Narwana Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zastanawiam się czy źle zamontowana przednia szyba może mieć wpływ na zamarzanie szyb wewnątrz?
songo Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 jeśli masz nieszczelność to na pewno ma to wpływ na zamarzanie. jeśli masz źle osadzoną szybę to przy jeździe przy im większych prędkościach będzie szum w kabinie którego nie da się nie usłyszeć a im szybciej tym większy. no chyba że na dworze jest -25 i lepij a samochód stoi na dworze to proste że mróz będzie się osadzał nawet na szybach wewnątrz
bania Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tak wyjąć szybę wyczyścić i wkleić jeszcze raz , woda się pojawia w aucie ?
speed22 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 miałem kiedyś ten sam problem z zamarzającą przednią szybą tylko, że w innym aucie. Szyba była ori, a najprawdopodobniej przyczyną było to, że osadzała się na niej para wodna, która podczas mrozu zamarzała.
Avancik Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 mnie też niekiedy zamarza...zastanawiam się nad kupnem pochłaniacza wilgoci, może to coś pomoże
pastaldo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 miałem kiedyś ten sam problem z zamarzającą przednią szybą tylko, że w innym aucie. Szyba była ori, a najprawdopodobniej przyczyną było to, że osadzała się na niej para wodna, która podczas mrozu zamarzała. to będzie dobry trop. Wymienić filtr przeciw pyłkowy i powinno się napraić
mar_92 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Sprawdź czy pod wycieraczkami (dywanikami) nie jest mokro
Narwana Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 a gdzie ten filtr przeciw pyłkowy jest?
pastaldo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 a gdzie ten filtr przeciw pyłkowy jest?
Narwana Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 dzięki, niektórzy mówią na to filtr kabinowy ale to już wymieniłam i pozostał problem z tylną szybą bo zawsze jest ciągle zaparowana albo zamarznięta i co można z tym zrobić?
pastaldo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 a w samochodzie jest sucho? Bo jak dywaniki albo ykładzina będzie mokra to też będa takie efekty
Narwana Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 samochód sprzątam raz w tygodniu w środku nie ma żadnej wody ( sprawdzam) jest odkurzony i w ciągu tygodnia pozbywam się piachu błota etc z dywaników
songo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 pozostał problem z tylną szybą bo zawsze jest ciągle zaparowana albo zamarznięta i co można z tym zrobić? a czy samochód stoi ciągle na dworze? czy co dzień jest taki efekt nawet przy dodatnich temp? napisz coś więcej bo jeśli paruje jak leje lub marznie jak jest mróz to moze włącz ogrzewanie tylnej szyby i masz po problemie
mar_92 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 czy czasem nie masz włączonego obiegu wewnętrznego
pastaldo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Albo zablokowanej klapy sterującej obiegiem zewnetrzny/ewnętrzny
pablo_ua4 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 kolego na 100% masz źle wklejoną szybke ja miałem to samo w leonie delikatnie gdzies brakowało kleju czy nie chycił jakoś to tak było i w zime zamarzała szyba a znowu jak deszcz padał to mi delikatnie kapało. Rada taka jedz do kogoś kto sie zajmuje wstawianiem szyb i on ci wytnie i wklej na nowo i bedzie igła koszt od 100-150zł
Narwana Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 samochód nie jest garażowany raczej tylko jak jest zimno paruje ale jest to irytujące
mar_92 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 samochód nie jest garażowany raczej tylko jak jest zimno paruje ale jest to irytujące sprawdź ten obieg
Narwana Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 narzucę małą poprawkę koleżanko:) ten obieg to gdzie to zobaczyć bo jak mówicie to sie tak troszkę nie orientuje:)
Rekomendowane odpowiedzi