radek8 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam. Jak w temacie. Posiadam Audi A4 2004r. nawigację mam w fisie, nagrałem już mapę polski. Będę mógł ją dopiero wieczorem sprawdzić, ale nie chciałbym nic uszkodzić przy wgrywaniu. Czy mógłby ktoś z was napisać co zrobić aby dobrze wgrać te mapy do nawigacji ?? I czy po wgraniu płyta musi być dalej w zmieniarce, czy można ją wyciągnąć ?? Pierwszy raz coś takiego będę robił w nawigacji fabrycznej i wolę na początku wszystkiego się dowiedzieć co i jak zanim się za to zabiorę. Pozdrawiam.
Wandej Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam. Jak w temacie. Posiadam Audi A4 2004r. nawigację mam w fisie, nagrałem już mapę polski. Będę mógł ją dopiero wieczorem sprawdzić, ale nie chciałbym nic uszkodzić przy wgrywaniu. Czy mógłby ktoś z was napisać co zrobić aby dobrze wgrać te mapy do nawigacji ?? I czy po wgraniu płyta musi być dalej w zmieniarce, czy można ją wyciągnąć ?? Pierwszy raz coś takiego będę robił w nawigacji fabrycznej i wolę na początku wszystkiego się dowiedzieć co i jak zanim się za to zabiorę. Pozdrawiam. w rns-e musi plyta caly czas siedziec wiec pewnie w Twojej też
radek8 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2011 Aha, ok. A te mapy jak wgrać, czy po włożeniu płyty wszystko samo się zainstaluje czy trzeba ręcznie coś poustawiać ?
Wandej Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Aha, ok. A te mapy jak wgrać, czy po włożeniu płyty wszystko samo się zainstaluje czy trzeba ręcznie coś poustawiać ? Tam sie nic nie instaluje Ustawiasz trase , sprzęt znajduje satelity i jedziesz
radek8 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ok. Dzięki za wyjaśnienie, wieczorem będę mógł dopiero sprawdzić tą mape. Jak będę miał jakiś problem to się odezwę.
radek8 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2011 A nawigacja ta między zegarami to nie jest D ? Bo nie sprawdzałem jaki mam model, nawet niewiem gdzie to sprawdzić bo żadnej książki nie dostałem. A jak patrzyłem na RNS-E w googlach to w grafice pokazywało, że to jest nawigacja duża na środku deski (na miejscu radia). Chyba, że się mylę to poprawcie. Z góry dzięki.
wrclaguna Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Czyli masz małą NAVI z napedem w bagazniku Wkladasz tam plytke i ma wszystko hulac .
radek8 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2011 Wszystko chodzi elegancko. Ale ściągnąłem mapy z 2010, znalazłem chyba najnowsze 2011/2012, ale mam pytanie: Jak ściągnąłem tą starszą wersję był tam plik .ccp do CloneCD, w tym co teraz ściągnąłem jest kilka plików w tym obraz płyty do CloneCD ale nie ma pliku z profilem .ccp. Czy on będzie taki sam jak ten starszy, czy powinien być do każdej mapy inny ??[br]Dopisany: 15 Grudzień 2011, 20:13_________________________________________________Piszę w celach informacyjnych. Nagrałem starym profilem z mapy DX Polska 2010/2011 i wszystko świetnie chodzi
Rekomendowane odpowiedzi