Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Zimny brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z autem od jakiegoś czasu po odpaleniu i zanim się zagrzeje to nie chce jechać, po lekkim zagrzaniu już jest ok, co to może być, kto się z takim czymś spotkał?

pozdrawiam

Opublikowano

podepnij VAG. Może czujnik cieczy chłodzącej?? :naughty:

Opublikowano

Czujnik został niedawno wymieniony wiec obawiam się, że to nie to. :((([br]Dopisany: 07 Grudzień 2011, 20:55_________________________________________________witam

Byłem na kompie i okazało się, że czujnik położenia przepustnicy powiedział nara. Szukam przepustnicy i jak już znajdę to dam znać czy pomogło.[br]Dopisany: 12 Grudzień 2011, 13:10_________________________________________________Witam

Przepustnica wymieniona, ssanie ok 1200obr. siły wróciły już nie muli zimny, tylko jak odpalam to tak się wkręca od dołu tzn. 500, 600, 700, itd. aż do 1200 wydaje się, że tak nie powinno być, wg. mnie powinien od razu skoczyć na 1200 i spadać do 900, co o tym sądzicie?

Opublikowano

Po wymianie adaptację przepustnicy trzeba by zrobić, robiłeś ?...

Opublikowano

Zrobiłem tak;

odłączyłem klemę -włączyłem światła na pusto, następnie podłączyłem klemę i włączyłem zapłon, poczekałem minutę aż przestało terkotać i odpaliłem. Jak już odpalił to ssanie i wolne obroty git. Jeśli jest inny sposób to proszę o instrukcje, będę wdzięczny.