EnDrIu` Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Panowie od jakiegos czasu widze wyciek oleju z prawej strony silnika. Oleju ubywa 0.1l na 1000km. Myslalem, ze to uszczelka pod deklem, ale moj znajomy twierdzi, ze to uszczelka pod glowica. Mialem doczynienia z uszkodzona uszczelka w benzyniaku ojca i zadnych objawow jak u niego u mnie nie wystepuje. Nie ma plynu chlodniczego w oleju, plyn chlodniczy nie ma w sobie oleju. Gdyby nie opinia kolegi w ogole bym zapomnial o tym. Umieszczam filmik jak to u mnie wyglada: OYskmCRbtBc Co o tym sadzicie? Jest powod do obaw?
tomiqu Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Nie sądzę , że to uszczelka pod głowicą bo objawy byłyby takie jak piszesz. U mnie wyciek z prawej strony spowodowany był przez sparciały oring chłodniczki oleju - sprawdź czy chłodniczka nie jest zaolejona.
Góral65 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 proponuje umyj silnik i przejedź troszkę a dokładnie zobaczysz skąd jest wyciek z tego filmiku trudno dokładnie określić
virus31 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 No wygląda jak u mnie . wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów, uszczelka vacupompy, i uszczelka kolektora. teraz mycie zostało
EnDrIu` Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2011 No wygląda jak u mnie . wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów, uszczelka vacupompy, i uszczelka kolektora. teraz mycie zostało Ufff dzieki za info Ile Ciebie to kosztowalo?
virus31 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 cos koło 300 pln. najdroższa pod vacu bo musi byc ori. inne nie uszczelniają. ona sama chyba cos koło 80pln
Rekomendowane odpowiedzi