sparki Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Witam Dziś coś mnie tknęło żeby sprawdzić błędy klimatronika no i wyskoczył błąd 22.1 Po skorzystaniu z kodów zmieszczonych przez prezesa wynika ze są problemy z wyłącznikiem wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji. Dodam że klimatyzacja została nabita 2 miesiace temu i wtedy wszystko było ok. Po podniesieniu maski znalazłem taką oto wtyczkę wiazka ciągnie się od dołu wentylatora klimy po jego obwodzie i zawieszona została w pobliżu prawego reflektora ale nigdzie nie widziałem gniazda do niej. Zapewne mechanik przy wymianie rozrządu zapomniał czegoś wpiąć ale czy ta wtyczka może mieć wpływ na ten błąd klimatronika ?
jocker01 Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 czesc, ta wtyczka wyglada mi jak wtyczka od czujnika na chodnicy od klimy, jest to sprych rozmiarow walec przy chlodnicy. powinno byc go widac, umiejszcowiony jest na jednym z kroccow, ale nie pamietam na ktorym Pozdrawiam Jocker01
sparki Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Opublikowano 12 Marca 2008 Jutro jak znajdę chwile to sie pobabram przy niuńce i sprawdze twoje przypuszczenia jocker , ale czy ta wypięta wtyczka może mieć jakiś wpływ na ten błąd klimatronika ?
jocker01 Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 czesc, napewno wplywa bo to czujnik, od cisnienia czynnika, ten czunnik odpowiada za wlaczenie lub nie klimy przy odpowiedniej ilosci czujnika. pozdrawiam Jocker01
Klima Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Jedna wtyczka jest wpinana przy chłodnicy klimy i jest po lewej stronie stojąc przodem. Mozesz jeszcze sprawdzić silniki reflektorów przednich bo do nich też są kostki
jocker01 Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 Czesc, @Klima wtyczka sterowania reflektorow jest 3pinowa a na zdjeciu widacz wyraznie 4piny to na 100% jest wtyczka wylacznika bezpieczenstwa. Pozdrawiam Jocker01
IceMan83 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tez mi sie wydaje ze to wtyczka czujnika wysokiego cisnienia bo w B5 jest ona 4 pinowa. Sprawdz po lewej stronie chlodnice klimatyzacji. Od przodu samochodu bedziesz mial takie walec ktory bedzie szedl do chlodnicy klimy. Tam jest czujnik wysokiego cisnienia i ta wtyczka powinna byc tam wpieta.
Rekomendowane odpowiedzi