Hardjack Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Dzisiaj założyłem do swojej B5 nowy licznik (bez FIS-a). W starym nie miałem zegarów od temperatury oleju i ładowania akumulatora. Ładowanie akumulatora po podłączeniu pokazuje normalnie, ale temperatury oleju niestety nie pokazuje. Co musiałbym zrobić, aby wszystko działało jak należy?
szogun0 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zamontować czujnik temp. oleju i podłączyć go.
Hardjack Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2011 Wiesz może dokładnie w którym miejscu się go montuje?
MATIUS Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 kolego w podstawie filtra oleju (tam gdzie prykrecasz filtr oleju) masz czujnik ciśnienia oleju i bodajżę jest miejsce obok na czujnik temp oleju... tylko trzbea chyba to rozwiercić... by olej dopływał do czujnika... powiedz mi kupiłeś zegary od europejczyka czy anglika jaki producent bop też zamierzam sobie taki Bajer wstawić
Hardjack Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zegary pochodzą od europejczyka, a licznik to UK-NSI taki jak miałem wcześniej tylko pamięć w starym się posypała (def zamiast kilometrażu). Są też VDO, ale to nie znaczy że jak masz VDO to masz auto z niemiec, a jak UK-NSI to anglik
MATIUS Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 mam VDO i będe szukał vdo przydały by się te 2 wskazniki plus temp zew
Hardjack Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2011 Od temperatury zewnętrznej też mam
Rekomendowane odpowiedzi