lukaszr Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Lookne do mojego biura , bo ostatnio widzialem oferte po 580 zl do Czarnobyla To zależy co jest w ofercie.
rex Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Na 1000% się piszę jeśli wyjazd będzie w dogodnym dla mnie terminie. W końcu urodziłem się jakby na to nie patrzeć kilka miesięcy po tym zdarzeniu Efekty - widać
Gość trueogre Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Na 1000% się piszę jeśli wyjazd będzie w dogodnym dla mnie terminie. W końcu urodziłem się jakby na to nie patrzeć kilka miesięcy po tym zdarzeniu Efekty - widać oj widać widać :polew:
lukaszr Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Na 1000% się piszę jeśli wyjazd będzie w dogodnym dla mnie terminie. W końcu urodziłem się jakby na to nie patrzeć kilka miesięcy po tym zdarzeniu Efekty - widać Spoko, jak coś będzie to dam znać - jutro wyjeżdża jedna grupa - jednak za późno się dowiedziałem o tym.
boberek Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ja jutro ide skąłdac papiery na paszport
lukaszr Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 ja jutro ide skąłdac papiery na paszport Ja też muszę złożyć, bo mi się 2 lata temu skończył. P.S. Fotka z wyprawy kilku osób sprzed kilku dni: Opis jest taki: Poznaliśmy bardzo sympatycznego dziadka w jednej z wiosek w strefie który ugościł nas jak Rodzinę. Na stół dał wszystko, co miał w domu do jedzenia oraz poczęstował oryginalnym Bimbrem zrobionym 2 lata temu. Baliśmy się to wypić, ale jakoś przeszło, ale nie było łatwo. Nawet nasz twardy zawodnik Przewodnik Denis nie spodziewał się tak mocnego bimbru. Ledwo, co dał rade. Kolejne łyki były już lepsze. Weszliśmy, również jako jedni z nielicznych, jeśli nie jako pierwsi na zatopione statki. Następna fota - sprzed "czwórki": Licznik GM (licznik Geigera-Mullera) - tutaj jest wskazanie 0,559 rada czyli 0,00559 Sv. Od ziemi idzie 0,000012 Sv czyli w tym miejscu promieniowanie jest zaledwie 465 razy większe niż normalne od ziemi. Z tego co wiem to bliżej lub w innych miejscach to wskazanie w porównaniu do tego w PL (naturalne promieniowanie pochodzące od ziemi) jest przynajmniej kilkaset (lekko >1000) razy większe.
sokolnh Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 odświeże http://www.allegro.pl/item385723577_czarnobyl_tour_wycieczka_ekstremalna.html
krzyniek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 dobre to z tą wycieczką co do promieniowania to ostatnio w radio był reportaż na ten temat i gość (profesor) powiedział że w tym mieście promieniowanie jest podobne do tego w wawie także można śmiało jechać:]
sokolnh Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 moze i dobre, ale oni chca przeznaczyć 3 godz na zwiedzanie miasta, dla mnie to troche mało
krzyniek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 to faktycznie trochę mało, może nie mogą więcej
taktuś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 nie pojechałbym na taką wycieczkę nawet gdyby znalazł się sponsor oglądać postradzieckiego kloca, to jak zwiedzać fabrykę izolatorów, może jeszcze fotki ludzi zmarłych w wyniku wybuchu, strasznie ciekawe..., no ale de gustibus non disputandum est zaproponowałbym raczej jeżeli mogę, pooglądać wspaniałe rezydencje magnackie na dawnych kresach Rzeczypospolitej, świadectwo naszej bytności tam... gorzałki, albo bimbru z buraków też można się napić podczas takiej wycieczki, zapewniam
krzyniek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 taktuś wiesz że w dzisiejszych czasach ludzie zbijają kasę na wszystkim, jak widać na tragediach też. ale wiesz że z drugiej strony to coś człowieka ciągnie i chciałby na własne oczy zobaczyć to o czym tylko słyszał/widział w tv
sokolnh Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 no dokładnie, człowieka tam ciagnie z ciekawości, jednak jak zobaczysz całe opuszczone miasto na własne oczy to jest przeżycie, poza tym napewno troche adrenalinki w tym jest i napewno taką wycieczke zapamietasz do konca życia. nie bede nikogo przeciez przekonywał, że warto by było tam pojechać, bo Ci których to choc troche ciekawi sami dobrze o tym wiedzą sam bym chętnie sie tam wybrał, polecam też tą strone : http://www.opuszczone.com/index_2.php?s=galerie zdjecia z czarnobyla też tam są pozdrawiam
krzyniek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 opuszczone miejsce zawsze robi wrażenie a całe miasto to już w ogóle thx za fajną stronkę to może kiedyś zorganizujemy wycieczkę klubową
sokolnh Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 odświeżę zapowiada się ciekawy film ale bym z chęcią tam pojechał
Tzieland Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja tam chciałbym pojechać, tylko muszę znaleźć kogoś kto ze mną pojedzie. chetnie rozwaze propozycje ..... ja też byłbym zainteresowany ale coś bliżej lata już dawno miałem zamiar tam jechać ale nigdy nie było chętnych ludzi pomysł pierwsza klasa
PABLO Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Też bym się przejechał tam Mój kolega którego znam całe życie był tam w tym roku z jakąś wycieczką co robią tam wyprawy i to co tam jest trzeba zobaczyć na własne oczy. http://www.facebook.com/marcin.janowski?sk=photos#!/album.php?aid=298140&id=722620336
Galec Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja już od 3 lat ze znajomym ze studiów się wybieram ale zawsze coś nam stanie na przeszkodzie więc jak by była klubo wyprawa z chęcią bym się wybrał http://www.podniesinski.pl/portal/ a tu stronka ekipy która jeździ w różne miejsca z kamerą i aparatem. Są dwa reportaże o Czarnonylu
lukaszr Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Znam tą stronę dość dobrze. Jak coś będzie z wyjazdem to na pewno będę tutaj pisał
Galec Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja ją znalazłem jakieś półtora roku temu. Właśnie przeglądam bo trochę się na niej pozmieniało i pododawał trochę materiału. Fajnie by było jak by klubowa wyprawa się udała.
Rekomendowane odpowiedzi