Maaraz Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Witajcie, Od paru dni z okolic prawego, tylnego koła dochodzi taki metaliczny dźwięk, jakby metal o metal tarł. Słychać to jedynie na wolnych prędkościach, jak ruszam lub jak powoli do skrzyżowania dojeżdżam. Z tym, że nie za każdym razem. Miał może ktoś taki problem? Dopiero co wymieniłem koła na zimowe, więc może wulkanizator coś uszkodził? Jeśli możecie, to proszę o informację, co waszym zdaniem może się dziać. Z góry dzięki za pomoc , MS
Wiczel Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Częstą przyczyną jest podgjęcie osłony tarczy hamulcowej. Wygląda to mniej więcej tak http://auto-truck3.pl/img/p/281-473-thickbox.jpg Przy zmianie koła musiał Ci ktoś docisnąć, odkształciła się i ociera teraz o coś sprawdź to
MarianekZg Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 ja u siebie miałem podobnie ale wtedy, nie wiem jakim cudem , wbiły się dwa zaje..ście twarde kamienie - jeden między tarczę i osłonę a drugi między wahacz a podłogę - hałas nie z tej ziemi Nie pozostaje nic innego jak zdjąć kółko i obejrzeć wszystko dokładnie - ewentualnie na początek jakiś kanał, może od spodu coś dostrzeżesz :wink4: [br]Dopisany: 22 Listopad 2011, 07:48_________________________________________________ ewentualnie może nikt nie zwrócił na to uwagi a skończył ci się klocek :gwizdanie:
Polko_V Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 a ja bym stwierdzil, ze raczej masz koniec klockow :gwizdanie:
mar_92 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Odkręć kolo,zobacz czy osłona nie ociera,sprawdź tez klocki
luzur Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Może być tak że masz mało klocka + rant na tarczy i trze blacha klocka o rant na tarczy.
SKIBA29 Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Chyba klocki się kończą, trzeba to natychmiast sprawdzić, szkoda tarcz.
Polko_V Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 kolego...i co sprawdzales co Ci tam trze :?:
junior_tdi Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 oprócz skończonych klocków mogło wysypać się łożysko, niestety wiem z autopsji ;(
Maaraz Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 Dzięki za wszystkie porady. Okazało się, iż klocki były martwe, po wymianie nie ma już żadnego problemu. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc!
Polko_V Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 no i oto chodzilo... zalozenie watku z opisem...zdiagnozowanie i pomoc kolegow...i usuniecie usterki
Polko_V Opublikowano 3 Stycznia 2012 Opublikowano 3 Stycznia 2012 sory za ...normalnie zaraz się zrobi tu "klaskacz"...swego czasu taka nutka była myślę, że można zamknąć temat, ale nie usuwać
Rekomendowane odpowiedzi