie nie mylę) - latem napewno nie grzeją.

Opublikowano

a moje lusterka znow beda grzac! bylem na zlomowisku i odziwo stal passat b5! lusterka identyczne! tylko ze nie maja tej niebieskiej powloczki! ale to nie problem!i przy okzaji zabralem tez te stelarze ktore trzymaja szkla bo ja mialem polamane:D Pozdrawiam Jocker01

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
5RQ = outer right rear view mirror: convex

5SL = outer left rear view mirror: non-spherical

To wyskoczyło mi w czasie dekodowania kodów z naklejki , czy którys z kolegów, który ma takie 2 pozycje, mogłby sprawdzić czy u niego są grzane lusterka ?

Ja mam takie kody i lewe mam na bank podgrzewane, a w prawym najprawdopodobniej spaliła sie mi mata.

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

a jak jest w b7? tez idzie przez ogrzewanie tylnej szyby ??