Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[b7] Głośniki Infiniti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: witam

ostatnio po zdjęciu boczka zauważyłem że mam dolne głośniki Infiniti Kappa 90w.membrany wyglądają jak z jakiejś plecionki karbonowej.Wie ktoś czy to seryjne głośniki?

jeśli nie seryjne to czy w miarę dobre jakościowo??

Opublikowano

Kolego głośniki nie są seryjne ale od seryjnych są na pewno lepsze. Sprawdź czy masz do nich zwrotnice i gwizdki od zestawu. Jak tak to warto wygłuszyć drzwi o ile ktoś tego już nie zrobił. I masz granie konkretne granie z przodu. Potem tylko osobny wzmak i zaczyna się zabawa.

Opublikowano

klaczek84 :

mam w drzwiach jakieś urządzonka wielkości paczki fajek z zaokrąglonymi rogami (też infiniti). do głośników i tego urządzonka dochodzą grube miedziane przewody.radio przy zakupie było wyjęte,a że miałem zwykłego Chorusa :polew: to go podłączyłem.A że drzwi mocno rezonują przy max.basach więc właśnie zajrzałem do nich.

odnośnie wygłuszenia to nie mam w drzwiach nic takiego.co proponujesz z tym wszystkim zrobić?

:hi:

Opublikowano

Zależy ile chcesz kasy wydać.

Jak cię fundusze nie ograniczają to zacznij od wygłuszenia drzwi. Chociaż może masz tam jakieś maty. Ta skrzyneczka to właśnie zwrotnica. Można na niej wysterować poziom głośników wysoko tonowych. Ogólnie to raczej bym się cieszył niż martwił. Bo masz dobre wyjście do dobrego grania.

Opublikowano

:hi:

dzięki,podjadę w takim razie do machera od "muzyki"

Opublikowano

Albo sam możesz się pobawić.

Powodzenia. :)