jasam Opublikowano 25 Grudnia 2011 Opublikowano 25 Grudnia 2011 ...Wiem że pompka jest w bagażniku w lewym boczku...by sie dostać do niej trzeba cały lewy boczek sciągać? no i jak sprawdzić czy jeszcze pompuje? pompka jest w prawym boczku :gwizdanie: Niczego nie trzeba rozbierać. No chyba że pomknę, czy się nie rozleciała. gdy u mnie się posypała to w środku była usyfiona pyłem grafitowym (wynik wytarcia się grafitowego zespołu tłoczącego)
Vexatus Opublikowano 26 Grudnia 2011 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witam mam poblem z pompką centralki. Mianowicie jak wczesniej otwieralem samochod z pilota lub zamykałem pompk wyla 2-3sekundy i bylo ok. Teraz przy otwieraniu zamykaniu wyje 10-15sekund. Wszystko otwiera i zamyka normalnie tylko duzo dluzej pracuje. Co jest nie tak? Prosze o podpowiedzi. Dzieki Witam i sie podpinam bo mam ten sam problem a już chyba i większy ...jako że wczoraj mi to sie stało to zaczne szukać przyczyny po świętach...Od wczoraj już tylko pompke słychać a centralny już nie otwiera i nie zamyka,jak z kluczyka tak z pilota.Mam zamiar samemu sprawdzić tą pompkę i jak by jeszcze była OK to szukał bym przyczyne nieszczelności w układzie No i tu pytam: Wiem że pompka jest w bagażniku w lewym boczku...by sie dostać do niej trzeba cały lewy boczek sciągać? no i jak sprawdzić czy jeszcze pompuje? Skoro brzęczy <pompuje/ciągnie>, to znaczy, że dmucha.pompuje, czyli coś jest z pompką, a nie siłownikiem. Rozkręć pomkę, bo lubi to padać w A4, jak tylko wirnik się sypnął, to zamienne się znajdą :x
noran Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 Też naprawiłem tak jak Łukasz poradził. W pompce jest małe okienko, otwieramy i regulujemy przez doginanie blaszek. I przestało wyć. I bagażnik zaczął się otwierać.
Rekomendowane odpowiedzi