Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Play korzysta z nadajnikow Orange?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Zauwazylem wlasnie, ze w moim telefonie pojawilo sie info, ze korzystam z nadajnika Orange. Jestem w Play, wiec "carrier info" o uzyciu sieci Plus nie budzilo zdziwienia. Wiecie cos o tym?

Pozdro.[br]Dopisany: 06 Grudzień 2011, 10:59_________________________________________________Juz sie dowiedzialem.

Play zaczal korzystac takze z nadajnikow Orange - i super, bedzie wiekszy zasieg.

Do zamkniecia.

Opublikowano

Dokładnie, od niedawna Play korzysta z nadajników Orange, dzięki czemu nie ma już problemu z zasięgiem, jak to było na nadajnikach Plusowych :decayed:

Opublikowano

Co wy piszecie, właśnie orange ma ujowy zasięg a play korzystał z plusowych w których nigdy nie miałem problemu.

Sąsiad na parterze w orange nie ma czasem zasięgu co dla mnie jest paranoją :thumbdown:

Opublikowano

Co wy piszecie, właśnie orange ma ujowy zasięg a play korzystał z plusowych w których nigdy nie miałem problemu.

Sąsiad na parterze w orange nie ma czasem zasięgu co dla mnie jest paranoją :thumbdown:

Dobrze piszą.

Wszystko zależy gdzie przebywasz, bo kazdy operator sam sobie ustawia nadajniki. W danym miejscu może lepiej ściągać Plus, w innym Orange. Proste.

Teraz Play powinien mieć ekstra zasięg.

Opublikowano

Orange to zawsze był kibel :thumbdown:

Opublikowano

Czyli teraz Play będzie korzystał z nadajników Plusa i Orange ? ( przedtem był tylko Plus )

Opublikowano

Czyli teraz Play będzie korzystał z nadajników Plusa i Orange ? ( przedtem był tylko Plus )

tak dokładnie.

a co do zasięgu to ja zazwyczaj ,miałem z d*py zasięg na odbiornikach z plusa, teraz mam wypas cały czas od kiedy na orange przestawiłem telefon :decayed:

Opublikowano

tak dokładnie.

a co do zasięgu to ja zazwyczaj ,miałem z d*py zasięg na odbiornikach z plusa, teraz mam wypas cały czas od kiedy na orange przestawiłem telefon :decayed:

Czyli mówisz , że lepiej masz na Orange niż na Plusie ( tym bardziej niż na Play ) ?

Opublikowano

Z tego co czytałem kiedyś, Play ma mieć swoje nadajniki w przyszłym roku.

Powiem tak, miałem 11 lat abonament w plusie i nie przypominam sobie abym miał problem z zasięgiem, był bardzo dobry, później na 3 miesiące przeniosłem nr na kartę do orange i od razu zauważyłem gorszy zasięg ale dało się przeżyć, natomiast teraz jestem cały czas w playu i zdarzają się miejsca gdzie również tracę zasięg, także tak jak było pisane wyżej zależy od miejsca również.

Opublikowano

Ja mam ustawioną "ręcznie' sieć na nadajniki Plusa i jest duuużo lepiej niż przedtem kiedy miałem z Playa

Opublikowano
  • Autor

Panowie, sprawa jest prosta, teraz do wyboru mamy trzech operatorow. Nie wiem jak inne telefony, ale iPhone zawsze szuka najmocniejszego sygnalu i czesc.

Opublikowano

Panowie, sprawa jest prosta, teraz do wyboru mamy trzech operatorow. Nie wiem jak inne telefony, ale iPhone zawsze szuka najmocniejszego sygnalu i czesc.

Mój też , ale mam to wyłączone i korzystam z tylko sieci Plusa z którą nie mam żadnych problemów ( jedynie wk***ia mnie to R nad ikonką zasięgu :kwasny: )

Opublikowano

Mój też , ale mam to wyłączone i korzystam z tylko sieci Plusa z którą nie mam żadnych problemów ( jedynie wk***ia mnie to R nad ikonką zasięgu :kwasny: )

dobrze rozumiem? będąc w PLAY możesz ręcznie wybierać nadajniki z których korzystasz? :mysli:

Opublikowano

Tak , możesz sobie wybierać pomiędzy nadajnikami Play , Plus i Orange

Opublikowano

A w drugą stronę? Będąc w Orange mogę wybrać nadajnik PLAY?

Może dziwne pytanie, ale w domu mam spory problem z zasięgiem z Orange (a do końca umowy dobre pół roku :kwasny:), za to PLAY ma maszt niedaleko i zasięg perfekcyjny...[br]Dopisany: 06 Grudzień 2011, 19:41_________________________________________________Ok, już mam odpowiedź :kwasny:

Przy próbie zmiany telefon wyświetla komunikat 'Brak dostępu' :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

To jest fajne w Play, ze mozna sie przelaczac miedzy operatorami.

Dzis sprawdzilem szybkosc przesylu danych:

Orange 3G: DL - 1,5 Mb/s UL - 0,5 Mb/s

Play 3G: DL - 6 Mb/s UL - 1,5 Mb/s

Plusa nie sprawdzalem

Opublikowano

Mnie osobiscie wkurzalo to przechodzenie miedzy nadajnikami. Jak mialem na auto to w pracy czesto mi gubil zasieg podczas rozmowy, a przelaczenie pomiedzy bts trwa chwile..

Wczoraj wlaczylem orange- w pracy mam teraz pelen zasieg, plus mial 2/3 maksymalnego, play 1 kreske....

Podejrzewam tez ze w takiej opcji bedzie zuzywal mniej baterii..........

Opublikowano

U mnie najlepiej jest na sieci Plusa

Opublikowano
  • Autor

Mnie osobiscie wkurzalo to przechodzenie miedzy nadajnikami. Jak mialem na auto to w pracy czesto mi gubil zasieg podczas rozmowy, a przelaczenie pomiedzy bts trwa chwile..

Wczoraj wlaczylem orange- w pracy mam teraz pelen zasieg, plus mial 2/3 maksymalnego, play 1 kreske....

Podejrzewam tez ze w takiej opcji bedzie zuzywal mniej baterii..........

no wlasnie wkruwiajace jest to przelaczanie sie miedzy nadajnikami w trakcie rozmowy

ale i tak zostawie tryb auto, sa miejsca, w ktorych przebywam, gdzie Play ledwo daje rade

no cos za cos

Opublikowano

A to musi być jakos specjalnie skonfigurowane ? chodzi mi dokładnie o androida (co musi być właczone etc) 3g , czy co ?