Fr0styyy. Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam. Wiem, że było tutaj już kilka takich tematów, ale informacje w tych tematach były szczątkowe i nie dokładne więc proszę o nie usuwanie mojego tematu. Problem polega na tym, że po wciśnięciu przycisku ogrzewania tylnej szyby zapala się on na 1-2 sek i gaśnie. Z tego co wyczytałem z innych tematów winą może być panel od klimy z B7 (min temperatura to 16*C), czyli taki jak mój i rozwiązaniem jest wymiana jakiegoś przekaźnika (nie napisane jakiego dokładnie, jakie oznaczenie itp.). Jak mówiłem informacje nie są zbyt dokładne w tamtych tematach więc liczę na Waszą pomoc. Jutro sprawdzę bezpieczniki (26 odpowiada za ogrzewanie tylnej szyby, 30A).
Bromchit Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Tutaj masz wszystko ładnie opisane Panel klimatyzacji B7 do B6 rozwiazanie z grzana tylna szyba
Fr0styyy. Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ten przekaźnik to ja muszę brać z ASO Audi, czy w pierwszym lepszym elektroniku dostanę? Bez VAGa się nie obejdzie?
Bromchit Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Przekaźnik ma wtrzymać prąd jaki pobiera szyba, nie musi być z ASO. Obejdzie się bez vaga
Fr0styyy. Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2011 Eh, dzisiaj próbowałem wyjąć panel climatronica, ale nie chciał wyjść, łapałem od spodu przy popielniczce, trochę drgnął, ale boję się, że to zaraz połamię (zawsze tak jest ) Może inaczej się da?[br]Dopisany: 03 Grudzień 2011, 23:55_________________________________________________No i jak? Ktoś napiszę jak zdjąć ten panel bez łamania go?
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jak nie chcesz nic polamac to wyciagnij radio wyjmakami i wtedy masz idealny dostep do klimatronika Wystarczy go wtedy pchnąć do siebie .
MarianekZg Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jak nie chcesz nic polamac to wyciagnij radio wyjmakami i wtedy masz idealny dostep do klimatronika Wystarczy go wtedy pchnąć do siebie . w przypadku posiadania RNS-a to chyba nawet konieczne :mysli: chyba, że się mylę
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jakimi wyjmakami :E łłłłłooo takie http://moto.allegro.pl/klucze-wyjmaki-nawigacja-vw-mercedes-skoda-ford-i1940695443.html
Fr0styyy. Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zamówione.[br]Dopisany: 05 Grudzień 2011, 18:55_________________________________________________Dobra te wyjmaki przyszły już, ale dalej nie wiem jak wyciągnąć RNS-E, włożyłem te wyjmaki w te otwory, ale navi dalej twardo siedzi :F
MarianekZg Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Jeśli wyjmaki weszły do końca to musi wyjść możesz ewentualnie lekko ściągnąć je do siebie (żeby się lekko zaparły w środku) i dopiero za nie pociągnąć i musi wyjść - nie ma innej opcji
Fr0styyy. Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dobra wyjąłem ten panel, z tyłu nie ma przekaźnika Kupiłem taki 30/40A, ale on ma 5 tych wtyczek, a nie 4 jak w http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=173814.0 Będzie dobry?
Bromchit Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Będzie dobry, jedno wyprowadzenie będzie nie wykorzystane.
Fr0styyy. Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2012 Czeka na rezanie... [br]Dopisany: 22 Grudzień 2011, 20:40_________________________________________________Dzisiaj wreszcie wyrezałem przekaźnik do klimatronika Szybka teraz grzeje jak trzeba!
Rekomendowane odpowiedzi