Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHL] Coś z obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam audi a4 1,6ben 1997r i mam problem nie wiem co to jest gdy dodam gazu i puszcze gaz to obroty spadaja bardzo powoli.i jeszcze sprzeglo lapie przy samym koncu co to jest prosze o pomoc[br]Dopisany: 13 Marzec 2008, 14:42 _________________________________________________BBC :> :)

Opublikowano

a nie zawiesza Ci sie linka od gazu?

podnies maske na wlaczonym silniku i reka ja pociagnij

zobacz czy nie haczy gdzies

moze zaczyna sie "strzepic" i blokuje gdzies w oplocie

sprzeglo lapie przy samym koncu? nie rozumiem

Opublikowano

a nie zawiesza Ci sie linka od gazu?

podnies maske na wlaczonym silniku i reka ja pociagnij

zobacz czy nie haczy gdzies

moze zaczyna sie "strzepic" i blokuje gdzies w oplocie

sprzeglo lapie przy samym koncu? nie rozumiem

audi tak ma ze sprzegło "bierze "wysoko

Opublikowano

no a jak piotrze polaczony jest pedal gazu z przepustnica?

bluetooth'em?

jesli sie pomylilem to mozesz mnie oswiecic i bede madrzejszy :)

Opublikowano

linka jest w porzadku z tymi obrotami to jest tak ze jak puszcze pedal gazu to czasami jest tak ze obroty podskocza do gory i spadaja ale powoli, a sprzeglo to chodzi o to ze nie musze wciskac do samego konca jezeli chcem zmienic bieg tylko delikatnie wcisne i juz moge zmieniac biegi nie wiem czy to juz jest koniec sprzegla czy mozna to jakos ustawic na lince

Opublikowano

z zaworami jest wszystko ok mi sie wydaje ze z tymi obrotami to chyba jest krikowiec walniety ale nie jestem pewny, ata linka od sprzegla to nie jest naciagana jakos samoregulatorem

Opublikowano

a zapomnialem dodac ze jak zapalam samochod z rana to obroty spadaja elegancko tylko jak sie rozgrzeje to zaczynaja szwankowac i opadaja powoli[br]Dopisany: 13 Marzec 2008, 15:55 _________________________________________________BBC :)

Opublikowano

a zapomnialem dodac ze jak zapalam samochod z rana to obroty spadaja elegancko tylko jak sie rozgrzeje to zaczynaja szwankowac i opadaja powoli[br]Dopisany: 13 Marzec 2008, 15:55 _________________________________________________BBC :)

Ten typ chyba tak ma, ja kilka razy próbowałem ten sam problem rozwiązać i się nie udało. W lecie jak włączona kilima jest OK a w zimie staram się chamować silnikiem i w ten sposób zbijam obroty do normalnego poziomu.

Opublikowano

tak jest hamować silnikiem i fakt ten temat był już poruszany i nie ma żadnego rozwiązania a jest wielu ludzi którzy narzekają na ten problem i wniosek z poprzednich tematów to ''te typy tak mają'' jedyne co możesz zrobić to sprawdzić vagiem bo może być szansa że bierze za dużo powietrza lub nieszczelność w dolocie powietrza ale tak czy siak vag ciprawde powie

Opublikowano

Mam ten typ i on tak nie ma. Nie wydaje mi się, aby powolne spadanie obrotów było zdrowe dla silnika. Ciężko cokolwiek wywróżyć co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, ale ja podobnie jak przedmówca sprawdził bym szczelność dolotu powietrza do silnika. Plastik to plastik - pękać potrafi. Sprzęgło w moim AHL-u też wysoko bierze, ale o szybkiej wymianie nie myślę bo jak to kiedyś ktoś prawił na tym forum po co pchać się w koszta skoro działa. Do tej pory zdążyłem się przyzwyczaić a o wymianie pomyślę jeśli pojawią się poważniejsze objawy zużycia.

Opublikowano

Witam. U mnie sprzęgło także podobnie się zachowuje, na forum koledzy piszą, że tak to jest :audi: bierze wysoko i nic nie poradzisz. Regulacji sprzegła tam nie ma, bo nie ma linki - tylko jest to wszystko hydrałliczne.