Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Nowe lampy i nowy problem - soczewki valeo...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

2 miesiące temu miałem kolizję i korzystając z okazji zakupiłem i założyłem sobie soczewki valeo. Auto wygląda pięknie ALE :confused4: jedna lampa jakoś słabo świeci :wallbash::kwasny: to nie wina żarówki bo ją wymieniałem...

Tutaj świecą obie lampy - specjalnie podniosłem lewą żeby było porównanie...

IMG_20111123_202427.jpg

sama lewa :wallbash:

IMG_20111123_202918.jpg

i tutaj znów obie ale ustawione prawidłowo

IMG_20111123_202928.jpg

help :notworthy:

Opublikowano

Jak wygląda odbłyśnik ? Podejrzewam że wypalony :(

Są firmy co regenerują - koszt około 80 zł za sztukę.

Opublikowano
  • Autor

Jak wygląda odbłyśnik ? Podejrzewam że wypalony :(

Są firmy co regenerują - koszt około 80 zł za sztukę.

echh :wallbash: obłyśniki które widać wyglądają dobrze, tego za soczewką nie widać więc ciężko mi się wypowiedzieć...

Wypadałoby wyjąć lampę rozkleić i sprawdzić jak wygląda odbłyśnik... ? kurna zawsze znajdzie się jakiś je**** oszust :kwasny:

Opublikowano

Sprawdz jeszcze napiecie na zarowce,bo ona za żółto swieci,a lampy nie musisz rozklejac zeby sprawdzic soczewki ,tylko wystarczy kawałek lusterka włożyć przez otwór zarowki.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdz jeszcze napiecie na zarowce,bo ona za żółto swieci,a lampy nie musisz rozklejac zeby sprawdzic soczewki ,tylko wystarczy kawałek lusterka włożyć przez otwór zarowki.

Dziękuję, postaram się to zweryfikować :hi:[br]Dopisany: 24 Listopad 2011, 12:57_________________________________________________napięcie jest prawidłowe ;( czyli pewnie odbłyśnik spalony... muszę skołować jakieś małe lusterko :przebiegly:

Opublikowano

Witam ja również miałem jeden odbłyśnik czarny a drugi matowy przez chińskie xenony i świeciły fatalnie(oczywiście soczewki). Zadzwoniłem do gościa co regeneruje i miał na wymianę odbłyśniki po 70zeta sztuka , podpowiedział mi jak to wyciągnąć i da się bez rozklejania lampy i wszystko ładnie wychodzi przez klapkę od wymiany żarówki a jeden mnie ściemniał w Poznaniu że trzeba rozklejać później że się nie da. Teraz mam żarówki h7 i świecą pięknie.

Opublikowano

Kolego napięcie sprawdzałeś a mase? Może tu jest wina słabej masy

Opublikowano
  • Autor

Kolego napięcie sprawdzałeś a mase? Może tu jest wina słabej masy

Tzn, napięcie sprawdzałem na podłączonej żarówce - dlatego wydaje mi się, że gdyby masa była słaba to napięcie by siadało... a na wyłączonym silniku pokazywało 11,65V

Jutro postaram się wyjąć odbłyśnik, zrobię fotki i podzielę się nimi z wami :)[br]Dopisany: 27 Listopad 2011, 23:22_________________________________________________Cześć,

Zacząłem wyciągać odbłyśnik... ale było od razu widać, że jest wypalony więc sobie darowałem... nie wiem czym jest pokryty ten element ale nawet od strony zewnętrznej była spalona powłoka :wallbash: także pozostaje mi wymiana na nowy/regenerowany odbłyśnik...

Opublikowano

Od zewnątrz może być brązowy tak chyba było fabrycznie w valeo, ale w środku musi być ładny i lśniący :P

Opublikowano
  • Autor

tzn, nie wiem jak to opisać ale widać było, że jest spalony... były po prostu dwie warstwy bliżej soczewki jakby fiolet a przy żarówce taki przebarwiony brąz... mogłem zrobić foto :wallbash:

Opublikowano

Witam u mnie też prawa lampa świeciła dobrze a lewa tragedia.Z zewnątrz lewego odbłyśnika też zeszła ta brązowa farba a odbłyśnik był czarny . Teraz mam zregenerowane i świecą super. pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witajcie,

Dziś wymieniłem odłbyśniki - poniżej kilka fotek... ogólnie teraz świeci KOSMOS ( chociaż mam wrażenie, że jakoś wysoko mimo tego, że byłem na ustawieniu i ustawił mi perfekt - sam pilnowałem :naughty: )

P.s. Wielkie dzięki dla krych83 :hi::kwiatek: za informację co, gdzie i dlaczego :decayed:

IMG_20111208_152821.jpg

IMG_20111208_161725.jpg

IMG_20111208_161732.jpg

IMG_20111208_161745.jpg

IMG_20111208_161749.jpg

IMG_20111208_164038.jpg

Opublikowano

Witam różnica musi być tak jak u mnie . Cieszę się również pozdrawiam Killer1984.

