bartek123438 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Witam, mam problem ze swoją skrzynią nie wiem czy mam się już martwić czy to tylko problem do szybkiego ogarnięcia, otóż posiadam motor AQD 2.8 bez Q manual i problem jest z zimną skrzynią po wrzucaniu drugiego biegu pojawia się zgrzyt biegi wchodzą ok, co robić? Wystarczy wymiana oleju lub sprawdzenie poziomu? Ile kosztuje ew. naprawa samej skrzyni?
darkle Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Padający synchronizator. Na początek sprawdzić działanie sprzęgła czy rozłącza. Jeśli 1 i wsteczny wchodzą bez problemu to sprzęgło ok i można jeszcze sprawdzić poziom oleju albo najlepiej wymienić. Ale na właściwy. Jeśli G 052 911 to można wlać tańszego castrola syntrans tansaxle. Jeśli to nie pomoże to trzeba się przyzwyczaić
bartek123438 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2011 ok, zacznę od wymiany oleju a naprawa takiego synchronizatora to jaki koszt?
bogdansky Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ja już tak jeżdżę dwa lata i nic się nie dzieje
audi1987 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 W Bytomiu Odrzańskim jest firma która zajmuje się naprawą.Wpisz w Google,naprawa skrzyni Bytom i powinno wyskoczyć;tu masz namiary. 509142935-pan Marek 409142936-pan Kazimierz Bytom Odrzański-naprawa skrzyni biegów audi.
rikardo Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ok, zacznę od wymiany oleju a naprawa takiego synchronizatora to jaki koszt? Sprawdź poziom oleju w skrzyni po odkręceniu korka powinien się przelewać. Ponadto jeżeli go nie wymieniałeś a planujesz dalszą eksploatacje auta to warto go wymienić. Miałem tez problemy z drugim biegiem zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Problem był w zapowietrzonym sprzęgle mimo, ze nic na to nie wskazywałem. Po jego odpowietrzeniu biegi przełączając się bez żadnych haczeń.
Rekomendowane odpowiedzi