Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[b5 AGR] Czy w tym silniku było turbo z VGT czy bez??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko odnośnie turbinki w silniku AGR czy ma zmienną geometrię ?? słyszałem już wiele sprzecznych opini, na 100% wiem że jest sterowana podciśnieniem.

Opublikowano

Witam! Na pewno nie ma zmiennej geometrii łopatek tylko zawór upustowy. W 90 konnych silnikach zmienną geometrię miały ALH.

Opublikowano

Wg mnie nie ma czytalem ostatnoi o nich,bo moj Brat chce kupic A3 z tym silniczkiem

Opublikowano

No właśnie zbieram info o tym silniczku czyli wychodzi na to ze to bliźniak AHU tylko wrzucony wzdłużnie. Powiem wam żę miałem okazję sie przejechać golfem IV z tym silniczkiem po modach w niemcowni i mnie zatkało. Potem spojrzałem w brief a tam 173 km :th: . Więc może i moje autko trochę rozruszam :)

Opublikowano

grzanek85

spojrzałem w brief a tam 173 km

chyba 137 ?? :mysli:

Opublikowano

Dokładnie 173 :naughty: sam nie wierzyłem dopóki się nie przejechałem, mojego wujaszka AWX ze światełek został daleko w tyle. Poprostu po wciśnięciu gazu w tym aucie nie da sie oderwać od fotela do 3 biegu masakra. Zastanawiam sie co tam było dłubane soft na pewno ale co jeszcze bo nie widać jakiegoś większego rzezania, może to turbo zostało zmienione, no ale od czego skoro to bez zmiennej geometrii :przebiegly:

Opublikowano

Cała instalacja podciśnieniowa do sterowania większym turbo z VTG też mogła być dołożona. Dla brata Tukana: Jeśli chciałby kiedyś przeprowadzać poważniejsze mody z silnikiem to będzie mu łatwiej (jeśli będzie chciał wsadzić większą turbinę) jak znajdzie A3 z silnikiem ALH lub jakąś 110km (AHF ASV). AGR ma natomiast jedną przewagę nad ALH: mocniejsze sprzęgło.