Opublikowano

Witajcie,

Dziś wymieniłem odłbyśniki - poniżej kilka fotek... ogólnie teraz świeci KOSMOS ( chociaż mam wrażenie, że jakoś wysoko mimo tego, że byłem na ustawieniu i ustawił mi perfekt - sam pilnowałem :naughty: )

A możesz zdradzić, kto Ci regenerował? Regenerowali Twoje, czy oddałeś swoje, a dali Ci inne od razu? Też mnie to czeka w VALEO, ale xenon :kwasny:

Możesz też zdradzić patent na wyjęcie odbłyśników bez rozklejania, albo cięcia lampy?

Pozdrawiam

G.

Opublikowano
  • Autor

Witajcie,

A możesz zdradzić, kto Ci regenerował? Regenerowali Twoje, czy oddałeś swoje, a dali Ci inne od razu? Też mnie to czeka w VALEO, ale xenon :kwasny:

Możesz też zdradzić patent na wyjęcie odbłyśników bez rozklejania, albo cięcia lampy?

Pozdrawiam

G.

Ściągasz klapkę z tyłu ( tą co wymieniasz żarówkę/żarnik ) i będziesz widział takie spinki które trzymają odbłyśnik + jedna śrubka. Kolejność jest taka: odpinasz spinki, odkręcasz wszystkie śrubki i wyciągasz soczewkę ( i ją delikatnie myjesz ). Żeby to rozłożyć nie ma większego problemu ale ze złożeniem jest już sporo roboty! mi bardzo pomocny był duży płaski śrubokręt i szczypce.

Myślę, że zdradzić mogę, Pan w ten sposób zarabia więc myślę, że się nie obrazi jak umieszczę kontakt do niego :wink4:

Robił to ten Pan: http://www.regeneracja-hc.com/informacje.html :)

Realizuje też sprzedaż wysyłkową ( ja właśnie tak robiłem i sprawa wygląda tak, że Pan wysyła Ci zregenerowane odbłyśniki za pobraniem + kaucja za Twoje a później Ty odsyłasz do niego za pobraniem ( kwota kaucji )

(jeśli coś nie jasno napisałem to pytaj bo jestem wkur**** właśnie zauważyłem, że jakiś śmieć urwał mi spojler :wallbash::kwasny: )

W razie czego odpiszę wieczorkiem - lecę na policję :gwizdanie:

Opublikowano

Dzięki @Killer1984, właśnie większość ludzi wycina ten kawałek plastiku pod przetwornicą, a u mnie nie bardzo taka opcja jest, bo mam w jednej lampie nieoryginalną i jak bym to wyciął, to by mi latała, teraz jest tak dorobiona obudowa, że wszystko jest na swoim miejscu, dlatego pytam.

A co do spojlera, to policja pewnie i tak nic nie zrobi... Chociaż jak mi kiedys urwali wycieraczki na malaczu, lata temu, to po 2 latach przyszło mi wezwanie i Pani pokazała mi moje wycieraczki, wiec cuda sie zdażają nawet w naszej policji, jednak zazwyczaj przeważa model Posterunkowego z "rodziny zastępczej" :wallbash:

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
  • Autor

Dzięki @Killer1984, właśnie większość ludzi wycina ten kawałek plastiku pod przetwornicą, a u mnie nie bardzo taka opcja jest, bo mam w jednej lampie nieoryginalną i jak bym to wyciął, to by mi latała, teraz jest tak dorobiona obudowa, że wszystko jest na swoim miejscu, dlatego pytam.

A co do spojlera, to policja pewnie i tak nic nie zrobi... Chociaż jak mi kiedys urwali wycieraczki na malaczu, lata temu, to po 2 latach przyszło mi wezwanie i Pani pokazała mi moje wycieraczki, wiec cuda sie zdażają nawet w naszej policji, jednak zazwyczaj przeważa model Posterunkowego z "rodziny zastępczej" :wallbash:

Pozdrawiam

Grzesiek

Pewnie skończy się umorzeniem ale właśnie... kto wie :decayed:

a jeśli chodzi o lampy to musisz pokombinować żeby wyjąć odbłyśnik ( trzeba go obrócić o 180 stopni i wtedy wychodzi dość łatwo chociaż musisz lekko pomóc mu śrubokrętem :) )