wrclaguna Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 Kabelki ma kazda B8 podprowadzone do obudowy lusterek .
stefek Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 U mnie nie grzeją po wymianie wkładów i kodowaniu:(
wrclaguna Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 U mnie nie grzeją po wymianie wkładów i kodowaniu:( Ogrzewanie lusterek działa po wciśnięciu przycisku ogrzewanej tylnej szyby tak robiłes ?
stefek Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Dokładnie,.. sprawdzałem tez miernikiem- mam 8V - to normalne?
wrclaguna Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 A jaką masz temperature na zewnatrz ? wiem ze chyba powyżej 5 C nie beda grzały .
stefek Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Kiedy sprawdzałem było jakieś 2,5C więc teoretycznie powinny grzać
stefek Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 A to napięcie 8V to normalne- bo nie zmienia sie po wcisnieciu przycisku grzania szyby- jakby było stałe...
wrclaguna Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 A to napięcie 8V to normalne- bo nie zmienia sie po wcisnieciu przycisku grzania szyby- jakby było stałe... Trzeba sprawdzic u kogos w innym aucie jakie jest
darecy Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 A to napięcie 8V to normalne- bo nie zmienia sie po wcisnieciu przycisku grzania szyby- jakby było stałe... Też miałem to 2 lata temu jak montowałem ten mod. Pewnie masz za slaby kabelek aby to zakodował. Po podpięciu vcds 11.3 wystarczyło przełączyć odpowiednie bity i lustra odpalały sie. tapatalk
emiliano12 Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 A to napięcie 8V to normalne- bo nie zmienia sie po wcisnieciu przycisku grzania szyby- jakby było stałe... Trzeba sprawdzic u kogos w innym aucie jakie jest U mnie jak sprawdzałem było normalnie 12,coś tam V.
stefek Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Znajomy mi kodował właśnie VCDS 11.11.3 czyli powinno hulać... Może podjadę niech mi sprawdzi jeszcze raz kodowanie...
stefek Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 U mnie nie grzeją po wymianie wkładów i kodowaniu:( Już wszystko gra;-) po prostu nie przyjęło kodowania za pierwszym razem... iPhone Tapatalk
artaois Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Witam, czy orientuje sie ktos w jaki sposob zamontowac elektrycznie skladane lusterka do a5/a4? Z tego co sie dowiedzialem i poczytalem na innych forach m.in.a3 aby zamontowac elektrycznie skladane lusterka potrzebne nam sa: -lusterka z silnikiem do skladania -przelacznik w drzwi -odpowiedni sterownik który znajduje sie w drzwiach mojacy opcje skladania lusterek Elektrycznie składane lusterka Nosze sie z zamiarem wymiany lusterek z rocznika 2008 na lusterka z rocznika 2010 (troszke mniejsze wg mnie lepiej wygladaja skladaja sie pod katem do góry). Ciekawy jestem tylko oznaczen tego sterownika w drzwiach czy w moim przypadku musze wymieniac na nowy czy ma opcje skladania. Czy moze ktos cos pomoc w tej kwestii?? Dodam ze rocznik auta 2008 bez elektrycznie skladanych lusterek. Pzdr
wrclaguna Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Odczytaj VCDS -em jaki masz numer sterowników moze nie trzeba bedzie wymieniac tylko przekodować .
Gibons Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Grześ a jaki sterownik obsługuje składanie lusterek ? da się to jakoś sprawdzić bez VCDSa i rozkręcania drzwi ? np po wyposażeniu ? Jeżeli mam np pakiet QQ1 Side Assist to sterownik będę miał który obsłuży mi to ?
wrclaguna Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2013 da się to jakoś sprawdzić bez VCDSa i rozkręcania drzwi ? Albo kompem sprawdzisz lub trzeba bedzie zdemontowac tapicerke z tego co wiem to sterowniki z koncowka B, D
farmerstain Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam. co do lusterek zewnętrznych mam nietypowe pytanie. kierunkowskaz w lusterku strasznie słabo mruga (ledwo co), wg mnie to jest żarówka do wymiany, ale niepotrafie sie do niej dostać, czy ktoś mógłby poradzić jak sie ją wyjmuje...??
proximpuh Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam.co do lusterek zewnętrznych mam nietypowe pytanie. kierunkowskaz w lusterku strasznie słabo mruga (ledwo co), wg mnie to jest żarówka do wymiany, ale niepotrafie sie do niej dostać, czy ktoś mógłby poradzić jak sie ją wyjmuje...?? Tam nie ma żarówki tylko dioda, musisz rozebrać całe lusterko:wink:
Rekomendowane odpowiedzi