simet Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 Witam! Mam problem z klimatronikiem, wyświetlają mi się błędy (5.1 /8.5 /15.7 /13.7 ), czy wystarczy podpiąć się pod wag i usunąć błędy, czy też trzeba będzie większego wysiłku, żeby to naprawić?
GerabbkA Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 Opisz więcej co się dzieje!!?? Coś ci nie działa czy wszystko jest ok, klapki ci się sterują??
simet Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Opublikowano 17 Marca 2008 Głowna usterka jest taka, że leci ciepłe powietrze przy ustawieniu temperatury na LO i nie mozna wyłączyć nawiewu na nogi.
.Pablo. Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 Witam Więc tak błędy które opisałeś to blokada klapy regulacji temp ciągła blokada czyli przypuszczalnie zablokowała się w pozycji ogrzewania więc dlatego wieje ciepłe powietrze zamiast zimnego, a to że wieje ci na nogi i nie da sie tego wyłączyć to wina kolejnego silniczka tym razem od nawiewu na nogi oba silniczki są po prawej stronie widać je po zdjęciu schowka można spróbować je wyczyścić mi niestety pomogło to na krótką metę. Dokładny opis miejsca i naprawy silniczka znajdziesz w dziale zrób to sam tu masz linka bardzo ładnie opisane :> www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/b5_afn_wykrecenie_silniczka_klapy_centralnej_fotostory-t13920.0.html
Rekomendowane odpowiedzi