komandor251 Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam serdecznie, ostatnio moje A4 zaczęło dziwnie chodzić na wolnych obrotach (falują) i w czasie jazdy przy dodawaniu gazu, silnikiem szarpie tak jakby nie chodził na jakiś cylinder, te zjawisko nie występuje gdy w czasie jazdy dodaje minimalnie gaz (przyśpieszenie do 3tyś. zajmuje wieczność ) wymieniłem przewody itd. brak mi pomysłów ... niestety nie posiadam dostępu do VAG . Z góry dziękuje .
mar_92 Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 na pewno ktoś ze Szczecina ma i Ci podepnie, wtedy będzie można coś powiedzieć
rkarolew Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam , poczytaj o przepustnicy :gwizdanie:Pozdrawiam
komandor251 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Opublikowano 26 Listopada 2011 Poczytałem i nie wiem czy jest sens czyszczenia jej bez adaptacji czy to coś da ?? muszę pomyśleć nad kupnem VAG .
bediks Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 Wyciągnij przepustnice i wyczyśc, sprawdz przewód odmy czy nie popękany. Wyczyśc przepływomierz. Przepustnice zaadaptujesz kluczykiem. Do wszystkiego masz foto opisy na forum. Ale najpierw podjedz do mechanika moze na 50 pln Ci prawdzi błędy. Koszt kabla i programu do diagnozy to ok 70 zl na www.viaken.pl
motor144 Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 O takich dolegliwościach było na Naszym forum całe mnóstwo więc :szukaj: i jak coś będzie nadal nie wiadomo to pytaj, bo tak to bez sensu mielenie takich samych tematów
Rekomendowane odpowiedzi