Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu nie dziala mi jeden kluczyk. Wczoraj wymienilem bateryjke i dalej d. dzwonilem do serwisu podobno byla jakas wadliwa seria do roku 2005-2006 sugeruja zeby kupic nowy kluczyk jakby nie patrzec 500 zl. Jak myslicie sciemniaja czy naprawde nie da sie naprawic kluczyka? A drugie pytanie jak poznac nową serie zeby mi nie wcisneli w aso z starej serii ?

Opublikowano

tzn. co ci nie dziala centralny czy nie mozesz auta odpalic ?

Opublikowano

centralny auto odpala bez problemu, mechanicznie centralny tez dziala, poprostu otwieranie z pilota tylko nie chodzi myslalem ze bateryjka ale po wymianie :thumbdown: zastanwiam sie nad czestotliwoscia moze cos sie w nadajniku zepsolo

Opublikowano

spóbuj zrobić adaptację VAG-iem.. kluczyk jest raczej dobry tylko wykodował sie i należy go dopisać ponownie ;) procedurę masz tutaj, na przykładzie B6, ale w B7 też działa ;)

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=74077.0

Opublikowano

zanim weżmiesz vagola zrób jeszcze tak:

kluczyk w stacyjke , dajesz na zapłon i przyciskasz raz otwieranie raz zamykanie :naughty: jeśli nie załapie to dalsz procedura vagolem

Opublikowano

dzieki Panowie za pomoc, jednak glaby w aso pracuja :gwizdanie: albo inaczej mysla tylko jak zedrzec hajs z klijenta

Opublikowano

tak samo miałem tylko ja mam jeden kluczyk i alarm o 23 pod blokiem robilem procedure ale dalo rade za pierwszym razem jednym słowem masakra, dobrze ze policja nie podjechała, cyrki na kółkach z takim czymś

Opublikowano

tak samo miałem tylko ja mam jeden kluczyk i alarm o 23 pod blokiem robilem procedure ale dalo rade za pierwszym razem jednym słowem masakra, dobrze ze policja nie podjechała, cyrki na kółkach z takim czymś

ale poszlo u ciebie z vagiem czy procedura otwierania i zamykania auta z kluczykiem w stacyjce[br]Dopisany: 15 Grudzień 2011, 09:38_________________________________________________

ile trzeba tak wciskac? raz czy kilka razy?
Opublikowano

zanim zaczniesz kombinować i modzić z tymi wszystkimi patentami, które tutaj podali to podłącz się VAGa pod auto i sprawdź czy kluczyk jest widziany..... myślę, że na 99% nie będzie widziany i wtedy pozostaje szukać kluczyka....

Opublikowano

teoretycznie MK powinien widzieć kluczyk , w pierwszym poście autor napisał że kluczyk przestał mu działać niedawno zapewne z powodu padaki baterii :mysli: myśle że samo przyuczenie przyciskami powinno wystarczyć :wink4:

Opublikowano

ale poszlo u ciebie z vagiem czy procedura otwierania i zamykania auta z kluczykiem w stacyjce[br]Dopisany: 15 Grudzień 2011, 09:38_________________________________________________

ile trzeba tak wciskac? raz czy kilka razy?

nie tylko vagiem poszło, całe szczescie że miałem dostęp

Opublikowano

Kolego HeresR32 miałem podobny przypadek jakiś czas temu i na początek proponuje zsynchronizować kluczyk dopiero potem bawić sie vag-iem :naughty:

Synchronizacja wygląda następująco: (cyt z instrukcji)

-jeżeli samochód jest zamknięty,otworzyć zamek w drzwiach kierowcy kluczykiem mechanicznym.

-nacisnąć przycisk odblokowania w kluczyku z pilotem

-umieścić kluczyk w stacyjce i włączyć zapłon

-ponownie wyłączyć zapłon i wyjąć kluczyk

-nacisnąć przycisk odblokowania lub przycisk zablokowania

W moim przypadku pomogło :decayed:

Powodzenia :wink4:

Opublikowano

Dzieki za pomoc na poczatku pokombinuje bez vaga[br]Dopisany: 15 Grudzień 2011, 14:47_________________________________________________niestety bez vaga nie da rady kombinowalem ale nic nie wyszlo poprzez otwieranie i zamykanie w stacyjce :confused4:

Opublikowano

Nie chcę Cie martwić ale ja wojowałem z moim drugim kluczykiem dość długo i wszyscy polegli, też z 2005 jeśli to faktycznie ma znaczenie.

Pilot nadaje, wygląda nawet, że na dobrej częstotliwości, sprawdzałem co prawda na TV, ale nic z tego, VAG go nie widzi i za żadne skarby nie idzie zakodować