Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Poszarpuje silnikiem przy stałych obrotach i prędkości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem w moim AEB otóż przy jeździe bez znaczenia czy na zimnym czy na ciepłym silniku np. na trójce i trzymając równe obroty czuć jak silnik poszarpuje na kompie nie pokazuje błędów nowe świece filtry itd. ma ktoś ja kiś pomysł co to może być ?

obroty na biegu jałowym trzyma dobrze

Opublikowano

Może któraś poducha silnika out ?? :mysli: Przepustnice czyściłeś?? :gwizdanie:

Opublikowano

cewka może miec przebicie.

Opublikowano

A jak przy ostrym ruszaniu z miejsca pod górkę ? Pytam bo może coś z zespołem sprzęgła .

Opublikowano
  • Autor

Nie przy ruszaniu nie a przepustnica jak by była brudna to raczej na wolnych obrotach by falował?

Opublikowano

Jeśli szarpie w sensie "gubi zapłon" (krótkie, bardzo wyraźne szarpnięcie), zwłaszcza na niskich obrotach, stawiałbym na cewkę/cewki. Vag w AEBie tego nie zauważy. Podjedź do jakiegoś serwisu w którym mogą sprowadzić cewki, podmienić i ew. oddać jeśli to nie to.

Opublikowano

Jak wyżej - zjawisko najbardziej dokucza podczas przyspieszania z niskich obrotów, na wysokich zanika.

Cewka. A może już czas na wszystkie jak spory przebieg?

Opublikowano
  • Autor

200 000 i rzeczywiście tyle ma w dodatku dość dużo mi pali w mieście ponad 15 litrów przy normalnej jeździe a może być czujnik temperatury?

Może mu dolewa za dużo?[br]Dopisany: 08 Grudzień 2011, 14:02_________________________________________________Byłem na kompie pokazało mi błąd położenia przepustnicy i silnik zblokowany czy coś takiego czy poza wyczyszczeniem przepustnicy mogę jeszcze coś zrobić ?

Opublikowano

Jak nadal będzie wariował to wymienić cewki. Przy tym przebiegu już czas na nie.

Opublikowano

spróbował bym też wyczyścić przepustnicę , a zablokowany silniczek :mysli:(może chodzić o silniczek krokowy)

Opublikowano
Byłem na kompie pokazało mi błąd położenia przepustnicy i silnik zblokowany czy coś takiego czy poza wyczyszczeniem przepustnicy mogę jeszcze coś zrobić ?

A ci od kompa nic nie radzili co zrobić?

Wyjąć przepustnicę i zajrzeć pod plastikowy dekielek czy coś mechanicznie tam nie jest uszkodzone ewentualnie przedmuchać sprężonym powietrzem(może jakieś śmieci tam latają sobie).

Najlepiej drugą na podmianę mieć sprawną używkę bo trochę zabawy z tym wyciąganiem a i tak mało prawdopodobne czy coś tam wybadasz w środku w tej Twojej.

Opublikowano
  • Autor

Polecili wyczyścić przepustnice i tak też zrobiłem była trochę brudna teraz jest czyściutka pod plastikowym dekielkiem wszystko było Ok sprawdziłem czujnik temperatury też jest ok

A cewki wymienić tak bez pewności to nie problem tylko wydać 500zł żeby wymienić z dobrego na dobre ...?

Dzisiaj ściągam osłonę pod silnikiem sprawdzę czy wszystko ok z poduszkami a później jak będę miał możliwość podmienię cewki

Opublikowano

zloguj sondę lambda i wrzuc na forum

sprawdz tez VAG-iem jak nagrzewa sie silnik

Opublikowano

Ostatnio mielismy taki problem, okazala sie padnieta jedna z cewek.