Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Hałas z okolic łańcuszka rorządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

zalałem motula 5w40 (z Allegro) w lutym (dużo nie jeżdżę ) [br]Dopisany: 28 Listopad 2011, 20:12_________________________________________________

to jest takii dzwiek
Opublikowano

motul z allegro :gwizdanie: pewniej by było zalać lotosa 10w40 z tesco :decayed: zdejmij pokrywe i wałek i przyglądnij się jak wszystko wygląda (wytarcia, twardość szklanek ...) Jakość oleju oraz za niskie ciśnienie też może mieć z tym wspólnego.

Opublikowano
  • Autor

a jeszcze jedno pytanko ,przykład może zdawać się chyba nie możliwy , ale może być tak ze gdy ta klapka WG jest luźna i hałasuje to ten hałas może przechodzić na wałek i pochodzić z pokrywy ? hehehe [br]Dopisany: 29 Listopad 2011, 16:48_________________________________________________

motul z allegro :gwizdanie: pewniej by było zalać lotosa 10w40 z tesco :decayed: zdejmij pokrywe i wałek i przyglądnij się jak wszystko wygląda (wytarcia, twardość szklanek ...) Jakość oleju oraz za niskie ciśnienie też może mieć z tym wspólnego.

tez tak myślałem z tym olejem wymiana oleju pomoże ?[br]Dopisany: 29 Listopad 2011, 16:49_________________________________________________sprostowanie w sprawie oleju jesli chodzi po tych fotach http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php?topic=14263.0 to mam ori olej :)
Opublikowano

f*ck, mam podobny problem dotyczacy dzwieku silnika, klekotania jak diesel:/

stuka podobnie tak jak zajezdzony napinacz z lancuszkiem, ale wymienialem kurcze, jakies 15tys km temu, razem z cala hydraulika silnika(czesci INA), zalanego mam motula

postawilem samochod do mechanika, dzis pojawila sie kontrolka cisnienia oleju, pawel mowi, ze moze to byc zapchany smok w misce olejowej, a jak nie to padnieta pompa oleju. Po zdjeciu korka wlewu oleju i wlaczeniu silnika gora silnika tez jakos niepokojaco jest sucha, jakby oleju nie dostawala.

przerabial z Was ktos cos podobnego, moze Dev? jakies sugestie?

:hi:

Opublikowano
  • Autor

to czekam na odpowiedz mechanika u mnie ciśnienie oleju jest w normie także wykluczam to

Opublikowano

trzeba wszystko pozdejmowac i obejrzec, inaczej nidyrydy

chyba że cos bedzie widoczne gołym okiem

Opublikowano

f*ck, nienawidze tych momentow, kiedy auto sie psuje i nie wiadomo jeszcze co i jak:/

tyle juz powymienialem w tej padlinie i wsadzilem kasy ze szkoda spychac go ze skarpy, mimo iz czasem mam ochote.

wylysialem juz m.in. przez tego szrota, hehe

tak sobie wroze z fusow, ze to moze przez motula 8100x-cess 5w40 sie smok zasyfil, jak ten motul zaczal dzialac i czyscic silnik.

wczesniej smigalem przez 30tys km na mobil 1 5w50, wymienianym co 10tys km, ale na czym padlo jezdzilo przez wczesniejsze 200tyskm to nie wiem.

juz musialem regenerowac turbo i zmieniac przewod olejowy do turbo, bo przez nagar w nim turbo padlo.

teraz troche sie dygam, no i ten dzwiek, stukanie jak przy starym lancuszku, a jak pisalem, wszystko tam porobil pawel rok temu:/

Opublikowano

wczoraj kupowałem napinacz Febiego 058109217 -300zeta łańcuczek -120 zeta po upuście !!!!

Opublikowano

dobra kasa :good:

Opublikowano

postawilem samochod do mechanika, dzis pojawila sie kontrolka cisnienia oleju, pawel mowi, ze moze to byc zapchany smok w misce olejowej, a jak nie to padnieta pompa oleju. Po zdjeciu korka wlewu oleju i wlaczeniu silnika gora silnika tez jakos niepokojaco jest sucha, jakby oleju nie dostawala.

przerabial z Was ktos cos podobnego, moze Dev? jakies sugestie?

:hi:

Kolego,tez kiedyś miałem problem z kontrolką oliwy.Okazało się że smok zapchany,a olej był przepalony po zimowych driftach :gwizdanie: Wymiana smoka i oleju(Mobil 1 półsyntetyk) pomogła.

Opublikowano

półsyntetyk to sobie możesz......

Opublikowano

półsyntetyk to sobie możesz......

Dev,co do oleju to-co człowiek to inna opinia.Najważniejsze że spełnia parametry,marka sprawa drugorzędna...Przebieg mam 212...Km,nie wiem jakim był wcześniej zalewany więc wybrałem półsyntetyk Mobila... :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dziś zaglądnąłem pod pokrywę i stwierdzam ze krzywki i popychacze są ok u mnie , jedno co mnie ciekawi to ze pod krzywką ( pierwsza od łańcucha ) jest nagromadzony olej który nie spływa jak u innych czy to tak ma być ??

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Mam problem z moim ADR. Auto pracuje normalnie do momentu , gdy zapali się kontrolka oleju i chodzi jak diesel ( słychać łańcuch ) . W tym momencie spada ciśnienie oleju na 1.5 . Jak nie hałasuje wynosi ok. 2 , przy dodaniu gazu 6-7. Przebieg 200tyś zalany mobil 1 10w40. Czy to może być wina pompy ?

Opublikowano

przyczyn moze byc wiele. uszczelka, pompa oleju lub zatkany jej smok. micha w dol i zobacz co sie dzieje. zrob plukanke jesli juz miska bedzie zdjeta no i nie jezdzij z takim stanem silnika

• 5 lat później...
Opublikowano

Panowie pomóżcie bo czeka mnie wymiana napinacza - dolny ślizg okazał się pęknięty na pół. Właśnie ściągnąłem pokrywę zaworów i mam pytanie czy jest możliwość wymiany samego dolnego ślizgu bo napinacz dobrze pracuje z oporem? Ewentualnie czy konieczne jest rozbieranie całego przodu demontaż uszczelniaczy wałków itp?