Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Dymi na niebiesko przy porannym rozruchu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czasem mam to samo, tzn zauważyłem że działo się tak w jesieni przy porannym rozruchu, w lecie nic nie dymił i teraz jak temperatura spada do 0 i poniżej, (pewnie zaczynają grzać świece) już niebieskiej chmurki też nie puszcza, puszczał tylko w okolicach temperatury 5-10 stopni, troche to zastanawiające,oleju od wymiany do wymiany nie dolewam więc zbytnio w głowe nie zachodzę :wink4:

Opublikowano

Jak dla mnie w kolektorze przepala syf z odmy;) i tyle. Nie przejmowałbym się tym. :)

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki koledzy pozdrawiam [br]Dopisany: 26 Listopad 2011, 07:50_________________________________________________dzisiaj u mnie minus pięć i śnieg za oknem więc zobaczymy czy będzie chmurka:)[br]Dopisany: 26 Listopad 2011, 07:51_________________________________________________no niestety też był dymek ale paliłem go jak było minus dwa [br]Dopisany: 26 Listopad 2011, 12:47_________________________________________________koledzy a zastanawia mnie coś takiego jakby zwiększyć czas grzania świec może tutaj jest problem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=270253?? przebieg auta ok 270tys /

Co do tego grzania to jakim vagiem się to zmienia ja mam vag com i takiej opcji w ogóle nie mam :(

Opublikowano

miałem kiedyś identyczne "puszczanie dyma"z rana w golfie tdi 110KM,jak miałem spalone 2 świece żarowe,

:hi:

Mam to samo i wymieniam na 4szt nowe. Sprawdź, dużo czasu ta robótka nie zajmuje a masz 100% pewnośc.

Uszczelniacze zaworowe

Jak Ci będzie żarł 1l oleju na 10000km to bym je wymienił. Co do pompek to się nie wypowiadam bo mam zwykłe wtryski. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

kolego ale ja pisałem już wyżej że mam nowe 4świece

Opublikowano

Ooooo sorki. A spytam się ile od wymiany minęło czasu bo wiesz jak dla mnie objawy wskazują na świecę,a że w temp.pow. 5stC świece nie grzeją to też nie było niebieskiej chmurki. Ale poniżej tych temp. źle działające świece będą powodowa właśnie takie objawy

Opublikowano
  • Autor

kolego świece miesiąc temu z olejem oleju nie dolewam co 10tys od max do połowy stanu a dzisiaj wydłużyłem czas grzania świec vagiem to zobaczę co i jak pozdrawiam

Opublikowano

jak zrobiłeś to wydłużenie czasu grzania świeć?

Opublikowano
  • Autor
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=270253?? tutaj jest opisane co prawda do golfa ale wszystko działa tak jak tutaj jest opisane przez jakiegoś forumowicza pozdrawiam miłej zabawy
Opublikowano

MAGIC87 u ciebie są AL?, u mnie jest to samo. Znalazłem w necie taki post:

Pompki AL maja ta tendencje ze po pewnym zuzyciu kopca wlasnie po odpaleniu. Typowe, mialem dwa passaty z AA pompkami (odpowiedniki AL) i gryzlo w oczy po porannym odpaleniu. Czasem pomaga zaslepienie EGR ale to polowa przypadków.

Myślę że to kopcenie należy olać, chociaż bywa to wnerwiające;)

Opublikowano

dajcie spokój ze świecami, kilka osób piszę że miało niebialskie baki po zapaleni i że to normalne? :) normalne to jest jak po zapaleniu z rury lecą przezroczyste spaliny

niebieska rosa-bąk po zapaleniu zimnego silnika to ropa(nie spalona), idąc dalej masz problem z układem wtryskowym, układ dolotowy też ma tu znaczenie, w pierwszej kolejności do wymiany filtr powietrza i filtr paliwa oraz zmiana stacji cpn, do sprawdzenia cały dolot od turbo do kolektora ssącego pod kątem nieszczelności i spoceń

powiedz czy odkąd zauważyłeś niebieski baki nie wzrosło spalanie z 1L?

Opublikowano

U mnie pojawiło sie po zmianie stacji i pierwszym zalaniu niby paliwa zimowego. A więc mysle ze to przez paliwo. Zmienie stacje na poprzednia i zobacze czy sie coś zmieni.

Pozdro

ZC