Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] A4 B5 po lifcie a Audi Concert II z CD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam;

Kilka dni temu zakupiłem A4 Avant 1.9TDI 115KM B5 2000r :> , w którym zamontowane jest fabryczne radio Chorus które ma problem z procesorem...

Oczywiście czytałem o podgrzewaniu itd ale chciałbym wymienić radio na Concert II z CD - niestety nie wiem czy będę musiał dokupować CAN BUSa i czy będą potrzebne jakieś dodatkowe części??? :mysli:

Chciałbym aby działało podświetlenie przycisków i wyświetlacza oraz żeby radio nie rozłączało się co godzinę - i co najważniejsze; żeby działało wyświetlanie stacji radiowych na FISie!!!

Czy to będzie pasowało?

http://tablica.pl/oferta/okazja-sprzedam-oryginalne-radio-audi-concert-IDwrGh.html

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-radio-cd-audi-concert-zobzcz-i2016413305.html

Rozważam również zakup radia nieorginalnego ;

http://allegro.pl/clarion-cz201e-cz201er-cz201eg-usb-aux-gratis-i1911293295.html

http://allegro.pl/pioneer-deh-4300ub-nowy-gratisy-sklep-krakow-i1903046377.html

Ponieważ jestem totalnym laikiem w tych kwestiach proszę o radę Szanownych Kolegów. :notworthy:

Opublikowano

W przypadku concerta II musisz kupić adapter CANBus. A przy nieoryginalnym radiu adapter aktywnego tyłu i separator.

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu posiadam clariona cz 201 er i uważam że to radyjko pasuje idealnie do mojego samochodu i do tego gra super :>

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za dobre rady !!!

Pozdrawiam Was Noworocznie ...

Opublikowano

mam takie radyjko , moge ewentualnie odsprzedać

twoje nie pasuje do B5, trzeba panel podcinać :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Czy takie radyjko będzie pasowało?

http://allegro.pl/audi-concert-2-i2029424847.html[br]Dopisany: 04 Styczeń 2012, 22:31_________________________________________________poza oryginalnym Concertem II znalazłem jeszcze takie cacko;

http://allegro.pl/sony-cdx-gt650ui-jedyna-oferta-gls-24h-sklep-fv-i2027447264.html

Czy będzie potrzeba dokupienia CANBus?

Opublikowano

concert bedzie pasował ale can bus potrzebny. Do niefabrycznego inne pierdoły potrzebne

Opublikowano
  • Autor

a szacunkowo ile może to kosztować z montażem?

Opublikowano

can bus to jakieś 200 płn. instalacja polega na spięciu kostek. przy Sony potrzeba adaptera do aktywnego tyłu i separatora. montaż również jest prosty.

Opublikowano
  • Autor

Ostatecznie zamontowałem SONY CDX-GT650Ui ....

Rewelacja - polecam ... idealnie pasuje kolorystycznie a poza tym ma większość bajerów których nie mają radia fabryczne

132520.jpeg

Opublikowano

dobrze zrobiłes że wybrałes niefabryczne :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jestem za fabrycznym car audio.

Nieoryginalne mimo, że świeci na czerwono to i tak wygląda jak gówno.

Hmmm, mam dylemat jeśli chodzi o Concert II ale zobaczymy , może wpadnie RNS-E ;)

Opublikowano

za to fabryczne gra jak g....

Opublikowano

No chyba twoje ;]

Bo moje gra bardzo dobrze, kumpel miał pionieera i jak szybko go założył, tak szybko kupił Concerta I ;]

Opublikowano

No chyba twoje ;]

Bo moje gra bardzo dobrze, kumpel miał pionieera i jak szybko go założył, tak szybko kupił Concerta I ;]

:polew: :polew: :polew:

to pionier chyba pamietał czasy produkcji B5 :decayed:

Concert grał dobrze ale w 99r, przez 13 lat wiele sie zmieniło :gwizdanie:

Na rnse też sie nie napalaj, no chyba że dla ciebie wazny jest tylko wygląd, bo tylko tyle to radio ma dobrego w sobie

Opublikowano

No chyba twoje ;]

Zapraszam do mnie na odsłuch. Tak Sie składa że mam chorus 2 ze zmieniarka i jak to stwierdzisz g.... Alpine i posłuchać co jak gra.

Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jeżeli interesuje cie żeby FIS wyświetlał radio najpeliej kupić konsole 2din z symphony za 700 zł całą konsole idzie kupic a stary zestaw czyli klimatronik przełączniki radio i konsole 1din spokojnie za 150 idzie sprzedać i masz za 550 fajny wygląd dzwiek ok bo SYMPHONY na i CD i KASETE. I co najważniejsze współpracuje z FIS. Ja tak zrobiłem i zadowolony jestem

Opublikowano

No chyba twoje ;]

:polew: :polew: :polew:

to pionier chyba pamietał czasy produkcji B5 :decayed:

Concert grał dobrze ale w 99r, przez 13 lat wiele sie zmieniło :gwizdanie:

Na rnse też sie nie napalaj, no chyba że dla ciebie wazny jest tylko wygląd, bo tylko tyle to radio ma dobrego w sobie

Panowie jakość dżwięku zależy nie tylko od samego radia, ale też od kodowania i zależy w jakiej konfiguracji dane radio gra w samochodzie, więc taka dyskusja co gra lepiej jest trochę bez celu.

Wystarczy posłuchać np. Concert II, pod zwykłym Audi audio sound gra nie ciekawie, a pod Bose już całkiem nie źle. A to przecież wciąż to samo radio.

A czy każdy Pioneer, Alpine, Clarion i inne grają tak samo ? Wszystko zależy od modelu.

A tak w ogóle to nie ma reguły na to, że nowe radio ma grać lepiej od tego z przed kilku lat, wszystko zależy od klasy sprzętu. :hi:

A do tego każdy ma inne preferencje dotyczące dźwięku, więc wiadomo temat rzeka. :>