Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sprzedaż nie przerejstrowanego samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Taka sytuacja.... kupuje dzis samochod......

Jezdze nim hm tydzien czasu.... nie przerejstrowalem jeszcze i nie oplacilem skarbowego.....

Nastala okazja sprzedania go drozej sasiadowi :mysli:

Czy da rade cos takiego aby przeszlo?

Czy musze wzbogacic i tak panstwo?

Czy wystarczy ze spisze z sasiadem umowe kupna sprzedazy oraz dam mu ksero umowy miedzy mna a facetem od ktorego kupilem ja? :mysli: :mysli: :mysli:

dodam iz samochod ma ponad 15 lat :hi:

Opublikowano

jezeli kupiles od osoby prywatnej i koszt auta ponad 1000zł to musisz zapłacic 2% podatku, spisujesz umowe sprzedazy i dajesz xero umowy kupna

Opublikowano

umowę kupna dajesz oryginał ,sobie zostawiasz xero :hi: na zapłacenie podatku masz dwa tygodnie

Opublikowano

A zarobisz jak bedziesz musiał jeszcze doliczyć te 2% podatku? Może pokombinuj w tym kierunku że spiszesz umowe stary właściciel-nowy właściciel(sąsiad) wtedy Ciebie ominie ten podatek :naughty:

Opublikowano

zapomnieliscie o popdatku od wzbogacenia, 19%

Opublikowano

jak sprzeda za kwotę ta co kupił lub mniejsza ,to nie zapłaci 19% :hi:

Opublikowano

hm... zawsze mozna pokombinowac kwotami na umowach... nie pomyslalem o tym podatku ale co to ma z tym wspolnego? :mysli:

pytam bo nie wiem co i jak a chce w miare legalnie sprawe zalatwic. przyklad z sasiadem bym czysto teoretycznym.

Opublikowano

hm... zawsze mozna pokombinowac kwotami na umowach... nie pomyslalem o tym podatku ale co to ma z tym wspolnego? :mysli:

pytam bo nie wiem co i jak a chce w miare legalnie sprawe zalatwic. przyklad z sasiadem bym czysto teoretycznym.

A ja tak napisałem żeby było zrozumiale. Pamiętam jak kiedys tak robili na giełdach. Kupili malucha za pewna kwote i zaraz wystawili swoja cene (oczywiście wiekszą) a jak sprzedali to pisali umowe z tym kolesiem co przyjechał autem i z tym co nim odjedzie.

Omija to wszystkie podatki :naughty: i tak te **** maja za duzo :wallbash:

Opublikowano

dobra ale jak sie kupuje auto z komisu to chyba wszystkie opłaty pokrywa komis przez F-vat marża ? i można gonić dalej za cenę z faktury bez opłat. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie