Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

hafken a4/s4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Załóż 15' spalanie spadnie i osiągi się poprawią

Opublikowano

Sprzedaj swoją, i wpadaj po moją.... pakiet startowy masz już za***isty.... zestaw S4 zderzaków jest u mnie na pokladzie....

za 15 tys moge ci swoja sprzedac, bez alu 18, bez grilla S4 i bez halo w zderzaku.

Opublikowano

Teraz TDI nie koniecznie sie opłacowuje kupować, lepiej jakąś V'ke w gazie, jest moc, jest oszczędność, sam żałuje że brałem tylko 1.8 zamiast jakiejś V6, w gazie różnic dużych w spalaniu by nie było, a przyjemność z jazdy większa, no dźwięk :good:

:good: zgodzę się z tym, miałem TDika a teraz Vkę z elpidżi pałer i tylko z tego drugiego zestawu jestem zadowolony
Opublikowano

Również jak miałbym zmieniać auto to tylko na jakąś V w LPG zdecydowanie, no ale kto co lubi ^^

Opublikowano
  • Autor

No to mam teraz mały problem co teraz. Z felg nie zrezygnuje raczej chce większe. Angel piękne audi na prawdę szkoda tylko że w kombi, super felgi jaki to wzór ?

Opublikowano

Kolego, powiem Ci tak. Ja mam AFNa w automacie i jeżeli cokolwiek piszesz o spalaniu w dieslu, to lepiej poczytaj ile to tak na serio potrafi wciągnąć. Są osoby, które latają na 15 calach, praktycznie na pusto, z prędkością 100km/h i średnie spalanie na trasie im wyjdzie 5,5L. Mało tego, przyszły szwagier ma A8 2.5 TDI 150KM w manualu na '18 Avusach i jemu w trasie do Berlina i z powrotem (czyli jakieś 700km) wyszło spalanie z komputera 5,3L a według tego co tankował 5,6L, zasadniczo cały czas na 6 biegu, prędkość średnio ok. 120km/h. Mi zaś moja A4 potrafi wciągnąć w mieście spokojnie 8L, nawet 9L, a w trasie poniżej 7L raczej się mieszczę. Przy obecnych cenach ropy poważnie bym się zastanowił nad sensem kupowania traktora, chyba, że będziesz tankował z wiaderka. Zasadniczo nie wiem, czy akurat Audi kupuje się do jazdy o kropelce. Chyba, że tak jak ja do roboty kupisz sobie wół roboczy pod nazwą 80 B4 i gwarantuje Ci, że przy umiejętnej jeździe wykręcisz spokojnie 4,5L/100km, bo mi takie wyniki wychodziły wg. tankowania. Wybacz za ten długi wywód, ale strasznie przewrażliwiony jestem na punkcie spalania w autach, denerwuje mnie gdy ktoś chce urwać 0,2L/100km z każdego kilometra za wszelką cenę. I uwierz mi, jestem studentem na dziennych i tak się składa, że wiem ile warta jest każda złotówka, tak dla jasności ;)

Opublikowano
  • Autor

Ja jestem przewrażliwiony jak muszę płacić za jazdę 1.8 jak bym miał 2.5l i 190km lekka noga i 11,5 l w trasie. Teraz to już jestem rozdarty z tego co znajomi mi mówią to te vw 110 silniki palą mało średnio 6l Ale za 12tys to za dużego wyboru audi a4 czy vw golfa 4 generacji nie mam ? Ps. Murdzi dzięki za wyrażenie opini.

Opublikowano

Wiesz, ja mam automat to trochę wyższe wyniki spalania mi wychodzą. A w cenie 12 tysięcy złotych dobrego dieselka będzie Ci ciężko trafić. Nie wiem jakie robisz przebiegi, ale czasem lepiej wlać do zbiornika niż zostawiać w serwisach i u mechaników pieniądze za wieczne naprawy. 11,5L benzyny na sto kilometrów to rzeczywiście nie jest fajna wartość, szczególnie jak autko nie jedzie :kwasny:

Opublikowano

To jest mega dużo jak na 1.8 :cool1:

Opublikowano
  • Autor

z tego co czytam to jest normalne spalanie tego silnika, szukam jakiegoś diesla, postanowione

Opublikowano

Tyle to mi ADR gazu łyka w mieszanym 50%/50% trasa/miasto a w trasie to często redukuje na 3 i wyprzedzam no wlec sie nie wleke, więc twoje spalanie benzyny jest wysokie, no chyba że piątki w ogóle nie wbijasz.

Opublikowano

z tego co czytam to jest normalne spalanie tego silnika, szukam jakiegoś diesla, postanowione

11,5L na trasie to jest standard? :good:

Szukaj jakieś V'ki w gaz, bo z diesla też za chwile nie będziesz zadowolony, bo będzie Ci palił kolo 8L w mieście :cool1:

Opublikowano

kurna ja nie wiem jak wy jeździcie.... serio ale mój AFN w tamta zime nie chciał wiecej wypic niz 7L to juz był max jak cholera...

a na trasie ostatnio jak do Solara jechałem do chełma.... oj tam trasa 70km do zrobienia w jedna stron eto sorki ale cisnąłem na 5 biegu w przedziale 150-180km/h i mi wypił 5.9L

serio

w wakacje te leciałem na mazury 360km w jedna stronke i smigałem 3 osoby na pokładzie i pełny kufer po sam sufit jechałem do 130km/h a nie mniej niz 80km/h i spalił mi 4.4L

wiec sorki narzekacie że ON drozsze od Pb, ale spalanie jest niższe... a droższa jest o 20droszy na litrze, to nie jest porównanie... co innego cena LPG a Pb tam różnica jest na poziomie 2.50pln na 1 Litrze

Opublikowano

To tylko pozazdrościć takiego wyniku, ale w sumie dziewczyna ma Octavie 04r, 1.9TDi nie wiem jakie oznaczenie, ale 130KM i w sumie po mieście mieści się do 6L, a trasa kolo 4-5L ON :good:

Opublikowano
  • Autor

i to jest to

Opublikowano

max jak cholera...

a na trasie ostatnio jak do Solara jechałem do chełma.... oj tam trasa 70km do zrobienia w jedna stron eto sorki ale cisnąłem na 5 biegu w przedziale 150-180km/h i mi wypił 5.9L

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Za każdym razem ten człowiek mnie rozbraja swoim kosmicznym spalaniem swojego AFN'a! :polew:

Opublikowano

smiej się człeniu śmiej... a ja i tak wiem swoje

Opublikowano

wolałbym jednak jakąś V'ke i elpidżi :good:

Opublikowano

wolałbym jednak jakąś V'ke i elpidżi :good:

:drool: :decayed:
Opublikowano

każdy ma swój gust... a o gustach sie nie polemizuje....