Daniotkd Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Witam mam problem kupiłem niedawno drugi przełącznik świateł i gdy go podpinam światła mimo ze sa wylaczone świecą, wie ktos co moze byc nie tak?
TobiaszAudiA4B5 Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 kupiłes nowy ze sklepu czy nowy w sesie inny ale uzywany ?? Poprostu moze byc rozwalony .
Daniotkd Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Opublikowano 23 Listopada 2011 Uzywany ale w idealnym stanie wizualnym. Przekladalem od mojego kolegi i u niego jest ok a u mnie tak samo caly czas sa zapalone, nawet jak sa wyjete kluczyki to pozycja sie swieci ;/
steve69 Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Uzywany ale w idealnym stanie wizualnym... Jeden i drugi mają takie same numery? -- Pozdrawiam Sławek
szneider Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 NIe wiem jaki włacznik kupiłeś, ale moze to Ci pomoże http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=208027.0;highlight=w%B3%B1cznik+%B6wiate%B3 MOzna ewentualnie rozebrać obydwa właczniki i przełożyc pokrętło z takim trzpieniem ze starego do nowego i powinno być OK.
Daniotkd Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Opublikowano 24 Listopada 2011 już wiem w czym moze tkwic problem mój stary przełącznik ma oznaczenie 531 (fabrycznie 1/2FIS) a przełącznik kupiłem z oznaczeniem 531 A pewnie od samochodu z pełnym FISem dodatkowo mam od kumpla przełącznik z B7 który ma oznaczenie 531 C i gdy tego podepne w ogóle nie chodza światła przeciwmgiwlne ma ktos jakis pomysł co zrobic zeby działało bez Full Fis?
klysek Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 już wiem w czym moze tkwic problem mój stary przełącznik ma oznaczenie 531 (fabrycznie 1/2FIS) a przełącznik kupiłem z oznaczeniem 531 A pewnie od samochodu z pełnym FISem dodatkowo mam od kumpla przełącznik z B7 który ma oznaczenie 531 C i gdy tego podepne w ogóle nie chodza światła przeciwmgiwlne ma ktos jakis pomysł co zrobic zeby działało bez Full Fis? proponowal bym zrobić taki myk jak npisał kolega szneider "Mozna ewentualnie rozebrać obydwa właczniki i przełożyc pokrętło z takim trzpieniem ze starego do nowego i powinno być OK."
marekg Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 już wiem w czym moze tkwic problem mój stary przełącznik ma oznaczenie 531 (fabrycznie 1/2FIS) a przełącznik kupiłem z oznaczeniem 531 A pewnie od samochodu z pełnym FISem dodatkowo mam od kumpla przełącznik z B7 który ma oznaczenie 531 C i gdy tego podepne w ogóle nie chodza światła przeciwmgiwlne ma ktos jakis pomysł co zrobic zeby działało bez Full Fis? proponowal bym zrobić taki myk jak npisał kolega szneider "Mozna ewentualnie rozebrać obydwa właczniki i przełożyc pokrętło z takim trzpieniem ze starego do nowego i powinno być OK." a ja proponuje sprzedac posiadany wlacznik i kupic odpowiedni. dlaczego? bo nikt ci nie gwarantuje, że rozebranie i przełożenie pokrętła wyjdzie mu na dobre i ędzie zdiała jak trzeba. w razie niepowodzenia będziesz miał szczęście jeśli niczego we włączniku/samochodzie niczego nie uszkodzisz. Oczywiście wtedy już niczego nie sprzedasz i nie odzyskasz nawet grosza a nowy włącznik i tak będziesz musial kupić.Sprzedaj to co masz, ori nierozbierane jak jest. Z drugiej strony włącznik wolałbym miec nowy ori niekombionowany bo już raz wymieniałem i to nie tylko z powodów estetycznych ale dlatego, że auto dupiato odpalało. Ale wpływ włącznika na rozruch to inna historia...
Daniotkd Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Opublikowano 24 Listopada 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0 Bardzo mi pomógł ten temat POLECAM!!! przełożenie pinów w kostce od przełącznika 8E0 941 531 na swap do przełącznika 8E0 941 531 A : 4 do 11 16 do 14 Niedługo napisze czy działa [br]Dopisany: 24 Listopad 2011, 11:29_________________________________________________wszystko działa jak trzeba przeciwmgielne mijania pozycje w kazdym badz razie pomoglo dzieki!
Rekomendowane odpowiedzi