Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem ze światłami drogowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym że światła postojowe, mijania się włączają normalnie, ale po włączeniu świateł drogowych wszystko gaśnie i nie ma też flashu, wygląda na to że przełącznik jest ok, żarówki też sprawdzałem na nowych. Czy ktoś z was orientuje się od czego zacząć, jest może jakiś bezpiecznik świateł drogowych, co to może być ?

Opublikowano

No kolego takie rzeczy jak żarówki i bezpieczniki to podstawa na początek. Bez tego nawet wątku nie powinieneś zakładać.

Opublikowano

Moim zdaniem manetka nie domaga, często się to zdarza w B5, spróbuj psiknąć wazelinę techniczną i rozruszać manetkę (włącznik) może pomoże :good:

Opublikowano

Manetka "domaga". Kolega ma reflekory H4 i załaczenie manetką drogowych powoduje zgaśnięcie mijania. Pytanie tylko dlaczego drogowe się nie zapalają.

Opublikowano

tak żarówki h4 i są sprawne, jak do tej manetki dojść ?

Manetkę masz SPRAWNĄ.

No kolego takie rzeczy jak żarówki i bezpieczniki to podstawa na początek. Bez tego nawet wątku nie powinieneś zakładać.

Opublikowano

Manetka to właśnie te przełączniki, którymi włączasz światła :wink4:

Manetka "domaga". Kolega ma reflekory H4 i załaczenie manetką drogowych powoduje zgaśnięcie mijania. Pytanie tylko dlaczego drogowe się nie zapalają.

Jak widzisz kolega jednak twierdzi, że to nie manetka.

Opublikowano

Bezpieczniki? :mysli::wink4:[br]Dopisany: 29 Grudzień 2011, 22:15_________________________________________________Jak otwierasz drzwi, to bezpieczniki masz pod taką zaślepką deski rozdzielczej.

Opublikowano

bezpiecznik nr 18 - światło drogowe prawe

bezpiecznik nr 19 - światło drogowe lewe

Opublikowano
:audi: dzięki![br]Dopisany: 31 Grudzień 2011, 16:59_________________________________________________temat zamknięty, po psiknięciu preparatu do styków elektr. zaczęło się świecić światła drogowe i nawet kontrolka świeci na niebiesko na liczniku dziękuję wszystkim za poradę! :hi:
Opublikowano

:audi: dzięki![br]Dopisany: 31 Grudzień 2011, 16:59_________________________________________________temat zamknięty, po psiknięciu preparatu do styków elektr. zaczęło się świecić światła drogowe i nawet kontrolka świeci na niebiesko na liczniku dziękuję wszystkim za poradę! :hi:

Gdzie psikałeś? Tak jak Ci radziłem?

Moim zdaniem manetka nie domaga, często się to zdarza w B5, spróbuj psiknąć wazelinę techniczną i rozruszać manetkę (włącznik) może pomoże :good:

:mysli:

Opublikowano

Kupiłem taki spray bodajrze ISO się nazywa za 6zł w sklepie motoryzacyjnym do styków elektronicznych i zadziałało :) (na pw kolega jihad podpowiedział) nic nie rozkręcając próbowałem jak najgłębiej psikać :)

Opublikowano

Kupiłem taki spray bodajrze ISO się nazywa za 6zł w sklepie motoryzacyjnym do styków elektronicznych i zadziałało :) (na pw kolega jihad podpowiedział) nic nie rozkręcając próbowałem jak najgłębiej psikać :)

Super, szacun dla kolegi jihad :good: szkoda, że w wątku pisał inaczej:

Manetkę masz SPRAWNĄ.

Opublikowano

Kolega jest nowy na forum, więc chciałem go uczulić by każdą elektryczną usterkę rozpoznawać od zasilania, czyli bezpieczników.

A rozwiązanie znałem, bo sam to przerabiałem i nawet pisałem kiedyś o tym na forum, żeby nie ściągać poduchy, kierownicy i nie robierac tego ustrojstwa.

Ponieważ wyjeżdżałem na kilka dni, to napisałem PW, żeby po sprawdzeniu bezpieczników, wziąć się za punkt 2, czyli Kontakt S61. Ot co...

images7691347.jpg

Ale dzięki za szacun. :kox:

Ps. i wciąż uważam, że manetka z zaśniedziałymi stykami jest SPRAWNA. Nie trzeba jej wyciągać i rozbierać, naprawiać. :gwizdanie:

Opublikowano

Kolega jest nowy na forum, więc chciałem go uczulić by każdą elektryczną usterkę rozpoznawać od zasilania, czyli bezpieczników.

A rozwiązanie znałem, bo sam to przerabiałem i nawet pisałem kiedyś o tym na forum, żeby nie ściągać poduchy, kierownicy i nie robierac tego ustrojstwa.

Ponieważ wyjeżdżałem na kilka dni, to napisałem PW, żeby po sprawdzeniu bezpieczników, wziąć się za punkt 2, czyli Kontakt S61. Ot co...

images7691347.jpg

Ale dzięki za szacun. :kox:

Ps. i wciąż uważam, że manetka z zaśniedziałymi stykami jest SPRAWNA. Nie trzeba jej wyciągać i rozbierać, naprawiać. :gwizdanie:

:polew:

Nie no spoko, masz racje skoro zaśniedziałe styki w manetce powodują, że nie możesz włączyć świateł drogowych to nic ona i tak jest sprawna tylko te styki są nie sprawne :polew: :polew: :polew:

Koniec OT - temat do zamknięcia :hi:

Opublikowano

A gdzie ja napisałem, że ma "zepsutą" manetkę i że musi ściągać kierownicę a najlepiej kupić nową? :mysli: Aha pewnie tutaj :polew:

A Ty napisałeś:

Chodzi o to, że negowałeś moją wypowiedź a później na priv właśnie to samo napisałeś autorowi wątku :good: i chwała Ci za to :gwizdanie: