tomi_25 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 a gdzie mozna kupic tą mate bitumiczną???
moskal Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 na allegro najszybciej albo w sklepie z car audio
ulti Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wlasnie jestem po sprawdzanieu efektow i powiem ze juz nie slysze tego dmuchania wiatru przez drzwi, dopiero ponad 150 zaczyna byc glosno
drarek Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Wlasnie jestem po sprawdzanieu efektow i powiem ze juz nie slysze tego dmuchania wiatru przez drzwi, dopiero ponad 150 zaczyna byc glosno Myślisz że podgięcie ramy drzwi pomogło czy raczej mata bitumiczna??
ulti Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 mata nie ma nic wspolnego z halasem wiatru bo to z szyby dochodzilo. Co do maty to niestety po pewnym czasie tak jak przypuszczalem sie ubila i nie jest juz tal super, nastepnym razem dotne jakies dodatkowe gumki i przykleje tasma izolacyjna aby nie pospadaly przy montarzu boczku. Polecam dogiecie ramy przy otwartej szybie, ale oczywiscie wszystko z wyczuciem
bzyk Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 jaka najlepsze mate kupic z filcem cyz alumniowa czy jeszcze jakos inna?
sołtys85 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Panowie rozglądam sie za audu b5 w avancie i praktycznie w kazdym są luzy na drzwiach. Jak je podniose do góry i opuszczę to jest około 3-4mm luzu. Można to jakoś łątwo usunąć? Po jakim przebiegu można sie czegoś takiego spodziewać? Ja mam vectrę i mam najechane 311kkm i nie mam czegoś takiego! To ile musza mnieć te A4? To, że zamek obciera o rygiel na słupku to standart i poradzę sobie z tym za pomocą podnośnika, ale co zrobić z tym luzem??????
iwadrian Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Panowie rozglądam sie za audu b5 w avancie i praktycznie w kazdym są luzy na drzwiach. Jak je podniose do góry i opuszczę to jest około 3-4mm luzu. Można to jakoś łątwo usunąć? Po jakim przebiegu można sie czegoś takiego spodziewać? Ja mam vectrę i mam najechane 311kkm i nie mam czegoś takiego! To ile musza mnieć te A4? To, że zamek obciera o rygiel na słupku to standart i poradzę sobie z tym za pomocą podnośnika, ale co zrobić z tym luzem?????? Zawiasy do wymiany.
Hercus Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Panowie rozglądam sie za audu b5 w avancie i praktycznie w kazdym są luzy na drzwiach. Jak je podniose do góry i opuszczę to jest około 3-4mm luzu. Można to jakoś łątwo usunąć? Po jakim przebiegu można sie czegoś takiego spodziewać? Ja mam vectrę i mam najechane 311kkm i nie mam czegoś takiego! To ile musza mnieć te A4? To, że zamek obciera o rygiel na słupku to standart i poradzę sobie z tym za pomocą podnośnika, ale co zrobić z tym luzem?????? są jeszcze sworznie na górnym zawiasie i taka mała srubka którą mozna je dociagnąć i poamga czasem
rikardo Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Panowie rozglądam sie za audu b5 w avancie i praktycznie w kazdym są luzy na drzwiach. Jak je podniose do góry i opuszczę to jest około 3-4mm luzu. Można to jakoś łątwo usunąć? Po jakim przebiegu można sie czegoś takiego spodziewać? Ja mam vectrę i mam najechane 311kkm i nie mam czegoś takiego! To ile musza mnieć te A4? To, że zamek obciera o rygiel na słupku to standart i poradzę sobie z tym za pomocą podnośnika, ale co zrobić z tym luzem?????? są jeszcze sworznie na górnym zawiasie i taka mała srubka którą mozna je dociagnąć i poamga czasem Tą małą śrubka to luzu nie skasujesz ponieważ zawias jest rozłączny służy do blokowania sworznia przed obracaniem sie w drugiej części zawiasu. Panowie rozglądam sie za audu b5 w avancie i praktycznie w kazdym są luzy na drzwiach. Jak je podniose do góry i opuszczę to jest około 3-4mm luzu. Można to jakoś łątwo usunąć? Po jakim przebiegu można sie czegoś takiego spodziewać? Ja mam vectrę i mam najechane 311kkm i nie mam czegoś takiego! To ile musza mnieć te A4? To, że zamek obciera o rygiel na słupku to standart i poradzę sobie z tym za pomocą podnośnika, ale co zrobić z tym luzem?????? Zależy jak poprzedni użytkownik dbał o zawiasy ale przy około 200 tyś km przebiegu na pewno w zawiasach od strony kierowcy pojawia się luz. Bez wymiany zawiasów się nie obejdzie. Możesz wyginać drzwi na zawiasach, regulować ramką a luz pozostanie i będzie się powiększał.
sołtys85 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Patrzyłem sa uzywki na allegro ale niewiadomo w jakim stanie. A możecie podać przy jakim przebiegu u Was pojawił sie luz? W jaki sposób smarujece te zawiasy?
rikardo Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Patrzyłem sa uzywki na allegro ale niewiadomo w jakim stanie. A możecie podać przy jakim przebiegu u Was pojawił sie luz? W jaki sposób smarujece te zawiasy? W moim aucie jako pierwszy dostał luzu górny lewy zawias w drzwiach przednich przy przebiegu około 160 tyś. natomiast w drugim aucie w rodzinie przy 214 do wymiany jest dolny i górny w drzwiach kierowcy. Ja wymieniłem ten górny na nowy który kosztuje ok 90 zł. Ponieważ jest rozłączny to wymieniłem tą część która przykręcona jest do drzwi druga część się nie zużywa, dolny niestety musi być wymieniony w całości. Po wymianie drzwi wróciły na swoje miejsce (uprzednio były opadnięte) i mam nadzieję, że się pozbędę szumu w lewych drzwiach. Zawiasy w aucie miałem i mam zabezpieczone przed wilgocią białym smarem dodatkowo zapuszczam co jakiś czas WD 40.
duluki Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 A może wiecie jak zmniejszyć szczelinę między przednimi a tylnymi drzwiami ,próbowałem już na zawiasach ramą okna też i nic muszę przesunąć drzwi o 2-3 mm
Daimos Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 musisz przesunąć drzwi na zawiasach, luzując je przy słupku górny zawias poluzujesz bez problemu, za to w dolnym jedna śruba jest dostępna od środka auta po zdemontowaniu plastiku i odsunięciu kabli
NoJA Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jak w a4 b6 wyregulować odstające drzwi ? Nie są w lini auta tylko lekko wystają. Chciałem odkręcić ten rygiel ale nie mam takiego klucza ktoś wie jak się on nazywa ?
Rekomendowane odpowiedzi