Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z xenonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam audi a4 b6 z 2004 r i mam problem z światłami. Lewa < lampa za wysoko mi świeci. Może to śmieszne ale już tłumaczę o co chodzi. Po odpaleniu świateł wszystko ładnie pięknie się ustawia i jest dobrze ale jak tylko zapalę światła długie i znowu chce przełączyć na mijania lewa już świeci wysoko... Nie świeci już tak dobrze i nisko jak przed zapaleniem długich. Denerwuje mnie ciągłe mryganie światłami kierowców, jak już zapale długie to później kaplica. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to naprawić?

Opublikowano

..wyciągnij tą lewą lampe i dobierz sie do środka , polukaj może gdzieś coś zwiera :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to że chyba wszystko w niej dobrze jest[br]Dopisany: 14 Listopad 2011, 11:12_________________________________________________Nie pomoże mi nikt?

Opublikowano

Kolego , po co ta "gorączka" samo się nie naprawi ..... trzeba zakasać rękawki i tak jak Domin79 napisał wyzej "poszperać" w lampie bo na bank coś jest nie tak - jakieś zwarcie

Czy przypadkiem lampa Ci nie paruje :mysli:

Opublikowano

Chodzi o to że chyba wszystko w niej dobrze jest[br]Dopisany: 14 Listopad 2011, 11:12_________________________________________________Nie pomoże mi nikt?

To jest zwykły xenon czy "bixenon"'. Jak "bixenon" to może przesłona się nie zamyka :mysli:

Piszesz, że:

Chodzi o to że chyba wszystko w niej dobrze jest[br]

,jak by było dobrze to nie miał byś z nią problemu :mysli:
Opublikowano
  • Autor

Kolego , po co ta "gorączka" samo się nie naprawi ..... trzeba zakasać rękawki i tak jak Domin79 napisał wyzej "poszperać" w lampie bo na bank coś jest nie tak - jakieś zwarcie

Czy przypadkiem lampa Ci nie paruje :mysli:

Paruje ta druga (dobrze działająca). Pewnie nie szczelna, ale rozbierałem i niby nie ma nigdzie żadnej szczeliny, nie wiem jak to możliwe że paruje. Co do tej złej: nie wiem czy to xenon czy bixenon,jak to sprawdzić?

Opublikowano

Lampa bixenon ma przetwornice z tyłu i jak patrzysz od tyłu na lampe to obok soczewki jest elektromagnes do sterowania przesłoną , a xenon ma przetwornice od dołu lampy i brak elektromagnesu , a jak ci paruje lampa to chyba masz bixenon,bo w niej woda dostaje sie przez sruby regulacji wysokosci .

Opublikowano

W prosty sposób :Długie światła świecą z soczewki czy z osobnej żarówki ??? a jaki masz środek lampy czarny czy srebrny ???

Opublikowano
  • Autor

Odpowiem na wszystkie pytania jak będę pojutrze w domu, dziękuje za zainteresowanie tematem.[br]Dopisany: 17 Listopad 2011, 11:34_________________________________________________Więc tak, to są chyba zwykłe xenony bo na długich obok niebieskiej soczewki zapala się jeszcze żarówka

Opublikowano

w bixenonie tez po zapaleniu zapala sie zarówka h7, ta obok soczewki. Sprawdź gdzie masz przetwornice, czy z tyłu lampy czy pod spodem.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Sory że dopiero się obudziłem, zacinała się ta przesłonka i trzeba było odgiąć takie coś bo jak zaskoczyło na długie światła to nie chciało już jej opuścić;) temat do zamknięcia.