Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] SWAP AFN`a - pytania i wątpliwości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jonny

koszty ciut mniejsze

no właśnie tylko ciut, chyba lepiej kup całą a resztę sprzedaj na części albo jak planujesz jeszcze długo pojeździć to zostaw sobie bo nigdy nie wiadomo się "przyda" oczywiście tfu tfu co by nie zapeszać :decayed:

Dokładnie, tylko z tym sprzedawaniem na częsci to teraz różnie bywa,wiele osób sie na to rzuciło i teraz stoja "kurniki" na podwórkach :decayed:

Opublikowano

jonny

Dokładnie, tylko z tym sprzedawaniem na częsci to teraz różnie bywa,wiele osób sie na to rzuciło i teraz stoja "kurniki" na podwórkach decayed

dokładnie... :kwasny:

Opublikowano

tak tylko pamietajcie ze to co przyjezdza z UK do kraju to sprawa podobna jak z autami z niemiec od handlarzy. :kwasny:

w UK to co tanie to zajechane... podobnie jak wszedzie. przeciez nie wiesz w jakim stanie jest zespol napedowy...

kiedys mialem pomysl zeby sobie znalezc autko w UK, zarejstrowac tam na rodzinke, ale po miesiacu ogladania roznych ofert dalem sobie spokoj.

tanie = scrap... :confused4:

a odsprzedaz reszty elementow coz... trzeba miec miejsce na trzymanie pozozstalosci, i cierpliwosc.

wg mnie koszt przekladki to 5000 i wolalbym jak juz pisalem i jak kilku z nas pisalo sprzedac dolozyc i poszukac AFN-a :th:

w temacie watku sa "pytania i watpliwosci" wiec moje watpliwosci sa wciaz w temacie :)

Opublikowano
  • Autor

Czyli zostać na 1Z i dać wtryski od AFN`a? :mysli: Wtryski koszt około tysiaka, soft u Rogala (nawet nie wiem ile, trzeba by było pogadać).. Z mocą nie chcę przesadzać, bo zaraz mnie "najdzie ochota" na zmianę hamulców, sprzęgła itd :naughty: Nie biorę nawet pod uwagę sprzedania samochodu, zostanie w rodzinie :)

Opublikowano

spetsu, chyba dobrze Ci radza...

Poza tym jak robic SWAP'a to juz na cos troche wiekszego, jak masz zamiar wsadzic tylko AFNa to chyba jednak lepiej pozostac przy wtryskach i sofcie.

Wyjdzie Ci pewnie kolo 130PS, a AFN+soft to 140. Roznica minimalna, a 3000 zlociszy zostaje w kieszeni...

Opublikowano
  • Autor

Dobra, to pozostanie mi szukanie wtrysków i wizyta u Rogala. Orientujecie się może jak będzie z kosztami zarówno nowych wtrysków jak i softu? Brać kompletne wtryski, czy wystarczą końcówki?

Opublikowano

Jeśli chodzi o angliki to ja mówiłem o cenach już w Polsce :) , ja czasem takie auta na szrotach firm ubezpieczeniowych wyrywam po 200-300 Ł . Ostatnio miałem nawet taki rarytasik który po wyjechaniu z serwisu i po przejechaniu 1000 mil miał stłuczkę a w serwisie wymienili wszystko paski, rozrząd, sprzęgło dosłownie kapitalka przebieg 115tys mil a cena takiego 500Ł wszystko było cacy tylko koło tylne urwane. Więc too chyba najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o swap i jeśli masz całe auto a nie sam silnik to bierzesz wszystk co Ci potrzebne nie tracisz kasy na pierdoły typu śrubka łącznik czy cokolwiek pzdr

Opublikowano

Dobra, to pozostanie mi szukanie wtrysków i wizyta u Rogala. Orientujecie się może jak będzie z kosztami zarówno nowych wtrysków jak i softu? Brać kompletne wtryski, czy wystarczą końcówki?

Jak juz robic to zmień kompletne wtryski,za 800zł powinienes uchodzic. Co do programu,jesli planujesz jednak to robic to juz stawaj w kolejke do Rogala,cena grupowego napewno lepsza niż później w pojedynkę :wink4:

Opublikowano

słuszna decyzja ... bo pierwotny pomysl to jak kula w płot ... :naughty:

co do wtryskow to nowe bedzie bardzo ciezko [nie ma ich na rynku a jak znajdziesz to w kosmicznej cenie ] .. takze zostaja koncówki .... [~200 zł/szt] ...

Opublikowano
  • Autor

co do wtryskow to nowe bedzie bardzo ciezko [nie ma ich na rynku a jak znajdziesz to w kosmicznej cenie ] .. takze zostaja koncówki .... [~200 zł/szt] ...

Jak wygląda kwestia wtrysku sterującego?? Mogę wymienić samą końcówkę?

Które kupić??

216 - http://www.allegro.pl/item327866066_koncowki_wtryskow_wtryski_wtryskiwacze_216_vw.html nie wiem czy pompa da radę??

AFN - http://www.allegro.pl/item327884784_koncowki_wtryskow_wtryskiwacze_wtryski_afn_vw.html

Opublikowano

ja mam u siebie AXG daja rade :th:

Opublikowano
  • Autor

ja mam u siebie AXG daja rade :th:

W jakim silniku, jaki efekt po zmianie, napisz proszę coś więcej czy robiłeś po zmianie wtrysków modyfikację softu??
Opublikowano

tak u rogala mody ,silnik AHU wyszlo 130KM

Opublikowano
  • Autor

Pompa dała radę? Zmieniałeś same końcówki? Czy można wymienić tylko końcówkę wtrysku sterującego? Nie wiem czy nie lepiej dać wtryski AFN`a. Czy wiesz może czym różnią się oba wtryski, jakie jest ciśnienie otwarcia i zamknięcia dla obu typów?
Opublikowano

ja mam do 1Z wsadzone wtryski od AHFa i pompe wtryskową od AFNa, narazie bez programu ale fajnie sie jezdzi chociaż kopci jak szalony :>

mysle ze w przyszłym tyg zrobie program i zobaczymy co z tego wyjdzie

pozdro

Opublikowano

Pompa dała radę? Zmieniałeś same końcówki? Czy można wymienić tylko końcówkę wtrysku sterującego? Nie wiem czy nie lepiej dać wtryski AFN`a. Czy wiesz może czym różnią się oba wtryski, jakie jest ciśnienie otwarcia i zamknięcia dla obu typów?

same koncowki 4...216ki wydajniejsze jak bedzie ci malo w przyszlosci to one dadza rade
Opublikowano

po wymianie wtrysków i zmianie softa wyciągne 130 km z 90?? jak wtedy ze spalaniem?

Opublikowano

po wymianie wtrysków i zmianie softa wyciągne 130 km z 90?? jak wtedy ze spalaniem?

no u mnie tyle jest :) spalanie zalezy od tego jak jezdzisz...

ps. nigdy nie udalo mi sie przejsc 7,5l w miescie na 100km....zazwyczaj to jest okolo 6l w miescie

Opublikowano

pompa moze nie wydolić

Opublikowano

czemu pompa ma nie wydolic?pompa wydoli przy 150ps z 90ps...a 130 pop wtryskach i sofcie jest dlatego bo turbo juz wiecej nie da rady dmuchnac...