tony84 Opublikowano 15 Marca 2008 Opublikowano 15 Marca 2008 witam. może moje pytanie będzie dla wielu z was śmieszne ale jestem początkujący w temacieaudi i stąd się ono wzięło. otóż gdzie są świece zapłonowe?? oglądałem silnik i nie widzę ich ani przewodów wys. napięcia. mam 1.8t ( APU ) 99r.
Siwy1122 Opublikowano 15 Marca 2008 Opublikowano 15 Marca 2008 żeby zobaczyć świece musisz ściągnąć plastik na głowicy i będziesz widział wtedy cewkę z przewodami. Musisz odkręcić cewkę i masę i wyciągnąć fajki. Tylko musisz użyć długiego klucza do świec bo one są dosyć głęboko.
marewel Opublikowano 15 Marca 2008 Opublikowano 15 Marca 2008 W APU nie ma przewodow,jest za to 1 cewka na kazdej swiecy.
tony84 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Opublikowano 15 Marca 2008 tak też myślałem że to będą tutaj świece jak zdjąłem osłonę ale wolałem się upewnic. a te fajki trzeba wymieniac razem ze świecami czy nie koniecznie??
cayenne Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 a te fajki trzeba wymieniac razem ze świecami czy nie koniecznie?? Niekoniecznie
TomaszM Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 Jak te gumki nasadcze nie są spekane co tym samym, nie powodują przebić śmiało możesz wkładać spowrotem. pamiętaj aby przed wyciągnięciem świec dmuchnąć powietrzem aby jakieś paprochy nie wpadly do komory silnika.
Rekomendowane odpowiedzi